spot_img
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚΣ Νάξου προς βουλευτές Κυκλάδων: Θεωρούμε άδικη την απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών!

ΚΣ Νάξου προς βουλευτές Κυκλάδων: Θεωρούμε άδικη την απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών!

|

 

Προς Βουλευτές του Νομου: Βρούτση Ιωάννη, Φόρτωμα Φίλλιπο, Μονογιού Αικατερίνη, Συρμαλένιο Νικόλαο

Κυριοι & Κυριες το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Νάξου, εκπροσωπώντας το 2ο πολυπληθέστερο σωματείο του νησιού, θεωρεί άδικη τη κυβερνητική απόφαση, για αναστολή της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Ως γνωστό το κυνήγι ασκείται ως άθλημα σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Δασικό κώδικα (ν.998/1979 άρθρο 251), αποτελεί μοναχική δραστηριότητα και πραγματοποιείται στην ύπαιθρο σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα συνωστισμού και δεν υπάρχει καμιά βάσιμη ένδειξη ότι ευνοεί τη διασπορά του κορωνοϊού.

Ο κάθε κυνηγός είναι ενήλικας φέρει ατομική άδεια θήρας και έτσι μπορεί με τον πλέον εύκολο τρόπο να αποδείξει την ιδιότητα του.

Περιοχές του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων, με μηδενικό covid – 19 πως είναι δυνατό να τιμωρούνται από τη πολιτεία με γενικά μέτρα, ενώ παράλληλα επιτρέπεται το κυνήγι στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. με γενικό lockdown.

Είναι ακατανόητο να επιτρέπεται ως ακίνδυνη για covid, ορειβασία και εκπαίδευση σκύλων (ΚΥΑ Δ1α/ Γ.Π. οικ: 71342/6-11-2020 – ΦΕΚ Β 4899 παρ. 62), ενώ την ίδια στιγμή η χρήση κυνηγετικού όπλου επικίνδυνη για κορωνοϊό.

Αποδεδειγμένα το κυνήγι αποτελεί δραστηριότητα αναπόσπαστα δεμένη με τη ζωή των κατοίκων της υπαίθρου, βοηθώντας αποτελεσματικά το περιβάλλον και τα είδη της άγριας πανίδας.

Ο κυνηγός συμβάλλει με δική του δαπάνη στην Ελληνική οικονομία, συντηρώντας παράλληλα αποτελεσματικό αυτοέλεγχο πληρώνοντας εξ ολοκλήρου με δική του δαπάνη τη θηροφύλαξη.

Θεωρούμε άδικη την απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών και ζητάμε την αναθεώρηση απαγόρευσης της κυνηγετικής δραστηριότητας, με την υπαγωγή της άσκησης της, σε μετακίνηση κατ εξαίρεση. Θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι ένα λάθος εκ παραδρομής εξ αιτίας της τεράστιας πίεσης που σας ασκείται από τις υπάρχουσες συνθήκες και δεν είναι αποτέλεσμα εμπάθειας προς το πρόσωπο μας.

Με εκτίμηση Δ.Σ. του Κ.Σ. Νάξου

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Grisport γνωρίζει ότι ένα καλό μποτάκι δεν είναι απαραίτητο μόνο την κυνηγετική περίοδο…

Grisport: Το καλό μποτάκι είναι πάντα απαραίτητο! Όσοι κινούνται στην ύπαιθρο είναι σε θέση να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι το κεφάλαιο «μποτάκι» στην καθημερινότητά τους,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ