spot_img
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤοσκάνη: Νεκρός κυνηγός σε κυνηγετικό ατύχημα

Τοσκάνη: Νεκρός κυνηγός σε κυνηγετικό ατύχημα

|

Ένα κυνηγετικό ατύχημα σημειώθηκε την Κυριακή, 12/12/201 στο Rapolano Terme, στο Armaiolo της Ιταλίας. 

Κατά τη διάρκεια ενός κυνηγίου αγριογούρουνων, ο Giampiero Signori, 58 ετών, έχασε τη ζωή του.

Τα αίτια του θανάτου του εξακολουθούν να εξετάζονται από τους καραμπινιέρι, αλλά μέχρι στιγμής το πόρισμα είναι το εξής: σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις και τις μαρτυρίες των συνκυνηγών του Signori, ο άνθρωπος γλίστρησε σε ένα γκρεμό ενώ κινούταν στο δάσος. Κατά τη διάρκεια της πτώσης είχε αυτοπυροβοληθεί από το τουφέκι και η σφαίρα είχε σχίσει το πόδι του.

Οι συνγκυνηγοί του, μακριά από τον φίλο τους περίπου 300 μέτρα, αφού άκουσαν τον κρότο, συνειδητοποιώντας ότι ο Σινιόρι έλειπε από την θέση του, άρχισαν να τον ψάχνουν στη βλάστηση με αρκετή δυσκολία, αφού η περιοχή είναι αρκετά δύσβατη.

Στην αρχή τον κάλεσαν, ακούγοντας τους λυγμούς του, αλλά για να είναι σε θέση να προσδιορίσουν την ακριβή θέση του, τους πήρε περίπου μισή ώρα επειδή σε κάποιο σημείο ο Signori άρχισε να μην απαντά πλέον. Ο άτυχος κυνηγός, λόγω της σημαντικής απώλειας αίματος από την πληγή στο πόδι, αρχικά λιποθύμησε και έπειτα κατέληξε λόγω της αιμορραγίας.

Όταν οι φίλοι κατάφεραν τελικά να τον εντοπίσουν, προσπάθησαν να κατέβουν στο γκρεμό για να τον σώσουν, αλλά το ιδιαίτερα απότομο έδαφος έκανε τις επιχειρήσεις αρκετά δύσκολες. Ως εκ τούτου, ήταν αναγκαία η επέμβαση της Αλπικής και Σπηλαιολογικής Διάσωσης της Τοσκάνης, η οποία, μαζί με την πυροσβεστική, κατάφεραν να ανασύρουν τον τραυματία. Ύστερα ανέλαβαν δράση άνθρωποι του κέντρου υγείας Misericordia di Rapolano, όμως ήταν ήδη αργά, καθώς ο κυνηγός είχε ήδη υποκύψει στα τραύματά του.

Ακολούθησε θλίψη και απογοήτευση των συνκυνηγών του που έκαναν τα πάντα για να σώσουν τον φίλο τους. Η είδηση του κυνηγετικού ατυχήματος γρήγορα διαδόθηκε, φτάνοντας ακόμα και στον δήμαρχο της πόλης Alessandro Starnini, ο οποίος διατηρούσε συνεχή επαφή με τους καραμπινιέρι για να λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του άτυχου.

Ο Signori ήταν γνωστός για το μεγάλο πάθος του για το κυνήγι και πάνω απ’ όλα για την εμπειρία του. Φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι ο θάνατός του καθορίστηκε από έναν τραγικό συμβάν.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγόρευση για το κυνήγι του τρυγονιού στην Κύπρο ζητά η ΕΕ

Απαγόρευση για το κυνήγι του τρυγονιού στην Κύπρο ζητά η ΕΕ Κανονικά το κυνήγι τον Σεπτέμβρη, λέει η Θήρα - Αμφισβητεί η ΕΕ ότι...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ