spot_img
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚινείται νομικά και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης!

Κινείται νομικά και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης!

|

 

Μετά την προσφυγή που ετοιμάζει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κέρκυρας αναφορικά με την απαγόρευση του κυνηγιού, σειρά ετοιμάζεται να πάρει ο Κυνηγετικός Σύλλογος της Θεσσαλονικής:

 

«Σε ολόκληρη την Ευρώπη, από τον Ατλαντικό έως τα Βαλκάνια και από το Βορρά έως την Κύπρο, το κυνήγι και το ψάρεμα ασκούνται κανονικά ή έστω με προϋποθέσεις εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Εμείς πρωτοτυπούμε και εφαρμόζουμε έναν ιδεοληπτικό νεοελληνικό παραλογισμό! Την ίδια ώρα που οι κυνηγοί διαχειρίζονται τη λύσσα, την γρίπη των πτηνών Η5Ν1 και ο κίνδυνος εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων είναι υπαρκτός μέσα στα σύνορά μας απειλώντας να ισοπεδώσει την ελληνική χοιροτροφία, η κυβέρνηση στοχοποιεί τους κυνηγούς. Και εφαρμόζει κατά παρέκκλιση κάθε έννοιας ισότητας τον αποκλεισμό από την κίνηση των κυνηγών, αντίθετα με τους ορειβάτες, ποδηλάτες κλπ.

Είναι βέβαιο ότι πρέπει να διερευνήσουμε την δυνατότητα προσφυγής στα Ελληνικά και Ευρωπαïκά Δικαστήρια για την αποζημίωση των μελών μας για την ηθική τους βλάβη και ζημία, λόγω της αντίθεσης των επιλεκτικών μέτρων αποκλεισμού με το Σύνταγμα και το νόμο. Θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας και για την συνέχιση της θηρευτικής δραστηριότητας.

Το κυνήγι προϋπήρχε ως πανάρχαια δραστηριότητα και θα συνεχίσει να υπάρχει στο μέλλον. Η επιλεκτική και δραματικά άνιση μεταχείριση των πολιτών δεν αντιμετωπίζεται, σε δεύτερη φάση ούτε με ευχολόγια ούτε με παρεμβάσεις σε βουλευτές, υπουργούς και λοιπούς πολιτικούς. Αυτά ήταν μέτρα της πρώτης φάσης. Στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες η δικαιοσύνη πρέπει να έχει τον λόγο.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΚΣΘ, σε χθεσινή του τηλεδιάσκεψη αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει το θέμα στον νομικό του Συλλόγου, διερευνητικά και με σκοπό την κατάθεση προσφυγής στα αρμόδια όργανα. Μπορεί η κυνηγετική περίοδος ουσιαστικά να έχει λήξει, η αξιοπρέπεια όμως και το φιλότιμο των μελών μας, δεν θα λήξει ποτέ!»

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Grisport γνωρίζει ότι ένα καλό μποτάκι δεν είναι απαραίτητο μόνο την κυνηγετική περίοδο…

Grisport: Το καλό μποτάκι είναι πάντα απαραίτητο! Όσοι κινούνται στην ύπαιθρο είναι σε θέση να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι το κεφάλαιο «μποτάκι» στην καθημερινότητά τους,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ