spot_img
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Σφραγίζονται» δύο παράνομα καταφύγια ζώων στο «Κουρί» και το Ανατολικό Εορδαίας!

«Σφραγίζονται» δύο παράνομα καταφύγια ζώων στο «Κουρί» και το Ανατολικό Εορδαίας!

|

 

Με απόφαση (12/5) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα του αρμόδιας Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και έπειτα από αυτοψίες που έγιναν, σφραγίστηκαν δύο παράνομοι χώροι συγκέντρωσης ζώων συντροφιάς χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, στις τοποθεσίες Κουρί Εορδαίας και Ανατολικό Εορδαίας.

 

Είχε προηγηθεί επιστολή – καταγγελία της Ομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος προς το Τμήμα Κτηνιατρικής, τη Δ/νση Κτηνιατρικής, το γραφείο του Περιφερειάρχη, τον Δήμο Εορδαίας και το ανάλογο τμήμα Προστασίας Ζώων συντροφιάς του ΥΠΑΑΤ, στην οποία ζητούσαν τη διενέργεια ελέγχων σε τρεις χώρους συγκέντρωσης ζώων στην Εορδαία, Στο χωριό Ανατολικό, στην τοποθεσία Κουρί και στην περιφερειακή οδό Πτολεμαΐδας – Ασβεστόπετρας. Οι αρμόδιες αρχές έκαναν τους σχετικούς ελέγχους και έκριναν πως οι δύο εκ των τριών χώρων (σε Κουρί και Ανατολικό) λειτουργούν παράνομα ως χώροι συγκέντρωσης ζώων, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.

Η νομοθεσία, μάλιστα, αναφέρει πως η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ζώων από ιδιώτη δεν μαρτυρά πρόθεση διατήρησης τους για ιδιωτικούς λόγους, αλλά πρόκειται για περισυλλογή αδέσποτων από πολίτες και μάλιστα χωρίς τη συνεργασία με τους αρμόδιους δήμους. Τα ζώα οφείλουν να μετακινηθούν σε νομίμως λειτουργούντα καταφύγια.

Η εν λόγω επιστολή –καταγγελία της Ομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος κινητοποίησε τις αρχές, που αποφάσισαν το «σφράγισμα» των δύο παράνομων χώρων και την περισυλλογή των ζώων.

Συγκεκριμένα η πρώτη απόφαση για το παράνομο χώρο στο Κουρί αναφέρει:

«Αποφασίζουμε την απαγόρευση εισόδου ζώων συντροφιάς στο χώρο συγκέντρωσης ζώων συντροφιάς της Τριανταφυλλιάς Πέτρου του Δημητρίου, που βρίσκεται στην περιοχή Κουρί του Δήμου Εορδαίας, επειδή ο χώρος στερείται των σχετικών αδειών ίδρυσης και λειτουργίας.

Την απομάκρυνση των ήδη διαμένοντων στο χώρο ζώων υπό την εποπτεία του Δήμου Εορδαίας με την πιστή εφαρμογή των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας και την άμεση ενημέρωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, μετά την απομάκρυνση και του τελευταίου ζώου.

Τη σφράγιση του χώρου μετά την απομάκρυνση και του τελευταίου ζώου, με τη συνδρομή του ΑΤ Εορδαίας».

Παρόμοια απόφαση της Δ/νσης Κτηνιατρικής και για το χώρο συγκέντρωσης ζώων συντροφιάς της Άννας Κακαράκη στη Δημοτική Κοινότητα Ανατολικού.

 

Δείτε και τα σχετικά έγγραφα:

 

 

Πηγή: e-ptolemeos

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Grisport γνωρίζει ότι ένα καλό μποτάκι δεν είναι απαραίτητο μόνο την κυνηγετική περίοδο…

Grisport: Το καλό μποτάκι είναι πάντα απαραίτητο! Όσοι κινούνται στην ύπαιθρο είναι σε θέση να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι το κεφάλαιο «μποτάκι» στην καθημερινότητά τους,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ