spot_img
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαιρόςΚαιρός: Χιόνια σε Γρεβενά και Μέτσοβο – Πού αλλού θα χιονίσει σήμερα!

Καιρός: Χιόνια σε Γρεβενά και Μέτσοβο – Πού αλλού θα χιονίσει σήμερα!

|

 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού χιονοπτώσεις αναμένονται έως το μεσημέρι της Δευτέρας (04-01-2021) στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας και από τις απογευματινές έως και τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας (04-01-2021) στα ορεινά της Θράκης.

 

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Α. Ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, θα επηρεάσουν:

  • Σήμερα Δευτέρα (04-01-2021)

Από τις πρωινές ώρες την κεντρική Στερεά, τη δυτική και την ανατολική Πελοπόννησο, με εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και την κεντρική Μακεδονία κατά διαστήματα.

Από τις μεσημβρινές ώρες την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την ανατολική Μακεδονία, την Εύβοια, τις Σποράδες και πρόσκαιρα τη Θεσσαλία με εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα της Δευτέρας (04-01-2021)

Από τις απογευματινές ώρες τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και οι βόρειες Κυκλάδες.

  • Την Τρίτη (05-01-2021)

Τις πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα.

Β. Σήμερα Δευτέρα στο Αιγαίο θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το βράδυ έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.

Γ. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν:

Έως το μεσημέρι της Δευτέρας (04-01-2021) στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Από τις απογευματινές έως και τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας (04-01-2021) στα ορεινά της Θράκης.

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν και από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6, τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

 

Πηγή: newsbomb

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρήστος Σώκος – Θηραματολόγος: “Πού το περίεργο να πέρασε η αρκούδα από τα Βασιλικά και τώρα να βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά;”

Τι λέει ο θηραματολόγος για τα ίχνη αρκούδας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης; Την επιστημονική του άποψη κατέθεσε ο θηραματολόγος Χρήστος Σώκος στην ιστοσελίδα της Δασικής Υπηρεσίας,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ