spot_img
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ρυθμιστική διάταξη θήρας για τη ΝΕΑ Κυνηγετική Περίοδο...

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ρυθμιστική διάταξη θήρας για τη ΝΕΑ Κυνηγετική Περίοδο 2021-2022

|

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ρυθμιστική διάταξη θήρας για τη ΝΕΑ κυνηγετική περίοδο 2021-2022!

Σχετικά με το κυνήγι τρυγονιού, το ετήσιο όριο κάρπωσης θα ανέρχεται στα 145.000 άτομα, μειωμένο δηλαδή κατά 50% σε σχέση με τον μέσο όρο των καρπώσεων μεταξύ των ετών 2013-2018.

Με τη συμπλήρωση του ορίου κάρπωσης, θα σταματάει αυτόματα και το κυνήγι του εν λόγω θηράματος. Η παρακολούθηση της κάρπωσης τόσο της ημερησίας, όσο και της συνολικής (μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου κάρπωσης), θα πραγματοποιείται μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου που έχει προμηθευτεί η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

> «Κλείδωσε» Επίσημα Η Νέα Ρυθμιστική Απόφαση Για Την Κυνηγετική Περίοδο 2021-2022

Οι κυνηγοί θα λαμβάνουν την εφαρμογή στο κινητό τους, κατά τη διαδικασία έκδοσης της ετήσιας άδειας θήρας, είτε μέσω των συνεργαζόμενων με το ΥΠΕΝ Κυνηγετικών Συλλόγων, είτε μέσω των Δασικών Υπηρεσιών από τις οποίες εκδίδουν άδεια θήρας οι μεμονωμένοι κυνηγοί.

Επίσης, σε κάθε κυνηγό θα στέλνεται ένας μοναδικός κωδικός (QR), ο οποίος που θα του δίνει αποκλειστική πρόσβαση μέσω του κινητού του τηλεφώνου στην χρήση της εφαρμογής. Όσοι κυνηγοί θηρεύσουν τρυγόνια, υποχρεούνται να:

  1. Να δηλώνουν μέσω της εν λόγω εφαρμογής την ημερήσια κάρπωση τους πριν την αναχώρηση τους από το χώρο κυνηγιού.

  2. Να επιδεικνύουν την εκάστοτε ημερήσια καταχώρηση της κάρπωσης στα αρμόδια όργανα ελέγχου.

Με τη συμπλήρωση του ετήσιου ορίου κάρπωσης, όλοι οι κυνηγοί θα ειδοποιηθούν μέσω της εφαρμογής με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο, για την λήξη της Θήρας του είδους.

> Δ’ΚΟΣΕ: Ενημέρωση Για Την Ψηφιακή Καταγραφή Της Ημερήσιας Κάρπωσης Τρυγονιού

Μοναδική πρόσβαση στη βάση δεδομένων της εθνικής κάρπωσης του είδους, που θα ενημερώνεται αυτόματα από την χρήση της εφαρμογής από τους κυνηγούς (ημερήσιες καταχωρήσεις κάρπωσης τρυγονιού) θα έχει αποκλειστικά το Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Ζωής και Θήρας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δασών της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για να ξεκινήσει η έκδοση των αδειών θήρας θα πρέπει να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ και ΚΥΑ με την οποία καθορίζονται τα τέλη θήρας.

> Δημοσιεύθηκε Στο ΦΕΚ Ο Καθορισμός Της Ετήσιας Συνδρομής Για Την Κυνηγετική Περίοδο 2021-2022

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρυθμιστική με παρασκήνιο λίγο πριν την υπογραφή της…

Ρυθμιστική με παρασκήνιο - Αποκλειστικές πληροφορίες του kynigesia.gr! Σειρά επαφών και συζητήσεων χρειάστηκαν μέχρι να πέσει η τελική υπογραφή για την ρυθμιστική απόφαση κυνηγίου 2023-2024. Εκλογές,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ