Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήFabarm Elos N2 Sporting Exis HP AS

Fabarm Elos N2 Sporting Exis HP AS

|

- Advertisement -

 

Χωρίς να εγκαταλείπει τις παραδοσιακές νόρμες, η Fabarm προτείνει στους σκοπευτές ένα πολύ ενδιαφέρον όπλο…

 

- Advertisement -

Πιστή στις δικές της παραδόσεις, η γνωστή ιταλική εταιρία παρουσιάζει στους σκοπευτές ένα σύγχρονο δίκαννο, με όλα τα χαρακτηριστικά της εξαιρετικής απόδοσης, της ευκολίας στη χρήση και βέβαια της γοητείας της λιτότητας στην αισθητική.

Η πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση της Fabarm στοχεύει σε εκείνους που δεν θέλουν να ξοδέψουν μια περιουσία για το σκοπευτικό τους όπλο, αλλά και αρνούνται να συμβιβαστούν με λύσεις που θα τους στερήσουν ευκολία, εργονομία και υψηλή απόδοση. Γνωστή για τις εξαιρετικές κάννες Tribore, για τα σύγχρονα τσοκ Hyperbolic η ανερχόμενη και άκρως ανταγωνιστική Ιταλική φίρμα, καταθέτει τη γνώση της στα όπλα, με ένα εξαιρετικό δείγμα, από το οποίο δεν λείπει τίποτε. Εύχρηστο με υποδειγματική εργονομία και απόδοση, δεν αφήνει περιθώρια για αρνητικά σχόλια. Η ιταλική εταιρεία εξελίσσει τα μοντέλα της με πολύ προσεκτικά βήματα, προσπαθώντας να προσφέρει σε κάθε κατηγορία, καινοτομίες και ιδιαιτερότητες που τα κάνουν ξεχωριστά. Τα μοντέλα που προορίζονται για το σκοπευτήριο, κρίνονται αυστηρά από τους σκοπευτές, τόσο για την αξιοπιστία τους όσο και για τα εργονομικά τους χαρακτηριστικά. Το Fabarm Elos N2 Sporting έχει ήδη περάσει με επιτυχία τα δύσκολα τεστ δοκιμών. Χωρίς να εγκαταλείπει τις παραδοσιακές νόρμες, η Fabarm προτείνει στους σκοπευτές ένα πολύ ενδιαφέρον όπλο

Σε ότι αφορά στο σχεδιαστικό μέρος, κατά καιρούς υπάρχουν αλλαγές που αποσκοπούν στην βελτίωση των εργονομικών χαρακτηριστικών, αλλά και της αισθητικής. Το Elos N2 Sporting έχει ενσωματωμένα όλα τα σύγχρονα στοιχεία που έχει εξελίξει σε βάθος χρόνου το ιταλικό εργοστάσιο. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, γιατί τα σκοπευτικά μοντέλα αποτελούν τη βιτρίνα κάθε εταιρείας που κατασκευάζει όπλα.

 

Υψηλή Απόδοση

 

Το πρώτο από τα σημεία που αποτελούν καινοτομία για την Fabarm, είναι η διαμόρφωση του εσωτερικού των καννών. Το σύστημα Tribore δεν είναι πλέον κάτι καινούργιο, ωστόσο εξακολουθεί να είναι καινοτόμο και να κάνει την διαφορά, συγκρινόμενο με ότι άλλο υπάρχει στην αγορά, αναφορικά με τη βλητική απόδοση των καννών. Στο μοντέλο της παρουσίασης δίπλα στην λέξη Tribore έχουν προστεθεί επιπλέον δύο γράμματα (HP) που υποδηλώνουν την βελτίωση της εφαρμογής (Υψηλή Απόδοση). Η αλλαγή συνίσταται στην καλύτερη διαμόρφωση του κώνου συναρμογής αλλά και της παρουσίας των νέων τσοκ με μήκος 97 χιλιοστών. Η δοκιμή πιέσεων στα 1630 Bar είναι η δεύτερη κατά σειρά καινοτομία που προσφέρουν τα Fabarm. Αυξημένη δοκιμή σε πιέσεις που προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά για τους κατόχους. Οι κάννες είναι κατασκευασμένες με τη μέθοδο του βαθέως τρυπανισμού. Τα τσοκ έχουν μήκος 97 χιλιοστά, εκ των οποίων τα 82 είναι στο εσωτερικό των κανών και τα 15 μένουν έξω. Τα συκεκριμένα τσοκ δεν είναι μόνο εντυπωσιακά λόγω μήκους, αλλά συντελούν στο να βελτιώνεται αισθητά η βλητική απόδοση των καννών συγκριτικά με προηγούμενα μοντέλα του Ιταλικού εργοστάσιου. Το όπλο παραδίδεται με 4 τσοκ (Short-Medium-Long-Extreme). Οι θαλάμες έχουν μήκος 76 χιλιοστά και υπάρχει σφραγίδα που πιστοποιεί χρήση και ατσάλινων σκαγιών. Η ρίγα σκόπευσης είναι σφηνοειδής με πάχος 10 χιλιοστά στο ξεκίνημα της σκοπευτικής γραμμής που καταλήγει σε 8 χιλιοστά στο στόμιο της κάννης. Περίπου στην μέση του μήκους των καννών υπάρχει συμπληρωματικό σκόπευτρο (ακίδα σκόπευσης) που βοηθά στο να μην φεύγει το όπλο κατά την διαδικασία επώμισης δεξιά -αριστερά. Οι πλαϊνές ρίγες συγκόλλησης των καννών είναι με κενά για να διευκολύνεται η διέλευση του αέρα, ούτως ώστε να ψύχονται γρηγορότερα οι κάννες. Τα διαθέσιμα μήκη καννών είναι 71,76 και 81 εκατοστά.

 

Τέλος στους «τζόγους»

 

Ο μηχανισμός ρύθμισης που εδρεύει στην πάπια, είναι και αυτός μια καινοτομία που εξέλιξε το τεχνικό επιτελείο της Fabarm. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα που δίνει την δυνατότητα στον κάτοχο του όπλου, να ρυθμίζει μόνος του ανά πάσα στιγμή με εύκολο τρόπο, την εφαρμογή μεταξύ βάσης και πάπιας. Όλοι έχουμε διαπιστώσει πόσο ενοχλητικό είναι, να πιάνουμε στα χέρια κάποιο όπλο που κουνάει η πάπια. Εκτός από ενοχλητικό δημιουργεί και πολύ κακή εντύπωση για την κατάσταση του όπλου, ενώ παράλληλα υπάρχει κίνδυνος να σπάσει η πάπια λόγω κακής εφαρμογής. Με το ρυθμιζόμενο σύστημα της Fabarm, δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί τέτοιο πρόβλημα, όσα φυσίγγια και αν ρίξει το όπλο.

 

Εξατομικευμένες ρυθμίσεις

 

Στη ράχη του κοντακίου υπάρχει ρυθμιζόμενο τμήμα που δέχεται ρυθμίσεις πάνω- κάτω και δεξιά- αριστερά. Η Fabarm το έχει ονομάσει Micro metric 3D γιατί μπορεί να δεχτεί ρυθμίσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Το υλικό κατασκευής στο ρυθμιζόμενο χτένι είναι από ξύλο καρυδιάς, που έχει δεχτεί επίστρωση από ελαστομερές υλικό. Το πέλμα στο κοντάκι είναι ελαστικό, αρκούντως απορροφητικό, σε ότι έχει να κάνει με το λάκτισμα, και καλοσχεδιασμένο για να επωμίζεται εύκολα χωρίς να κολλάει στα ρούχα. Η πάπια έχει σχήμα Snabel, οι ψάθες είναι κλασικής σχεδίασης, με λεπτή χάραξη στην λαβή του κοντακιού και στην πάπια.

Η ατσάλινη βάση έχει μαύρο χρώμα με κόκκινες λεπτομέρειες που βελτιώνουν την αισθητική του όπλου. Η σκανδάλη είναι μονή ρυθμιζόμενη, λειτουργεί με αδράνεια, και προσφέρει εξαιρετική αίσθηση. Ο επιλογέας δίνει τη δυνατότητα στο χειριστή του όπλου, να επιλέγει εύκολα και γρήγορα την κάννη που θα πυροδοτήσει πρώτη.

Το βάρος του όπλου είναι περίπου 3.350 γραμμάρια, αλλά αυτό μεταβάλλεται προς τα επάνω ή προς τα κάτω κατά κάποια γραμμάρια, ανάλογα με το μήκος των καννών. Η προτεινόμενη τιμή του είναι 1.995 ευρώ.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτροπή νταλίκας με αγελάδες: Κλειστή η Εγνατία Οδός για 4 ώρες – Βίντεο

Κλειστή η Εγνατία Οδός για 4 συνεχόμενες ώρες. Ο μεγάλυτερος αυτοκινητόδρομος της χώρας έμεινε κλειστός, ύστερα από εκτροπή νταλίκας με αγελάδες... Εκτροπή νταλίκας στην Εγνατία...
37,535ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,931ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
197ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9,390ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
13.7 ° C
14.6 °
12.8 °
61 %
9.4kmh
20 %
Κυ
13 °
Δε
12 °
Τρ
13 °
Τε
15 °
Πε
16 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ