spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img

Αγριογούρουνο Κοκκινιστό

|

Αγριογούρουνο Κοκκινιστό – Από τον κ. Θεόδωρο Παπασαράντο κυνηγό και ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Απόμερο» στο Νέο Ροϊνό του Ναυπλίου.

2 κιλά κρέας


Για την μαρινάτα

  • Ελαιόλαδο
  • Κρασί λευκό – ξύδι βαλσάμικο
  • 2 ποτήρια μπύρας
  • φύλλα δάφνης
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • πιπέρι σε κοκκους
  • μπαχάρι, δεντρολίβανο, μοσχοκάρυδο
  • 1 πιπεριά κομμένη σε φέτες
Αγριογούρουνο Κοκκινιστό  – Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας από την προηγούμενη μέρα αφήνοντας το 24 ώρες στο ψυγείο. Έπειτα, κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους, το τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο με λίγο κρεμμύδι έως ότου ροδίσει. Στην συνέχεια το σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε 2-3 φύλλα δάφνης, 2 ξυλάκια κανέλας, αλάτι, μπαχάρι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ένα σφηνάκι κονιάκ και μισή κουταλίτσα του γλυκού ζάχαρη.

Μια κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας, ένα ποτήρι νερού από τη μαρινάτα και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά.

Δείτε επίσης: Αγριογούρουνο με παπαρδέλες

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Ένα μεγάλο αγριογούρουνο περιφερόταν στις καλλιέργειες – Βίντεο

Κοζάνη: Ένα μεγάλο αγριογούρουνο περιφερόταν στις καλλιέργειες Τα αγριογούρουνα όλο και περισσότερο παρουσιάζονται υπό το φως της ημέρας άλλοτε σε πεδινές κι άλλοτε σε αστικές...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ