spot_img
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚύπρος: Διάσωση και περίθαλψη νεαρού γύπα

Κύπρος: Διάσωση και περίθαλψη νεαρού γύπα

|

 

Η διάσωση ενός Γύπα είναι κάτι περισσότερο από ζήτημα ζωής και θανάτου, ειδικά όταν ο πληθυσμός βρίσκεται στο χείλος της εξαφάνισης από την Κύπρο.

 

Έτσι, όταν ένας νεαρός Γύπας βρέθηκε καθηλωμένος το πρωί της Πέμπτης στην Κοιλάδα Διαρίζου από λειτουργό των Υγειονομικών Υπηρεσιών που βρισκόταν στην περιοχή, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας (ΥΘΠ) ειδοποιήθηκε και έσπευσε άμεσα για τη διάσωση του πουλιού. Ο Γύπας, εμφανώς εξαντλημένος και υποσιτισμένος, μεταφέρθηκε άμεσα για εξέταση και παροχή πρώτων βοηθειών σε εξειδικευμένο κτηνίατρο. Εκτιμάται ότι πρόκειται για τον νεαρό Γύπα που η ομάδα του προγράμματος «Ζωή με τους Γύπες» παρακολουθούσε τους τελευταίους μήνες στη φωλιά του. Από την Πέμπτη, φιλοξενείται στο Κέντρο Περίθαλψης και Αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας της ΥΘΠ, όπου συνεχίζει να παρακολουθείται από κτηνίατρο και να λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα. Σήμερα, το πουλί δείχνει σημάδια βελτίωσης, αλλά η κατάσταση του θεωρείται ακόμη κρίσιμη.

Καθοριστικό ρόλο στη διάσωση του Γύπα έπαιξαν το ενδιαφέρον του λειτουργού που εντόπισε τον Γύπα και ενημέρωσε την αρμόδια αρχή, η άμεση ανταπόκριση της ΥΘΠ, η κτηνιατρική παρέμβαση και η περίθαλψη. Ελπίζουμε να αναρρώσει γρήγορα και να απελευθερωθεί σύντομα πίσω στη φύση και πάλι.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισπανία: Αγριογούρουνο επιτέθηκε και τραυμάτισε ποδηλάτη – Διάσωση με ελικόπτερο

Ισπανία: Αγριογούρουνο επιτέθηκε και τραυμάτισε ποδηλάτη - Διάσωση με ελικόπτερο Ο ποδηλάτης ήταν αναίσθητος αφού συγκρούστηκε με το ζώο και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ