spot_img
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπίσημη η επανέναρξη των παραδοσιακών κυνηγίων στην Γαλλία!

Επίσημη η επανέναρξη των παραδοσιακών κυνηγίων στην Γαλλία!

|

Επίσημη η επανέναρξη των παραδοσιακών κυνηγιών στην Γαλλία!

Το Αρμόδιο Υπουργείο για την θήρα στην Γαλλία, υπέγραψε πρόσφατα οκτώ νέα διατάγματα που εξουσιοδοτούν την επανέναρξη των παραδοσιακών κυνηγιών για τη σύλληψη ορισμένων πτηνών, από αυτό το Σαββατοκύριακο, για την κυνηγετική περίοδο 2021-2022.

Υπενθυμίζουμε πως το καλοκαίρι, ύστερα από πιέσεις διάφορων περιβαντολλογικών ΜΚΟ η γαλλική κυβέρνηση “υπέκυψε” και με απόφαση έθεσε νέα δεδομένα στο Γαλλικό κυνήγι, απαγορεύοντας τα παραδοσιακά κυνήγια φτερωτών θηραμάτων που εκτελούνταν στην εν λόγω χώρα.

Ωστόσο, ύστερα από ένα τσουνάμι αντιδράσεων και οργανωμένων διαδηλώσεων από τους Γάλλους κυνηγούς, η κυβέρνηση εξέτασε την περίπτωση επαναλειτουργία τους, και, πλέον με απόφαση που δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα της κυβέρνησης, επιτρέπει και πάλι τα παραδοσιακά κυνήγια των φτερωτών θηραμάτων.

Οι κυνηγοί είχαν διαδηλώσει σε πέντε μέρη στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των Mont-de-Marsan και Amiens το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου για να «υπερασπιστούν την παράδοση και την αγροτικότητα» και να ασκήσουν πίεση στις δημόσιες αρχές, ενώ ο συνολικός αριθμός τους ήταν 42.000 σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας σχετικά με την απόφαση:

“Η Εθνική Ομοσπονδία Κυνηγών μπορεί να χαιρετίσει το τεκμηριωμένο περιεχόμενο αυτών των διατάξεων”, δήλωσε ο Willy Schraen, πρόεδρος της FNC. Αυτό το αποτέλεσμα είναι καρπός μιας μελετητικής συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλονος. Οι ενδιαφερόμενοι κυνηγοί, θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το πρώτο σαββατοκύριακο που προαναγγέλλει τη μετανάστευση. Πρέπει να χαιρετίσουμε αντικειμενικά την ισχυρή χειρονομία της κυβέρνησης μετά την ξεκάθαρη διαιτησία του Προέδρου της Δημοκρατίας υπέρ των παραδοσιακών κυνηγιών που λαμβάνουν απειροελάχιστες ποσότητες πτηνών χωρίς καμία επίπτωση στη διατήρηση των ειδών και στη βιοποικιλότητα ».

Από την άλλη πλευρά, οι ενώσεις υπεράσπισης των ζώων συμπεριλαμβανομένου του LPO (Bird Protection League) και της One Voice είναι πολύ δυσαρεστημένοι. Θα καταθέσουν ξανά μια περίληψη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως είχαν κάνει λίγο πριν το καλοκαίρι, κατά τη δημοσίευση της πρώτης έκδοσης των διατάξεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος που επέτρεπαν αυτά τα παραδοσιακά κυνήγια.

«Αυτές οι νέες παραγγελίες εξακολουθούν να είναι παράνομες επειδή δεν σέβονται το ευρωπαϊκό δίκαιο, καταγγέλλει ο Allain Bougrain-Dubourg, πρόεδρος του LPO. Επιπλέον, το παραδοσιακό επιχείρημα που υπερασπίζονται οι κυνηγοί δεν στέκει. Στο όνομα αυτού θα μπορούσε να διατηρηθεί η απαγόρευση των γυναικών να ψηφίσουν ή να έχουν ένα βιβλίο επιταγών. Επιπλέον, αυτός ο τύπος κυνηγιού είναι ένα χόμπι, όχι μια ζωτική ανάγκη για την αντιμετώπιση της έλλειψης τροφής ».

«Όσον αφορά την απόφαση, η κυβέρνηση δεν ήταν κομψή, καθώς δημοσίευσε αυτά τα διατάγματα λίγο πριν από το Σαββατοκύριακο, τα οποία θα επιτρέψουν στους κυνηγούς να ξαναρχίσουν να κυνηγάνε με την άνεσή τους, επειδή είναι απίθανο το Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφασίσει για την ένστασή μας μας εντός 48 ωρών».

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Grisport γνωρίζει ότι ένα καλό μποτάκι δεν είναι απαραίτητο μόνο την κυνηγετική περίοδο…

Grisport: Το καλό μποτάκι είναι πάντα απαραίτητο! Όσοι κινούνται στην ύπαιθρο είναι σε θέση να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι το κεφάλαιο «μποτάκι» στην καθημερινότητά τους,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ