spot_img
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤριχωτάΑγριογούρουνοΓαλλία: Αγριόχοιρος διασχίζει 3.300 δρόμους σε ένα χρόνο

Γαλλία: Αγριόχοιρος διασχίζει 3.300 δρόμους σε ένα χρόνο

|

Κατά μέσο όρο περισσότεροι από δέκα δρόμοι κάθε νύχτα. Αυτό έχει κάνει ένας αγριόχοιρος που διαθέτει κολάρο GPS. Απόδειξη του κινδύνου που αντιπροσωπεύουν αυτά τα ζώα για την οδική ασφάλεια.

Τα δεδομένα αντιστοιχούν σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Κυνηγιού Occitania με σκοπό τη μέτρηση του κινδύνου που ενέχει το είδος για την κυκλοφορία στους δρόμους και την αξιολόγηση του αντίκτυπου των γραμμών υποδομών μεταφοράς στις μετακινήσεις της μεγάλης χερσαίας πανίδας . Προορίζεται επίσης να εντοπίσει τα στοιχεία που εμποδίζουν την κίνηση (περιφραγμένη υποδομή, σωρευτικές επιπτώσεις στην αστικοποίηση κ.λπ.) και τον ρόλο των μεγάλων υποδομών (γέφυρες, οδογέφυρες κ.λπ.) Το έργο ονομάστηκε Via Fauna.

Έξι αγριογούρουνα με GPS

Όλα ξεκίνησαν το 2017, όταν τοποθέτησαν σε ένα αγριογούρουνο κολάρο εντοπισμού GPS και το απελευθέρωσαν σε μια δασώδη περιοχή του Saint-Orens, μιας γαλλικής πόλης που βρίσκεται στην περιοχή της Τουλούζης. Από εκεί, σε άλλα έξι επίσης αγριογούρουνα τοποθετήθηκαν κολάρα εντοπισμού όπου δίνεται η δυνατότητα να ελέγχουν και να κατανοούν καλύτερα τις κινήσεις τους σε περιοχές με υψηλή αστικότητα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος

Τα πρώτα αποτελέσματα εξέπληξαν όλους. Οι κυνηγοί ξεκίνησαν από την υπόθεση ότι τα αγριογούρουνα ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις κάθε μέρα για διαφορετικούς λόγους, είτε πρόκειται για αναπαραγωγή, σίτιση, για τον αγώνα επιβίωσης… Αλλά δεν υποψιάστηκαν ότι ο μέσος αριθμός δρόμων που θα διέσχιζε ένα αγριογούρουνο σε ένα χρόνο, θα ανερχόταν στους 3.300. Τα αγριογούρουνα βρέθηκαν να είναι πολύ καλά προσαρμοσμένα στα αστικά περιβάλλοντα. Μια θηλυκιά παρέμεινε σε μια δασώδη περιοχή κοντά σε ένα χωριό, αλλά ένα από τα αρσενικά ταξίδευε πάνω από 25 χιλιόμετρα σε καθημερινή βάση.

Χαρτογράφηση των κινήσεων των ζώων

Άλλοι στόχοι που επιτυγχάνει το έργο είναι να γίνονται γνωστά τα κύρια σημεία θανάτου της πανίδας στους δρόμους. Έτσι, αναπτύσσεται ένα εργαλείο χαρτογράφησης με αυτά τα σημεία, καθώς και τα κύρια εμπόδια που συναντούν τα μεγάλα άγρια ​​ζώα στις μετακινήσεις τους.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοιξιάτικη μετανάστευση τρυγονιών στα επτάνησα: «Η λαθροθηρία έχει μειωθεί κατά 85% από τότε που ιδρύθηκε η Θηροφυλακή»

Η λαθροθηρία κατά την ανοιξιάτικη μετανάστευση τρυγονιών - Στο ίδιο έργο θεατές! Για άλλη μια χρονιά εμφανίστηκαν «μπαράζ» δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για ασύστολη...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ