spot_img
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚΥΝΗΓΙ: Η επόμενη ημέρα

ΚΥΝΗΓΙ: Η επόμενη ημέρα

|

 

Κόπασε ο αχός μειώθηκαν οι διαμαρτυρίες και έμεινε το παράπονο. Δεν πήραμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει, ωστόσο είναι καλύτερα από το τίποτα. Άλλωστε με όλα αυτά που συμβαίνουν δεν θα μπορούσε να γίνει και κάτι το διαφορετικό.

Χάθηκαν οι δυο καλύτεροι μήνες κυνηγίου, αλλά ας κοιτάξουμε και λίγο γύρω μας να δούμε και πόσα άλλα χάθηκαν από αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα στην καθημερινότητά μας. Δεν αρκούμαι στα ψίχουλα, ούτε προσπαθώ να ωραιοποιήσω την κατάσταση, οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι για όλους  μας η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολη. Λάθη έγιναν από όλες τις πλευρές και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει και το ανάλογο κόστος.

Το ευχάριστο είναι ότι πλέον αρχίσαμε να μιλάμε για το αύριο, κάτι που δεν ίσχυε πριν μερικές ημέρες. Αλήθεια ποιο θέλουμε να είναι το αύριο στο κυνήγι; Μήπως να βολευτούμε με το ότι έχουμε και πάλι κυνήγι και να περιμένουμε την επόμενη στραβή για να βγούμε και να βρίζουμε λυτούς και δεμένους ότι δεν έκαναν τίποτα; Μήπως να χαλαρώσουμε γιατί πιστεύουμε ότι κάποιοι μας φοβηθήκαν και κάθε φορά θα γίνεται αυτό;

Το ότι άνοιξε το κυνήγι αυτό κάπου οφείλεται. Δεν μας λυπήθηκαν ούτε τους ήρθε θεία επιφοίτηση. Υπήρξε απέναντι τους μια ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ομάδα πολιτών που αντέδρασε. Αλήθεια, θέλουμε να είμαστε οργανωμένοι ή να το διαλύσουμε και ο κάθε ένας να λειτουργεί μόνος του. Θέλουμε να έχουμε συλλόγους; Και αν ναι, τους θέλουμε να λειτουργούν με μερικά άτομα που τρέχουν και κάνουν ότι μπορούν και οι υπόλοιποι απλά απαιτούν, κρίνουν και κατακρίνουν;.

Θέλουμε, όπως μερικοί νομίζουν, να έχουμε μόνο απαιτήσεις και όχι υποχρεώσεις; Το αύριο είναι εδώ και καλό θα είναι να αναλογιστούμε όλοι μας, ποιο θέλουμε να είναι για το κυνήγι. Έρχονται και άλλα δύσκολα που πάλι θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσουμε και τότε, πάλι θα πρέπει να επιλέξουμε πως θέλουμε να πορευτούμε. Καλά τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης άλλα δεν λύνουν προβλήματα, ούτε οι βρισιές και ο τσαμπουκάς. Αν έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό από το να συμμετέχουμε στα των συλλόγων μας και μέσα από εκεί να διεκδικούμε συνεχώς την βελτίωση με προτάσεις, θέσεις και άποψη και γιατί όχι και διεκδίκηση συμμετοχής στο διοικητικό συμβούλιο, με μεγάλη χαρά θα το άκουγα…

Υ.Γ.: Χρόνια Πολλά και καλή Πρωτοχρονιά. Εύχομαι η νέα χρονιά να μας βρει όλους υγιείς και δυνατούς. Ευτυχισμένο το 2021 !  

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρήστος Σώκος – Θηραματολόγος: “Πού το περίεργο να πέρασε η αρκούδα από τα Βασιλικά και τώρα να βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά;”

Τι λέει ο θηραματολόγος για τα ίχνη αρκούδας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης; Την επιστημονική του άποψη κατέθεσε ο θηραματολόγος Χρήστος Σώκος στην ιστοσελίδα της Δασικής Υπηρεσίας,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ