spot_img
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑγριογούρουνο επιτίθεται και δαγκώνει γυναίκα και ανήλικο στο μετρό του Χονγκ Κονγκ...

Αγριογούρουνο επιτίθεται και δαγκώνει γυναίκα και ανήλικο στο μετρό του Χονγκ Κονγκ – Βίντεο

|

Αγριογούρουνο επιτίθεται και δαγκώνει γυναίκα και ανήλικο στο μετρό του Χονγκ Κονγκ

Το αγριογούρουνο επιτέθηκε σε μια γυναίκα και ένα 15χρονο αγόρι – Το ζώο συνελήφθη και υπέστη ευθανασία την περασμένη Παρασκευή.

Συγκλονιστικά πλάνα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης δείχνουν τη στιγμή που ένα αγριογούρουνο μπήκε σε σταθμό του μετρό του Χονγκ Κονγκ στις 28 Ιουλίου.

Το ζώο επιτέθηκε σε μια γυναίκα και ένα 15χρονο αγόρι. Το επιθετικό αγριογούρουνο «γκρέμισε» τα δύο θύματα πριν τα δαγκώσει στα χέρια και τα πόδια κοντά στο σταθμό Fo Tan MTR στο Sha Tin, μια συνοικία της κινεζικής πόλης. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία και το Τμήμα Γεωργίας, Αλιείας και Διατήρησης της πόλης αναζήτησαν το ζώο και κατάφεραν να το συλλάβουν . Ήταν ένα από τα 455 που υποβλήθηκαν σε ευθανασία από τον Νοέμβριο του 2021 στο Χονγκ Κονγκ, όταν ελήφθη η απόφαση αυτή λόγω της αύξησης των επιθέσεων και της ταλαιπωρίας που προκάλεσαν τα αγριογούρουνα στις αστικές περιοχές.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 2.500 αγριογούρουνα στην πόλη και περίπου 90 θεάσεις και περιστατικά αναφέρονται κάθε μήνα.

Αν και υπάρχουν εκείνοι που επικρίνουν την πολιτική της θανάτωσής τους ως «σκληρή», οι αρχές την υπερασπίζονται ως τρόπο προστασίας του δημοσίου συμφέροντος από τους κινδύνους που ενέχουν τα αγριογούρουνα. Το παρακάτω βίντεο καταδεικνύει τον κίνδυνο που εγκυμονεί ο υπερπληθυσμός του για τους πολίτες.

Το πρόβλημα των αγριόχοιρων δεν είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί μόνο στην Ελλάδα. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, τα αγριογούρουνα αυξάνονται επίσης και προκαλούν σοβαρές ζημιές.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λύκος πιάνει ένα αγριογούρουνο στο κέντρο της πόλης – Βίντεο

Λύκος πιάνει ένα αγριογούρουνο στο κέντρο της πόλης Οι λύκοι εισβάλλουν όλο και συχνότερα σε αστικά κέντρα των Ευρωπαικών χωρών -  Η Ιταλία κατακλύζεται από...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ