spot_img
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕγκρίθηκαν απελευθερώσεις φασιανών στην Κοζάνη και περδίκων στην Καστοριά

Εγκρίθηκαν απελευθερώσεις φασιανών στην Κοζάνη και περδίκων στην Καστοριά

|

 

Με αποφάσεις της Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκε ο εµπλουτισµός βιοτόπου µε το θηραµατικό είδος Κυνηγετικό Φασιανό µε απελευθέρωση 500 ατόµων στους οικισµούς Kαρυοχωρίου, Πέρδικα, Αναρράχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

 

Η διάθεση-προµήθεια των θηραµάτων θα γίνει από τα νοµίµως λειτουργούντα ιδιωτικά εκτροφεία & κρατικά µε τους και θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί ο υγειονοµικός έλεγχος των θηραµατικών ειδών που πρόκειται να απελευθερωθούν. Γενετικός έλεγχος δεν απαιτείται για τα άτοµα του Κυνηγετικού Φασιανού γιατί πρόκειται για υβρίδιο.

Οι δαπάνες υλοποίησης εµπλουτισµού του παραπάνω βιοτόπου θα βαρύνουν τις φιλοθηραµατικές δαπάνες του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας « Ο ΑΧΙΛΛΕΥΣ» και θα πρέπει να συµπεριλαµβάνονται υποχρεωτικά στον εγκεκριµένο από το ∆ασαρχείο Κοζάνης προϋπολογισµό του Κυνηγετικού Συλλόγου.

Επίσης εγκρίθηκε ο εµπλουτισµός βιοτόπου µε Ορεινή Πέρδικα σε περιοχές εντός των ∆ηµοτικών Ενοτήτων Καστοριάς και Νεστορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς µε απελευθέρωση 150 ατόµων. Οι δαπάνες υλοποίησης εµπλουτισµού του παραπάνω βιοτόπου θα βαρύνουν τις φιλοθηραµατικές δαπάνες του Κυνηγετικού Συλλόγου και θα πρέπει να συµπεριλαµβάνονται υποχρεωτικά στον εγκεκριµένο από τη ∆/νση ∆ασών Καστοριάς
προϋπολογισµό του Κυνηγετικού Συλλόγου.

Οι απελευθερώσεις θα γίνουν πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2020-2021 σε χρόνο όσο το δυνατόν αποµακρυσµένο από την έναρξη θήρας και σε καµία περίπτωση µικρότερο των 30 ηµερών.

 

Πηγή: e-artemis

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγόρευση για το κυνήγι του τρυγονιού στην Κύπρο ζητά η ΕΕ

Απαγόρευση για το κυνήγι του τρυγονιού στην Κύπρο ζητά η ΕΕ Κανονικά το κυνήγι τον Σεπτέμβρη, λέει η Θήρα - Αμφισβητεί η ΕΕ ότι...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ