spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Αγριογούρουνο Στιφάδο

|

Δοκιμάστε να εκτελέσετε την παρακάτω συνταγή για “Αγριογούρουνο Στιφάδο“…

Υλικά
  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 1 ξύλο κανέλας, 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνη και στο τέλος 1 φλιτζανάκι ξύδι
Αγριογούρουνο Στιφάδο – Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας κομμένο για περίπου 2 ώρες, σε νερό με ξύδι. Το ξεπλένουμε καλά και το
αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και
τα σωτάρουμε. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν από το λάδι.

Σωτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι να σωταριστεί μαζί με το κρέας ελαφρά. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον χυμό, το μπαχάρι, την δάφνη, την κανέλα και το αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να τσιμπιέται το κρέας.

Θέλει τουλάχιστον 2-3 ώρες, αναλόγως το κρέας. Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου μισή ώρα ακόμη. Τέλος, ρίχνουμε το πιπέρι και το ξύδι.

Δείτε επίσης: Αγριογούρουνο Κοκκινιστό

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Ένα μεγάλο αγριογούρουνο περιφερόταν στις καλλιέργειες – Βίντεο

Κοζάνη: Ένα μεγάλο αγριογούρουνο περιφερόταν στις καλλιέργειες Τα αγριογούρουνα όλο και περισσότερο παρουσιάζονται υπό το φως της ημέρας άλλοτε σε πεδινές κι άλλοτε σε αστικές...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ