spot_img
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιαστημική τεχνολογία επιστρατεύεται για να μελετηθούν τα λύματα της Θεσσαλονίκης!

Διαστημική τεχνολογία επιστρατεύεται για να μελετηθούν τα λύματα της Θεσσαλονίκης!

|

 

Τεχνολογικές λύσεις που λειτούργησαν στο πεδίο και μάλιστα στο διαστημικό, μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης και στον περιορισμένο χώρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΔΣ) αξιοποιήθηκαν για να αντιμετωπιστεί ένα …πιεστικό γήινο πρόβλημα, αυτό της ανάλυσης των αστικών υγρών αποβλήτων της Θεσσαλονίκης για να ανιχνευθεί το επίπεδο συγκέντρωσης του κορονοιού- SARS-CoV-2.

 

«Η τεχνογνωσία»- που χρησιμοποιήθηκε από την διεπιστημονική επιτροπή του ΑΠΘ για να ανιχνευτεί ο κορονοϊός στα λύματα της πόλης- «δεν βγήκε από το πουθενά». Για έξι χρόνια είχαμε την ευθύνη (σ.σ συνεργαζόμενοι επιστήμονες του ΑΠΘ) για το πόσιμο νερό και τον βιολογικό καθαρισμό πάνω στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που είναι σε τροχιά γύρω από τη Γη» εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104.9FM» o καθηγητής του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ Θεόδωρος Καραπάντσιος. Ο ίδιος περιέγραψε και τον τρόπο με τον οποίο τα προβλήματα που προέκυπταν στον ΔΔΣ προκαλούσαν λύσεις που έπρεπε να εφεύρουν οι επιστήμονες.

Πηγή: newsbeast

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Grisport γνωρίζει ότι ένα καλό μποτάκι δεν είναι απαραίτητο μόνο την κυνηγετική περίοδο…

Grisport: Το καλό μποτάκι είναι πάντα απαραίτητο! Όσοι κινούνται στην ύπαιθρο είναι σε θέση να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι το κεφάλαιο «μποτάκι» στην καθημερινότητά τους,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ