spot_img
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑρκούδες επισκέφτηκαν... χωράφια για να φάνε! (vid)

Αρκούδες επισκέφτηκαν… χωράφια για να φάνε! (vid)

|

Στα χωράφια της Ημαθίας εμφανίστηκαν πρόσφατα αρκούδες. Η συχνότητα του φαινομένου προβληματίζει ιδιαίτερα τους αγρότες της περιοχής, καθώς ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν και πέρυσι, στο γειτονικό νομό Πέλλας, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιο απρόβλεπτο περιστατικό.

Οι λόγοι της συμπεριφοράς αυτών ζώων δεν μπορούν να οριστούν με απόλυτη ακρίβεια, όμως εκτιμάται πως οι αλλαγές του κλίματος και η ανάγκη ανεύρεσης τροφής, ωθούν… τις αρκούδες να κατέβουν από τον ορεινό όγκο του Βερμίου χαμηλότερα, στους κάμπους της Ημαθίας και της Πέλλας, προκαλώντας καταστροφές σε καλλιέργειες, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να βρεθούν “αντιμέτωπες” με παραγωγούς, που εργάζονται και τις νυχτερινές ώρες.

«Με βάση τα ίχνη, φέτος μόνο το αρκουδάκι φαίνεται πως έφτασε μέχρι το χωράφι μου, σπάζοντας κλαδιά και τρώγοντας κεράσια. Πέρυσι ήταν μαζί με τη μητέρα του για περισσότερο από μια εβδομάδα, μ’ αποτέλεσμα να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα αγροκτήματα της περιοχής» λέει στο protothema.gr ο παραγωγός κ. Χρήστος Τσιρανίδης, εφιστώντας την προσοχή όλων, ειδικά τις βραδινές ώρες.

«Μπαίνουμε στα χωράφια μας τα βράδια, αφού πρώτα ελέγξουμε με τα φώτα των οχημάτων μας και αφού κορνάρουμε επί ώρα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή επειδή η αρκούδα μπορεί να γίνει επιθετική αν νιώσει πως κάποιος απειλή το μικρό της. Θα πρέπει να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι, πριν συμβεί κάποιο απρόοπτο» λέει ο ίδιος, που ανάρτησε σχετικό βίντεο στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

 
Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Grisport γνωρίζει ότι ένα καλό μποτάκι δεν είναι απαραίτητο μόνο την κυνηγετική περίοδο…

Grisport: Το καλό μποτάκι είναι πάντα απαραίτητο! Όσοι κινούνται στην ύπαιθρο είναι σε θέση να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι το κεφάλαιο «μποτάκι» στην καθημερινότητά τους,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ