spot_img
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπίθεση λύκου σε σκύλο - Ο άνδρας ήταν περικυκλωμένος στο έλεος των...

Επίθεση λύκου σε σκύλο – Ο άνδρας ήταν περικυκλωμένος στο έλεος των λύκων για 30 λεπτά

|

Η είδηση διαδόθηκε αργά χθες το απόγευμα από δασοφύλακες στην επαρχία Τρέντο της Ιταλίας. Αυτό που συνέβη έχει ανησυχήσει αρκετά την κοινότητα.

Η επίθεση έλαβε χώρα γύρω στις 16.00 χθες (Κυριακή) στην περιοχή Malga Seconde poste και αφορά τον άτυχο πρωταγωνιστή Martino Raineri, εκπαιδευτή σκι και τα δύο σκυλιά του.

Ο 28χρονος άνδρας, εντελώς σοκαρισμένος, βρέθηκε από την Πυροσβεστική της Φωλγαρίας και τον δασοφύλακα της περιοχής καθώς και από τους ειδικούς του Επαρχιακού Δασαρχείου. Ο εκπαιδευτής σκι έκανε μια βόλτα με τα σκυλιά του όταν ο μικρότερος έτρεξε πιο μπροστά. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα άκουσε μια πνιγμένη κραυγή πόνου, έτρεξε αμέσως μαζί με τον άλλο σκύλο για να δει τι είχε συμβεί και βρήκε το ζώο στο έδαφος σκοτωμένο με μια τεράστια πληγή στην κοιλιά του.

Ο Ρέινερι ενώ καλούσε τον δασοφύλακα συνειδητοποίησε ότι ήταν περικυκλωμένος από μια αγέλη 7 λύκων. Έμειναν περίπου μισή ώρα γύρω του, ενώ ο άνδρας προστάτευε τον σκύλο του ξαπλωμένος στο έδαφος.

Στιγμές πανικού – όπως αφηγείται ο ίδιος ο Raineri – που για λίγα λεπτά σκέφτηκε να μην βγει ζωντανός από αυτή την κατάσταση. Σε αυτά τα μέρη συνήθως ο εκπαιδευτής σκι περπατάει με το κοριτσάκι του. Τώρα, λοιπόν, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί επειδή οι εμφανίσεις των λύκων τις τελευταίες εβδομάδες στο Τρεντίνο έχουν δεκαπλασιαστεί.

Η σύμβουλος Τζούλια Ζαϊντίλι μαζί με τον πρόεδρο Φουγκάτι παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών, σε επαφή με το δήμαρχο. «ΣτοΤρεντίνο είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται μια επίθεση αυτού του είδους – σχολίασε ο Πρόεδρος Fugatti και ο Σύμβουλος Zanotelli – και επίσης για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η διαδικασία που ξεκίνησε με την Ispra και το Υπουργείο για τη βελτίωση της διαχείρισης της παρουσίας λύκων στην επικράτειά μας, καταφεύγοντας επίσης στη «θανάτωση» ως εγγύηση, πρώτα απ ‘όλα, της ασφάλειας».

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Grisport γνωρίζει ότι ένα καλό μποτάκι δεν είναι απαραίτητο μόνο την κυνηγετική περίοδο…

Grisport: Το καλό μποτάκι είναι πάντα απαραίτητο! Όσοι κινούνται στην ύπαιθρο είναι σε θέση να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι το κεφάλαιο «μποτάκι» στην καθημερινότητά τους,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ