spot_img
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤριχωτάΑγριογούρουνοΜέσα στο μήνα η ΚΥΑ για τον αγριόχοιρο

Μέσα στο μήνα η ΚΥΑ για τον αγριόχοιρο

|

 

Μαζί με την έναρξη της κυνηγετικής σεζόν για το αγριογούρουνο, στα μέσα του μήνα, θα έχουμε και την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη “διενέργεια θήρας αγριόχοιρων και ημίαιμων χοίρων καθ’ όλο το κυνηγετικό έτος”.

Η πληροφορία διέρρευσε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο έφερε και ψήφισε στην Βουλή το σχετικό νόμο που δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο συγκεκριμένος νόμος, προβλέπει, ότι “με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και του κατά περίπτωση συναρμοδίου Υπουργού, είναι δυνατόν να επιτρέπεται η θήρα αγριόχοιρων και ημίαιμων χοίρων κατά τη διάρκεια του κυνηγετικού έτους ή της κυνηγετικής περιόδου κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις, και σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται αυτή για λόγους δημόσιας υγείας, επιτακτικού δημόσιου συμφέροντος, υγείας και προστασίας των ζώων, καθώς και για λόγους προστασίας της αγροτικής παραγωγής και πρόληψης σοβαρών ζημιών στις καλλιέργειες”. Οι αρμόδιοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θέλουν, μέχρι το τέλος του μήνα (Σεπτέμβρη) το αργότερο, να ενεργοποιηθούν τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων και ημίαιμων χοίρων σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Τέλος, το ΥΠΑΑΤ θέλει να είναι πανέτοιμο κατά την επιθεώρηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 12 – 16 Οκτωβρίου.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Grisport γνωρίζει ότι ένα καλό μποτάκι δεν είναι απαραίτητο μόνο την κυνηγετική περίοδο…

Grisport: Το καλό μποτάκι είναι πάντα απαραίτητο! Όσοι κινούνται στην ύπαιθρο είναι σε θέση να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι το κεφάλαιο «μποτάκι» στην καθημερινότητά τους,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ