spot_img
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταWMO: Το 2020 κλείνει την θερμότερη δεκαετία για τον πλανήτη!

WMO: Το 2020 κλείνει την θερμότερη δεκαετία για τον πλανήτη!

|

 

Καθώς το 2020 πλησιάζει στο τέλος του, ολοκληρώνεται η πιο θερμή δεκαετία (2011-2020), σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας-WMO.

 

Φέτος παραμένει σε πορεία ένα από τα τρία θερμότερα έτη ρεκόρ και μπορεί ακόμη και να ανταγωνιστεί το 2016, το θερμότερο έτος στα χρονικά. Τα έξι θερμότερα χρόνια ήταν όλα από το 2015 και έπειτα.

«Oι θερμότερες χρονιές ρεκόρ συμπίπτουν συνήθως με ένα ισχυρό φαινόμενο El Niño, όπως συνέβη το 2016. Τώρα βιώνουμε ένα φαινόμενο La Niña, το οποίο έχει ψυκτική επίδραση στις παγκόσμιες θερμοκρασίες, αλλά δεν ήταν αρκετό για να φρενάρει φέτος την άνοδο της θερμoκρασίας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του WMO, καθηγητής Taalas.

Σύμφωνα με την προσωρινή έκθεση του WMO για την κατάσταση του κλίματος που εκδόθηκε στις 2 Δεκεμβρίου, και τα πέντε σύνολα δεδομένων για τους πρώτους 10 μήνες του έτους (μέχρι το τέλος Οκτωβρίου) έχουν θέσει το 2020 ως το 2ο θερμότερο έτος μέχρι σήμερα, μετά το 2016 και πάνω από το 2019.

Πηγή: meteo.gr / Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας- WMO

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγόρευση για το κυνήγι του τρυγονιού στην Κύπρο ζητά η ΕΕ

Απαγόρευση για το κυνήγι του τρυγονιού στην Κύπρο ζητά η ΕΕ Κανονικά το κυνήγι τον Σεπτέμβρη, λέει η Θήρα - Αμφισβητεί η ΕΕ ότι...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ