spot_img
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑναβολή πήραν οι «φιλόζωοι» που τραυμάτισαν τον κυνηγό Νίκο Πλατιά

Αναβολή πήραν οι «φιλόζωοι» που τραυμάτισαν τον κυνηγό Νίκο Πλατιά

|

Αναβολή πήραν οι «φιλόζωοι» που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον 80χρονο Νίκο Πλατιά – To 2023 εκδικάζετα η υπόθεση για την επίθεση στον κυνηγό

Αναβολή πήραν οι «φιλόζωοι», που τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων το 2018, τραυμάτισαν τον 80χρονο σήμερα κυνηγό, Νίκο Πλατιά, κλέβοντάς του το όπλο και το κινητό.

Η αιτία της θρασύτατης ενέργειας δύο νταήδων, ήταν το γεγονός πως ο Νίκος Πλατιάς είναι κυνηγός.

Αναβολή πήραν οι «φιλόζωοι»
Αναβολή πήραν οι «φιλόζωοι» που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν, τον Δεκέμβρη του 2018 στην Ιστιαία, τον κυνηγό Νίκο Πλατιά.

Όπως βεβαίως γίνεται αντιληπτό, το όλο θέμα, ούτε τότε, ούτε τώρα με την αναβολή της υπόθεσης από το 5μελές εφετείο κακουργημάτων στην Χαλκίδα, πήρε καμία δημοσιότητα.

Άκρα του τάφου σιωπή.

Αν όμως τα πράγματα ήταν αντίστροφα, και ο κυνηγός ήταν ο θύτης, τότε θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν…

επίθεση στον κυνηγό Νίκο Πλατιά
Επίθεση στον κυνηγό Νίκο Πλατιά: “Λευτεριά στα ζώα και μη”, “Κυνήγι στους Κυνηγούς” και “αλληλεγγύη στην Δήμητρα”, εύχονται οι συμπάσχοντες των κατηγορούμενων.

Ας δούμε όμως το θέμα που δημοσίευσαν τα «Κυνηγετικά Νέα» στις αρχές του Γενάρη του 2018, για την επίθεση στον 76 χρονών τότε κυνηγό Νίκο Πλατιά. 

Ο Ν. Πλατιάς διηγήθηκε τότε στα “Κυνηγετικά Νέα” την απίστευτη περιπέτεια που έζησε στην ύπαιθρο της Ιστιαίας, όταν δύο άτομα τον χτύπησαν και… τον λήστεψαν, παίρνοντάς του το όπλο και το κινητό του τηλέφωνο.

 

Επίθεση και «ληστεία» στο όνομα της οικολογίας

«Ξαφνικά μου έκαναν μία απότομη επίθεση για να μου πάρουν το όπλο. Τους φώναξα να προσέχουν γιατί ήταν γεμάτο. Αυτοί με χτύπησαν στο κεφάλι και με πέταξαν κάτω… 

Προσπάθησα με το κινητό μου να ενημερώσω την Αστυνομία, αλλά η κοπέλα με κλώτσησε και μου το πήρε. 

Ανέβηκαν στη μοτοσυκλέτα κι εξαφανίσθηκαν”!

Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο 76χρονος κυνηγός Νίκος Πλατιάς, την απίστευτη περιπέτεια που έζησε την περασμένη Τετάρτη στην ύπαιθρο της Ιστιαίας, όταν ένα νεαρό ζευγάρι τον χτύπησαν και… λήστεψαν το όπλο και το κινητό του τηλέφωνο.

 

H σύλληψή τους…

Σε κυνήγι λαγού βρισκόταν εκείνη την ημέρα ο ηλικιωμένος κυνηγός, όταν ένας άντρας και μία γυναίκα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, αποφάσισαν να ξεσπάσουν πάνω του όσα ένιωθαν για το κυνήγι και τους κυνηγούς…

Το περιστατικό συνέβη μέρα μεσημέρι στη θέση Ρόγκη, με τα δύο άτομα, να… χτυπούν και να ληστεύουν έναν ηλικιωμένο άνθρωπο.

Ο Ν. Πλατιάς ενημέρωσε αμέσως για το περιστατικό την Αστυνομία, και αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας άντρες της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας), μπλόκαραν και συνέλαβαν το ζευγάρι στην εθνική οδό Χαλκίδας – Αιδηψού.

Αναβολή πήραν οι «φιλόζωοι»
Επίθεση στον κυνηγό Νίκο Πλατιά – Φωτογραφία από το ρεπορτάζ στο φύλλο της εφημερίδας “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΝΕΑ”, που δημοσιεύθηκε στις στις 2 Ιανουαρίου 2019.
Η ταυτότητα των δραστών

Τα “Κυνηγετικά Νέα” έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία των συλληφθέντων ατόμων, που κρατήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας και στις 27 του Δεκέμβρη οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Η 27χρονη γυναίκα έχει γεννηθεί στην Λαμία και σήμερα είναι κάτοικος Αθηνών, ενώ ο 36χρονος άντρας έχει γεννηθεί στην Αθήνα και σήμερα κατοικεί στην Πάτρα.

 

Καρέ – καρέ το επεισόδιο

Πάντως, ανάμεσα στα άλλα αδικήματα, άντρας και γυναίκα κατηγορούνται “για ληστεία κατά συναυτουργία”! 

“Τι να σου πω ρε παιδί μου; Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν μπόρεσα να καταλάβω από την αρχή τις προθέσεις τους. Στην αρχή με ρώτησαν αν είχα άδεια. 

Νόμισα πως ήταν της θηροφυλακής και απάντησα ναι”, είπε μιλώντας στα “Κ.Ν.” ο Νίκος Πλατιάς, εξιστορώντας τις στιγμές της απρόκλητης επίθεσης που δέχθηκε τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Η 27χρομη και ο 36χρονος άρχισαν να… ανακρίνουν τον κυνηγό με ερωτήσεις του τύπου “γιατί σκοτώνεις;”, ώσπου ξαφνικά του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο πρόσωπο, καταφέρνοντας να του αποσπάσουν την καραμπίνα Benelli που κρατούσε! Μετά ο άντρας απομακρύνθηκε και φαίνεται να πέταξε κάπου το όπλο, ενώ η γυναίκα απέσπασε το κινητό του ηλικιωμένου κυνηγού για να μην μπορέσει να ζητήσει βοήθεια, ούτε από φίλους του που βρίσκονταν σε άλλα καρτέρια εκεί κοντά…

 

Η κλιμάκωση της βίας

Το συμβάν με τον κυνηγό στην βόρεια Εύβοια, επιβεβαιώνει με τον τρόπο του μία κλιμάκωση στα επεισόδια βίας, που αυτοπροσδιοριζόμενοι ως “ζωόφιλοι” εφαρμόζουν στις δράσεις τους. 

Μετά τους βανδαλισμούς κρεοπωλείων, “πετ – σοπ”, το κάψιμο αυτοκινήτων κυνηγών κ.λπ., αυτό είναι το πρώτο στην Ελλάδα περιστατικό άμεσης βίας και ληστείας εις βάρος κυνηγού.

Με κάποιον τρόπο μοιάζει σαν “μετάσταση” των έντονων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κυνηγοί στην Ιταλία, όπου μασκοφόροι ακτιβιστές από το κίνημα των “ζωόφιλων”, χτυπούν οργανωμένα κυνηγούς, καταστρέφουν τα αυτοκίνητά τους και κλέβουν ακόμη και τα σκυλιά τους (“προφητικά” θα έλεγε κανείς, τα “Κυνηγετικά Νέα” είχαν δημοσιεύσει εκτενές ρεπορτάζ στις 12 του περασμένου μήνα).

 

«Όταν η “ζωοφιλία” μετατρέπεται σε μισανθρωπία…»

H Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας έχει, ήδη, κινήσει τις διαδικασίες για να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο, στον 76χρονο κυνηγό.

Ύστερα από συνεννόηση με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιστιαίας, οι δύο οργανώσεις θα αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου όλο το βάρος της νομικής εκπροσώπησης του κυνηγού, έως ότου περαιωθεί και τελεσιδικήσει η δικαστική διαδικασία που κινήθηκε εναντίον των δύο δραστών.

Σε ανακοίνωσή της, η Δ΄ΚΟΣΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

“…Σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση που έδωσε στις αστυνομικές αρχές το ζευγάρι των συλληφθέντων, ουδεμία αμφιβολία υπάρχει ότι, τα κίνητρα της επίθεσης ήταν η ιδεολογική στράτευσή τους εναντίον του κυνηγιού και των κυνηγών.

Ο ξυλοδαρμός του ηλικιωμένου κυνηγού και η κλοπή του όπλου του, εξέφραζε την “τιμωρητική” διάθεση των δραστών εναντίον όλων αυτών που αντιπροσώπευε ο 76χρονος, που εκείνη τη στιγμή κυνηγούσε απολύτως νόμιμα σε περιοχή έξω από το χωριό του.

Όμως, όταν η όποιου είδους “ζωοφιλία” μετατρέπεται σε μισανθρωπία, τότε κάτι υπάρχει μπερδεμένο στην ψυχή…

 Η Δ΄ΚΟΣΕ συγχαίρει τον κυνηγό για την ψυχραιμία και την αυτοσυγκράτηση που επέδειξε κατά τη διάρκεια του οδυνηρού περιστατικού, αλλά ταυτόχρονα θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.”

Αναβολή πήραν οι «φιλόζωοι» που εκδικάζονταν χθες Πέμπτη 26/05. Να δούμε αν θα υπάρξει νέα αναβολή στην υπόθεση των κατηγορούμενων…

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υβριστικά σχόλια: «Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε»

Υβριστικά σχόλια: «Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε» Δεν θα πέσουμε ποτέ στην παγίδα των αντικυνηγών και στο επίπεδό τους που δεν μας χαρακτηρίζει σε καμία περίπτωση. Οι...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ