spot_img
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓερμανία: Λαθροθήρες σκότωσαν δύο αστυνομικούς

Γερμανία: Λαθροθήρες σκότωσαν δύο αστυνομικούς

|

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει σε όλη τη Γερμανία η υπόθεση δύο αστυνομικών που σκοτώθηκαν. 

Από την περασμένη Τρίτη, δύο άνδρες βρίσκονται υπό κράτηση ως ύποπτοι για από κοινού φόνο και λαθροθηρία.

Οι δύο άνδρες 32 και 38 χρόνων αντίστοιχα λέγεται ότι πυροβόλησαν μία 24χρονη αστυνομικό και έναν 29χρονο αρχιεπιθεωρητή νωρίς το πρωί της Δευτέρας κατά τη διάρκεια ελέγχου κυκλοφορίας στην περιοχή Kusel – στα νοτιοδυτικά της Ρηνανίας – Παλατινάτο.

Υπήρχε κίνητρο για τη δολοφονία δύο αστυνομικών; 

Αυτό υποδηλώνουν πληροφορίες του «Spiegel». Αντίστοιχα, ο ύποπτος Ανδρέα ασκούσε χονδρικό εμπόριο κρεάτων λαθροθηρίας.
 
Η περίπτωση δύο αστυνομικών που σκοτώθηκαν έδειξε ότι η παράνομη θανάτωση άγριων ζώων προφανώς συμβαίνει σε μεγάλη κλίμακα στη Γερμανία. Όπως ερεύνησε το «Spiegel», ο Ανδρέα Σ., ένας από τους υπόπτους για την υπόθεση των αστυνομικών που πυροβολήθηκαν, διατηρούσε επιχείρηση χονδρικής. Κατά τη διάρκεια έρευνας σε χώρους αποθήκευσης στο Sulzbach του Saarland, οι ερευνητές βρήκαν τόνους έτοιμου προς πώληση, κατεψυγμένου κρέατος . Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάντως, ο ύποπτος Σ. δεν είχε ούτε άδεια κυνηγιού ούτε άδεια οπλοκατοχής. Ως εκ τούτου, η εισαγγελία στο Saarbrücken ερευνά τώρα τον άνδρα.
 
Με τους τόνους άγριου κρέατος οι υπεύθυνοι συνάντησαν και ένα είδος τιμολογίων για πιθανούς πελάτες. Τα εικαζόμενα έγγραφα δείχνουν ότι ο ύποπτος κέρδισε περίπου 40.000 ευρώ από την επιχείρησή του μόνο από τον Σεπτέμβριο έως τις αρχές Ιανουαρίου. Αυτό καθιστά πιο πιθανό ένα οικονομικό κίνητρο στη δολοφονία.
 
Οι ερευνητές υποθέτουν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο όπλα – και ότι χρησιμοποιήθηκαν και από τους δύο υπόπτους. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για πράξη με πολιτικά κίνητρα ή οποιεσδήποτε συνδέσεις με τη λεγόμενη σκηνή των πολιτών του Ράιχ.

Οι δύο ύποπτοι δεν έχουν προηγούμενες καταδίκες. Ο 38χρονος είχε ήδη γίνει αντιληπτός από την αστυνομία λόγω λαθροθηρίας και απόδρασης τροχαίου ατυχήματος, ο 32χρονος λόγω απάτης, ανέφερε. 

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς , οι άνδρες αντιμετωπίζουν πλέον ισόβια κάθειρξη. «Δεν είναι μέρος της ιδέας μας για τη Γερμανία κάποιος να πυροβολεί με κυνηγετικά όπλα στο δρόμο επειδή μπορεί να συλληφθεί να κάνει λαθροθηρία», δήλωσε ο ανώτερος εισαγγελέας Udo Gehring.

Μετά τον θάνατο των συναδέλφων τους, ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Ρηνανίας-Παλατινάτου ήταν «πολύ ανήσυχη», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Καϊζερσλάουτερν Μάικλ Ντεν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. “Από τις 4.22 π.μ. έχουμε μια νέα εποχή. Είμαστε συγκλονισμένοι, βαθιά αποτροπιασμένοι και λυπημένοι.” 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψαχνά: Συνελήφθη άνδρας για παράνομη θήρα

Ψαχνά: Συνελήφθη άνδρας για παράνομη θήρα μετά από καταδίωξη Έλεγχο διενεργούσε το βράδυ της Παρασκευή 15 Μαρτίου, η υπηρεσία της θηροφυλακής Ψαχνών όταν από υπάλληλο...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ