spot_img
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερίεργα ΝέαΣτο Πανόραμα Θεσσαλονίκης πέρασε η αρκούδα της Θέρμης

Στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης πέρασε η αρκούδα της Θέρμης

|

  • Στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης η αρκούδα της Θέρμης!

Σε κατοικημένη περιοχή, στα Πλατανάκια Πανοράματος, βρέθηκε η αρκούδα που το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί στην περιοχή της Θέρμης. Φαίνεται ότι πρόκειται για την ίδια που είχε αφήσει τα αποτυπώματα των ποδιών της, στο πεδίο βολής, κοντά στο Φράγμα.

Τα ίχνη είχε φωτογραφίσει με το κινητό του ο αστυνομικός της ομάδας «ΔΙΑΣ», Δημήτρης Μάγγος, πριν λίγες ημέρες και στο ίδιο διάστημα που άλλη αρκούδα αναστάτωνε το Φίλυρο και το Ρετζίκι.

Το άγριο ζώο, που εκτιμάται ότι είναι πάνω από 100 κιλά, κινήθηκε προχθές, κοντά στα κοιμητήρια Πανοράματος, όπου άφησε και τα πειστήριά του (τα περιττώματα). Οι φωτογραφίες, που μας έστειλε αναγνώστης της ιστοσελίδας μας, στάλθηκαν και σε θηραματολόγους της ΚΟΜΑΘ (Αλέξανδρο Γκάσιο και Πέτρο Πλατή), οι οποίοι εκτίμησαν ότι «τα περιττώματα κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από αρκούδα.»

Πανόραμα Θεσσαλονίκης αρκούδα
Πιθανώς τα περιττώματα της αρκούδας…

Το ίδιο βράδυ, η αρκούδα είχε μπει στο ρέμα στα Πλατανάκια, σύμφωνα με πληροφορίες την απώθησαν τσομπανόσκυλα κτηνοτρόφου, όταν, ενδεχομένως, εκείνη πλησίασε κοπάδι με γίδια.

Πανόραμα Θεσσαλονίκης αρκούδα
Στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε η αρκούδα της Θέρμης!

 

Για πληρέστερη ενημέρωση, το «Κynigesia.gr», παραθέτει αντίστοιχες φωτογραφίες και από έντυπο αμερικανικό οδηγό, όπου παρέχονται λεπτομερείς πληροφορίες προς τους πολίτες, ώστε να αναγνωρίζουν τα ίχνη των αρκούδων, προκειμένου να αποφεύγουν επικίνδυνες διαδρομές. Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες!

«Περιπατητές, πεζοπόροι και ποδηλάτες, αλλά και κτηνοτρόφοι, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί», ήταν το μήνυμα του αστυνομικού που εντόπισε τα ίχνη της αρκούδας στην περιοχή της Θέρμης.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρήστος Σώκος – Θηραματολόγος: “Πού το περίεργο να πέρασε η αρκούδα από τα Βασιλικά και τώρα να βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά;”

Τι λέει ο θηραματολόγος για τα ίχνη αρκούδας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης; Την επιστημονική του άποψη κατέθεσε ο θηραματολόγος Χρήστος Σώκος στην ιστοσελίδα της Δασικής Υπηρεσίας,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ