spot_img
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερίεργα ΝέαΤσεχία: Ιερέας έκοψε το...μόριό του μετά από τσίμπημα τσιμπουριού

Τσεχία: Ιερέας έκοψε το…μόριό του μετά από τσίμπημα τσιμπουριού

|

Τσεχία: Ιερέας έκοψε το…μόριό του μετά από τσίμπημα τσιμπουριού

Το ζωύφιο φέρεται να του προκάλεσε κάποιο ψυχωτικό επεισόδιο

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στη Νότια Βοημία της Τσεχίας όταν ένας ιερέας έκοψε με μαχαίρι το πέος του μετά από τσίμπημα ενός τσιμπουριού.

«Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη, πιθανόν να ήταν κάποιο πρόβλημα υγείας», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος της περιοχής.

Σύμφωνα με την New York Post, οι ντόπιοι αντιλήφθηκαν για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν ο  κληρικός δεν εμφανίστηκε σε μια συνάντηση που είχε. Τραυματιοφορείς έσπασαν την πόρτα του σπιτιού του και βρήκαν τον ιερέα να κείτεται αναίσθητος σε μια λίμνη αίματος με το πέος του κομμένο.

Ο ιερέας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα της περιοχής, όπου οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε τραυματιστεί σοβαρά. Λόγω της επιδεινούμενης κατάστασής του, οι γιατροί έθεσαν τον άνδρα σε τεχνητό κώμα, στον οποίο παρέμεινε για 10 ημέρες, αναφέρει η Daily Mail.

Οι γιατροί δυσκολεύτηκαν να μάθουν τι είχε συμβεί προηγουμένως λόγω της κωματώδους κατάστασής του.

Ωστόσο, αργότερα ανακάλυψαν κεντρική βλάβη στο νευρικό σύστημα του ασθενούς, η οποία φαίνεται να είναι ιογενούς προέλευσης.

Όπως αναφέρει η New York Post, ο ιερέας πάσχει από εγκεφαλίτιδα που μεταδίδεται από τσιμπούρια, και προκαλεί διόγκωση του εγκεφάλου. Σε προχωρημένο στάδιο, η πάθηση αυτή μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην προσωπικότητα, ακόμη και ψύχωση, κάτι που πιστεύεται ότι έπαθε ο ιερέας.

Ο Henzl ισχυρίστηκε ότι ο ιερέας υπέφερε από εγκεφαλίτιδα που μεταδίδεται από κρότωνες, γνωστή και ως TBE, η οποία είναι η διόγκωση του εγκεφάλου που προκαλείται από μια ασθένεια που μεταδίδεται από τα τσιμπούρια, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σε προχωρημένα στάδια, αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην προσωπικότητα και ακόμη και ψύχωση , όπως πιστεύεται ότι συνέβαινε με τον ιερέα.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, η Τσεχική Δημοκρατία είναι μια από τις χώρες με την υψηλότερη επίπτωση ΤΒΕ στην Ευρώπη, καταγράφοντας από 500 έως 1.000 περιπτώσεις ετησίως.

Ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα μεγάλος στην περιοχή της Νότιας Βοημίας, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Εν τω μεταξύ, ο κληρικός φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και την προηγούμενη ημέρα του περιστατικού.

Οι αρχές έκτοτε απέκλεισαν το ενδεχόμενο φαινομένου. «Δεν ερευνούμε καμία παράνομη ενέργεια», δήλωσε ο Jiří Matzner, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νότιας Βοημίας.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Το σχόλιο ιερέα στο Facebook κατά των ζωόφιλων τον «έστειλε» στα κρατητήρια

Κρήτη: Το σχόλιο ιερέα στο Facebook κατά των ζωόφιλων τον «έστειλε» στα κρατητήρια Συνελήφθη 50χρονος παπάς σε χωριό του Ηρακλείου Χειροπέδες σε 50χρονο παπά επειδή προέτρεπε...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ