spot_img
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚυνήγιΉρεμα τα νερά στην Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας...

Ήρεμα τα νερά στην Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας…

|

Η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας

Ο Γιώργος Αραμπατζής, κάνοντας τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης της Κ.Σ.Ε. έκανε την δυσοίωνη πρόβλεψη ότι το κυνήγι θα βρεθεί υπό πίεση τα επόμενα χρόνια, καθώς αυτή είναι η τάση που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της Κ.Σ.Ε., επεσήμανε τις μαζικές προκλήσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η Συνομοσπονδία την τελευταία διετία, ενώ σταχυολογώντας κάποια από τα συμβάντα αυτών των ετών, στάθηκε στα εξής:

  1. Την ηθική ικανοποίηση από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας –μετά από προσφυγή της Κ.Σ.Ε.- που έκρινε ως αντισυνταγματική την απαγόρευση έκδοσης άδειας θήρας για 3 χρόνια στους κυνηγούς που δεν συμμορφώθηκαν με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  2. Την συνέχιση του κυνηγίου στον Όλυμπο, απόφαση που επήλθε μετά τις συντονισμένες προσπάθειες της Συνομοσπονδίας.
  3. Την παρέμβαση στο υφυπουργείο Αθλητισμού, με την οποία έρχεται νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους κυνηγούς να πηγαίνουν στα σκοπευτήρια, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν δελτίο σκοπευτή.
  4. Το σύστημα καταγραφής προσαρμοσμένης κάρπωσης για το τρυγόνι, που σε μεγάλο βαθμό λειτούργησε αποτρεπτικά για την απαγόρευση της θήρας του.
  5. Τις πιέσεις που συνεχίζονται για το τρυγόνι.
  6. Το 1.000.000 ευρώ που εξασφάλισε η Κ.Σ.Ε. από το Πράσινο Ταμείο.
  7. Τις εισφορές που καλούνται, πλέον να καταβάλουν και οι παρασύλλογοι, οι οποίοι κατέθεσαν προσφυγή κατά της συγκεκριμένης απόφασης στο Σ.τ.Ε. και την έχασαν.
  8. Την κινητοποίηση της κυνηγετικής οικογένειας στην δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο «ΑΡΓΟΣ». «Η παρουσία των κυνηγών στη δημόσια διαβούλευση κλόνισε αυτούς που νομοθετούν και ο νόμος βελτιώθηκε. Η μάχη για τα σκυλιά, όμως, συνεχίζεται», επεσήμανε ο κ. Αραμπατζής.
  9. Την προσφυγή της Π.Φ.Π.Ο. στο Σ.τ.Ε., κατά της (περσινής) ρυθμιστικής. Η Κ.Σ.Ε. πέτυχε μία νίκη, καθώς τα ασφαλιστικά μέτρα δεν συζητήθηκαν και η κυνηγετική σεζόν κύλησε ομαλά. «Όμως ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφαση επί της κύριας αγωγής και περιμένουμε», είπε ο πρόεδρος της Κ.Σ.Ε..
  10. Το θέμα των λύκων, όπου η Συνομοσπονδία ζήτησε από το υπουργείο να υπάρξει  μία αξιόπιστη μελέτη από δημόσιο φορέα για τον πληθυσμό των άγριων αρπακτικών σε όλη τη χώρα.

ΕΙΠΑΝ

Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας
Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας – Ο Πρόεδρος της Ζ’ ΚΟΘ, κ. Βαγγέλης Μπαλατσός.
Βαγγέλης Μπαλατσός (Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας):

«Για εμένα, αυτή η κυβέρνηση έδειξε εμπάθεια απέναντι στους κυνηγούς. Και την έδειξε την εμπάθεια με την απαγόρευση του κυνηγίου λόγω της πανδημίας, και μετά μας έφεραν και τον νόμο για τα σκυλιά. Πριν πάει ο νόμος στη Βουλή μιλούσαμε με βουλευτές της ΝΔ και μας διαβεβαίωναν ότι δεν θα τον ψηφίσουν. Τελικά τον ψήφισαν. Και αυτό που με ανησυχεί περισσότερο από όλα, είναι τι θα γίνει στο μέλλον με το θέμα της στείρωσης. Επίσης, θέλω να πω ότι με φοβίζει η εσωστρέφεια της κυνηγετικής οικογένειας».

 

Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας
Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας – Ο Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ, κ. Θεόφιλος Μυλόπουλος.
Θεόφιλος Μυλόπουλος (Νέος πρόεδρος ΚΟΜΑΘ):

«Η κυνηγετική δραστηριότητα εξακολουθεί να υπάρχει λόγω των επιστημονικών συνεργατών των Ομοσπονδιών και της Κ.Σ.Ε.. Δεν λέω, πολύ καλές οι επιστημονικές μελέτες, αλλά αν συνεχίσουμε έτσι, θα σταματήσουμε να κυνηγάμε. Χρειάζεται να κάνουμε άνοιγμα στην κοινωνία μέσα από στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες. Έτσι θα αντιστρέψουμε την σε βάρος μας εικόνα. Προσωπικά ως Θεόφιλος αλλά και με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας είμαι αποφασισμένος να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να σταματήσει η ασχήμια που βγάζουν κάποιοι κυνηγοί στο facebook».

Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας
Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας – Ο Πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ, κ. Παναγιώτης Γραμματσούλιας.
Παναγιώτης Γραμματσούλιας (Γ’ Κ.Ο.Π.):

«Είμαστε εσωστρεφείς και ουσιαστικά αδικούμε τους εαυτούς μας και το έργο που κάνουμε».

fiotakis geniki syneleusi
Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας – Ο Πρόεδρος της Α’ ΚΟΚΔ, κ. Κώστας Φιωτάκης.
Κώστας Φιωτάκης (Νέος πρόεδρος Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου):

«Ο στόχος μας πρέπει να είναι να πάρουμε την κοινωνία με το μέρος μας και να αναδείξουμε στον κόσμο, το έργο των κυνηγών».

Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας
Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΜΑΘ, κ. Στέλιος Τζίμας.
kse geniki syneleusi 1
Ο Ταμίας της ΚΟΜΑΘ, κ. Σωτήρης Δημηρόπουλος.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύσσωμη η ηγεσία των κυνηγών στην «Κυνηγεσία 2024»

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες στην Έκθεση Κυνηγεσία 2024! Στην έκθεση «Κυνηγεσία 2024» έδωσε βροντερό «παρών» σύσσωμη η ηγεσία της κυνηγετικής οικογένειας, από την Συνομοσπονδία και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ