spot_img
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈκδοση ηλεκτρονικής άδειας κυνηγίου

Έκδοση ηλεκτρονικής άδειας κυνηγίου

|

Έκδοση ηλεκτρονικής άδειας κυνηγίου

Η έκδοση ηλεκτρονικής άδειας κυνηγίου είναι μέτρο που επιβάλλεται από την Ε.Ε στα πλαίσια της ψηφιακής διακυβέρνησης

Συμπεριλαμβάνεται σε μια λίστα υπηρεσιών που θα παρέχεται προς διευκόλυνση των πολιτών. Η εξυπηρέτηση μέσω ψηφιακών υπηρεσιών είναι το μέλλον, αφού σταδιακά, το σύνολο των συναλλαγών με το δημόσιο και όχι μόνο, πραγματοποιείται από τον υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο χωρίς να χρειάζονται μετακινήσεις και χρόνος αναμονής.

Αναμενόμενο ήταν όλο αυτό να επηρεάσει και τον τρόπο έκδοσης των αδειών θήρας. Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική έκδοση αδειών είναι έτοιμη, καθώς ελάχιστες λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωσή της. Ο κυνηγός θα έχει την δυνατότητα μέσω του υπολογιστή ή του κινητού του να ανανεώνει την άδεια θήρας και παράλληλα να πληρώνει το ανάλογο οικονομικό τίμημα.

Μία από τις προϋποθέσεις που θα χρειάζονται για την έκδοση άδειας κυνηγίου, όπως έγινε γνωστό και στην γενική συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας προ ημερών, είναι ο ενδιαφερόμενος να έχει εξασφαλίσει το απαραίτητο πιστοποιητικό από τον Κυνηγετικό Σύλλογο που ανήκει, για συμμετοχή σε φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις.

Το ερωτηματικό που προκύπτει είναι αν θα έχει τη δυνατότητα ο ενδιαφερόμενος την πιστοποίηση αυτή να την λαμβάνει ηλεκτρονικά. Φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις μπορούν να χαρακτηριστούν όλες οι πρωτοβουλίες για ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν από τον Κυνηγετικό Σύλλογο. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι δενδροφυτεύσεις, επιμορφωτικά σεμινάρια και οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μελών για θέματα περιβάλλοντος.

Λογικά η συμμετοχή των κυνηγών σε τέτοιες δράσεις θα μπορεί να πιστοποιηθεί και στην περίπτωση που αυτές γίνονται από τις Ομοσπονδίες ή την Συνομοσπονδία. Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλά όλα δείχνουν ότι σύντομα θα υπάρξουν οι ανάλογες ρυθμίσεις.

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις θα πρέπει να εμπλουτίσουν σε ετήσια βάση τις δράσεις τους έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα μέλη τους να συμμετέχουν σε αυτές.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δρόμος για τ’ αμπέλια…

Ήταν μακρύς ο δρόμος για τ’ αμπέλια, αλλά ήξερε ακριβώς για πού τραβούσε. Εκεί που τέλειωναν τα τελευταία σπίτια έπρεπε να πάρει το μονοπάτι...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ