Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΠαρουσιάσεις ΌπλωνBERETTA A400 Upland: Παρουσίαση - Βίντεο

BERETTA A400 Upland: Παρουσίαση – Βίντεο

|

- Advertisement -

Η παρουσίαση της BERETTA A400 Upland!

Το μοναδικό σύστημα απορρόφησης κραδασμών και η νέα εμφάνιση κάνουν την καραμπίνα BERETTA A400 Upland ξεχωριστή.

Tο Α400 εδώ και 10 χρόνια αποτελεί τη βάση των εξελίξεων στα λειόκανα όπλα, με την Beretta να βασίζει πάνω του, μοντέλα για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Από το Α300 μέχρι το «βαρύ πυροβολικό» της σειράς Extreme, οι εφαρμογές, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο, είναι βασισμένες στο Project του Α400. Με το Upland η Beretta ανατρέπει την άποψη, ότι τα «δυνατά» συστήματα απόσβεσης της ανάκρουσης, μπορούν να βρουν εφαρμογή μόνο σε συνθετικά κοντάκια.

Τουφεκιά σαν χάδι

Το εξελιγμένο σύστημα Kick Off Mega που γνωρίσαμε στα Α400 Extreme και Lite, υπάρχει τώρα με νέο όνομα (Kick Off Plus). Το μεγάλο πλεονέκτημα του συστήματος αυτού είναι, ότι εκτός από τον ώμο του κυνηγού προστατεύει και το ζυγωματικό από τις δυσάρεστες ανακρούσεις και βελτιώνει την ισορροπία του όπλου, μεταφέροντας πιο μπροστά το κέντρο βάρους. Παράλληλα, αφήνει ελεύθερο το πέλμα, για τυχόν προσωπικές εξατομικευμένες παρεμβάσεις, που ενδεχομένως θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης του όπλου.

beretta-a400-upland
Η καραμπίνα Beretta Α400 Upland.

Το πέλμα στο κοντάκι είναι τεχνολογίας Micro Core, δεν «κολλάει» στα ρούχα κατά τη διαδικασία επώμισης και συντελεί στη μείωση του λακτίσματος. Το σύστημα Kick Off Plus μειώνει κατά 50% το λάκτισμα. Ουσιαστικά, είναι ένας υδραυλικός μηχανισμός με 3 έμβολα που απορροφούν το λάκτισμα, με αποτέλεσμα ο χειριστής να μπορεί να ρίξει μεγάλο αριθμό φυσιγγίων «ενισχυμένων» γομώσεων (Magnum), χωρίς να τον ταλαιπωρεί το δυνατό λάκτισμα. Το σύστημα Kick Off Plus έχει εφαρμογή πίσω από τη λαβή του κοντακιού και όχι στο πέλμα, όπως το πρώτο σύστημα που εφάρμοσε η Beretta.

- Advertisement -

Το μοντέλο Α400 Upland κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις με σύστημα Kick Off ή χωρίς αυτό για τους φίλους των παραδοσιακών συστημάτων. Ανάμεσα στο κοντάκι και τη βάση, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης φλαντζών για την αλλαγή κλίσεων. Ο κάτοχος του όπλου, έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει το κοντάκι στα «μέτρα του», αλλάζοντας τις φλάντζες, που παρέχουν τη δυνατότητα ρυθμίσεων για επάνω – κάτω και δεξιά – αριστερά.

Με σημαντικές καινοτομίες

Για την εξέλιξη του Α400 χρειάστηκαν 8.000 ώρες εργασίας (σχεδιασμός, εφαρμογές), 2.000 ώρες δοκιμών και περισσότερα από 1.000.000 φυσίγγια. Έτσι, δοκιμάζει το ιταλικό εργοστάσιο κάθε νέο μοντέλο πριν το βάλει στην γραμμή παραγωγής.

Το Α400 Upland ξεχωρίζει από τον χρωματισμό της βάσης που είναι ματ νίκελ, αλλά και για τις σημαντικές του καινοτομίες. Σε ότι αφορά την αισθητική, η αντίθεση χρωματισμών μεταξύ ξύλου καρυδιάς, με τη ματ νίκελ βάση, εξασφαλίζουν αισθητικά ένα αρμονικό σύνολο. Επίσης, τα σκαλίσματα στη βάση και από τις δύο πλευρές είναι πλούσια, με κυνηγετικές παραστάσεις. Τα φινιρίσματα σε μέταλλο και ξύλο είναι πολύ καλά.

Πολλά και σημαντικά καλούδια

Σε ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία που προσφέρει το Α400, τα καλούδια είναι πολλά και σημαντικά. Το κλείστρο διαθέτει περιστροφική κεφαλή που κλειδώνει σε δύο σημεία στην πίσω προέκταση της κάννης. Η τεχνολογία Blink συντελεί στην μείωση του χρόνου απόκρισης του όπλου, συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα.

Η κάννη έχει να επιδείξει σημαντικές καινοτομίες. Εκτός από την τεχνολογία ψυχρής εξέλασης που «προσφέρει» δομή στο μέταλλο χωρίς ελαττώματα, η ποιότητα του χάλυβα που έχει επιλέξει τα τελευταία χρόνια το ιταλικό εργοστάσιο, είναι πολύ βελτιωμένη συγκριτικά με παλαιότερα μοντέλα.

Η Beretta κατασκευάζει 500.000 κάννες σε ετήσια βάση. Αυτό της δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιεί μεγάλες παραγγελίες σε χάλυβα, με τις δικές της προδιαγραφές. Έτσι, επιτυγχάνει άριστη ποιότητα αλλά και χαμηλότερες τιμές, σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Η εφαρμογή Steelium αποτελεί συνδυασμό τεχνολογίας για την διαμόρφωση του σωλήνα, ποιότητα στα μέταλλα και εσωτερική διαμόρφωση στην κάννη. Επίσης, η εσωτερική διάμετρος του αυλού είναι 18,6 χιλιοστά και τα τσοκ είναι υψηλής απόδοσης με μήκος 7 εκατοστά. Η ρίγα σκόπευσης έχει πάχος 6 χιλιοστά, ενώ εσωτερικά η κάννη είναι χρωμιωμένη.

Beretta A400 Upland – Kαι για ατσάλινα…

Οι δοκιμές πιστοποιούν αντοχή στα 1370 Bar και βέβαια καταλληλότητα χρήσης και ατσάλινων σκαγιών. Η θαλάμη έχει μήκος 76 χιλιοστά. Το εξωτερικό τμήμα της κάννης είναι χρωμιωμένο σε μαύρη ημιμάτ απόχρωση. Τα διαθέσιμα μήκη κανών είναι 66, 71 και 76 εκατοστά. Το έμβολο του μηχανισμού αερίων, έχει πολύ μικρό μέγεθος με αποτέλεσμα η πάπια να είναι πολύ λεπτή. Η τεχνολογία κατασκευής του πιστονιού είναι παρόμοια με αυτή που έχουν τα έμβολα στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Επιπρόσθετα, το σύστημα αερίων που εφαρμόζει η Beretta σε όλα τα όπλα της σειράς Α400 και βέβαια στο Upland, έχει μια επιπλέον καινοτομία…

Μετά την ολοκλήρωση της επανάταξης, και πριν η γόμωση εγκαταλείψει το όπλο, προκαλείται στο εσωτερικό της κάννης υποπίεση, με αποτέλεσμα τυχόν κατάλοιπα από την καύση της πυρίτιδας, να ακολουθούν την πορεία εξόδου της βυσμάτωσης, διατηρώντας έτσι το όπλο καθαρό και αφήνοντας ελάχιστα υπολείμματα πυρίτιδας ή κάπνας.

Το ελατήριο που επαναφέρει το κλείστρο στην αρχική του θέση, είναι τοποθετημένο στο εμπρός μέρος (περιβάλει την αποθήκη φυσιγγίων). Αυτό καθιστά ευκολότερο τον έλεγχο και τον καθαρισμό του, ενώ παράλληλα συντελεί και στη μείωση αναπήδησης του στομίου της κάννης, επειδή η λειτουργία του συμβαίνει παράλληλα με τον άξονα του όπλου χωρίς να υπάρχει γωνία.

Επίσης, άλλο ένα θετικό χαρακτηριστικό της τοποθέτησης του ελατήριου μπροστά, είναι το ζύγισμα του όπλου. Η Beretta κατάφερε να μοιράσει ομοιόμορφα τα φορτία. Επιπλέον, πλεονέκτημα του συστήματος αυτού, είναι ότι είναι πολύ εύκολο στον καθαρισμό.

Οι εφαρμογές μεταξύ μετάλλων αλλά και ξύλου με μέταλλο, είναι πολύ καλές, όπως και τα φινιρίσματα.

Εισαγωγή: Beretta Hellas
T. 210 32 18 188

Και με εγγύηση τριών χρόνων

Το όπλο παραδίδεται σε σκληρή βαλίτσα μεταφοράς, με 3 τσοκ και λάδι καθαρισμού-συντήρησης. Επιπλέον, υπάρχει μειωτήρας που περιορίζει την χωρητικότητα των φυσιγγίων στα δύο για χρήση του όπλου στο σκοπευτήριο. Στο εσωτερικό της βαλίτσας, μπορείτε επίσης να βρείτε αορτηριούχους, φλάντζες αλλαγής κλίσεων και οδηγίες που είναι και στα ελληνικά. Τέλος, το όπλο διαθέτει 3 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας.

Kynigesia T-Shirt | Πλάνα Συνδρομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Beretta Holding: Oλοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά της RUAG Ammotec

Από τις 31 Ιουλίου 2022, η Beretta Holding S.A. ολοκληρώνει με επιτυχία την απόκτηση του 100% των μετοχών του ελβετικού κρατικού ομίλου RUAG Ammotec,...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,190ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
36.9 ° C
38.5 °
34.2 °
28 %
2.1kmh
0 %
Πα
37 °
Σα
35 °
Κυ
34 °
Δε
33 °
Τρ
30 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ