spot_img
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣκότωσαν λύκο που κατασπάραξε τα ζώα τους - Τον πήγαν μπροστά στο...

Σκότωσαν λύκο που κατασπάραξε τα ζώα τους – Τον πήγαν μπροστά στο Δημαρχείο αφού θανατώθηκε

|

Σκότωσαν λύκο που κατασπάραξε τα ζώα τους – Τον πήγαν μπροστά στο Δημαρχείο αφού θανατώθηκε

Τη νύχτα της 24ης προς την 25η Μαρτίου, στο έδαφος του Montjustin, μιας πόλης που βρίσκεται στο Alpes-de-Haute-Provence της Γαλλίας, στις Άλπεις που συνορεύει με την Ιταλία στα ανατολικά, ένας λύκος θανατώθηκε από τους υπολοχαγούς του κυνηγιού λύκων επειδή ο τελευταίος είχε επιτεθεί σε ένα κοπάδι λίγο πριν, όπως αναφέρει το Chassepassion.

Εκείνο το βράδυ, ο λύκος σκότωσε άλλα 7 πρόβατα. Από την αρχή του έτους, πολλαπλές επιθέσεις λύκων έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα κοπάδια των κτηνοτρόφων που έχουν ήδη χάσει περίπου εκατό ζώα.

Οι αγρότες δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση και γι’ αυτό ζήτησαν την παρέμβαση ενός υπολοχαγού κυνηγού λύκων.

Την επομένη της επίθεσης, περίπου τριάντα αγρότες της περιοχής πήγαν στο δημαρχείο του Montjustin και κατέθεσαν νεκρές προβατίνες καθώς και το κουφάρι του λύκου για να ζητήσουν να ληφθούν μέτρα για την προστασία της δραστηριότητάς τους.

 Πάνω ψηλά στα καταπράσινα λιβάδια των νότιων Γαλλικών Αλπεων οι βοσκοί, τα πρόβατα και οι λύκοι αποτελούν τους πρωταγωνιστές ενός αιματηρού δράματος.

Οι λύκοι των Άλπεων έχουν σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες πρόβατα, τουλάχιστον 20.000 σε διάστημα μόλις πέντε ετών. Στην προσπάθειά της να περιορίσει τις επιθέσεις η κυβέρνηση έχει ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά το όφελος ήταν αμελητέο. Πλέον οι βοσκοί θεωρούν πως ο λύκος απειλεί την ύπαρξή τους.

Κάθε χρόνο οι γαλλικές Αρχές ξοδεύουν εκατομμύρια για να αποζημιώσουν τους βοσκούς και να επιδοτήσουν τους μεγαλόσωμους σκύλους των Πυρηναίων που προμηθεύονται για την προστασία των κοπαδιών τους. Και παρά τις διαμαρτυρίες περιβαλλοντικών οργανώσεων η κυβέρνηση έχει οργανώσει και τη θανάτωση μερικών λύκων.

Τίποτα όμως δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Κατά την τελευταία πενταετία οι απώλειες προβάτων και κατσικών διπλασιάστηκαν.

 

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαμία: Λύκος επιτέθηκε σε πρόβατα κοντά στα σπίτια μέρα μεσημέρι – Δείτε Φωτογραφίες

Λαμία: Λύκος επιτέθηκε σε πρόβατα κοντά στα σπίτια Μετά τα αγριογούρουνα και τα ζαρκάδια, ένα ακόμη άγριο ζώο φτάνει στον αστικό ιστό… Απρόσμενη επίθεση από λύκο,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ