spot_img
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝεκρή η αρκούδα που θεωρoύνταν επικίνδυνη από την επαρχία Τρέντο - Είχαν...

Νεκρή η αρκούδα που θεωρoύνταν επικίνδυνη από την επαρχία Τρέντο – Είχαν διατάξει τη θανάτωσή της

|

Νεκρή η αρκούδα που θεωρoύνταν επικίνδυνη από την επαρχία Τρέντο – Είχαν διατάξει τη θανάτωσή της

Οι φιλοζωικές ενώσεις ξεσηκώνονται λέγοντας «δύσκολο να σκεφτεί κανείς ατύχημα» και ετοιμάζουν καταγγελία για τη θανάτωση του ζώου»

Το βράδυ της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου, η αρκούδα F36 βρέθηκε νεκρή στο Val Bondone, στο δήμο Sella Giudicarie. Αυτό ανακοινώθηκε από την επαρχία του Τρέντο, η οποία προσθέτει σε σημείωμά της: «Η έρευνα διεξήχθη από τους άνδρες του Δασικού Σώματος του Τρεντίνο, οι οποίοι ανέλαβαν δράση μετά την ενεργοποίηση του αισθητήρα θνησιμότητας στο ραδιοκολάρο της αρκούδας.

Η περισυλλογή του κουφαριού πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, λόγω των δύσβατων χαρακτηριστικών του σημείου. Ως είθισται, το κουφάρι παραδόθηκε στο Ινστιτούτο Ζωοπροστασίας για έρευνα. Από μια πρώτη εξωτερική εξέταση του πτώματος, δεν μπορούσε να γίνει καμία υπόθεση ως προς την αιτία θανάτου».

Το ζώο είχε αποτελέσει αντικείμενο εντολής θανάτωσης που είχε υπογραφεί από τον πρόεδρο Fugatti, η οποία αργότερα ανεστάλη από το περιφερειακό διοικητικό δικαστήριο και αντικαταστάθηκε από εντολή σύλληψης από την επαρχία του Τρέντο, με την υπόθεση ότι θα μεταφερόταν στο κέντρο άγριας ζωής Casteller στο Τρέντο.

Υπενθυμίζεται ότι η F36 ήταν η πρωταγωνίστρια νωρίς το πρωί της Κυριακής 30 Ιουλίου σε μια στενή επαφή, όταν βρισκόταν μαζί με το μικρό της, με δύο νεαρούς πεζοπόρους κατά μήκος του μονοπατιού Mandrel, σε υψόμετρο 1.900 μέτρων πάνω από το Roncone (ο ένας από τους δύο νεαρούς είχε σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο για να της ξεφύγει) και στις 6 Αυγούστου σε μια επίθεση σε ένα ζευγάρι πεζοπόρων, πάλι στο δήμο Sella Giudicarie στην περιοχή Dos del Gal. Η F36 ήταν 7 ετών και ζούσε πάντα στην κοιλάδα Chiese.

Τώρα, μετά την ανεύρεση του κουφαριού οι φιλοζωικές ενώσεις έχουν ξεσηκωθεί, λέγοντας ότι είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ένα ατύχημα και ετοιμάζει μια καταγγελία για τη θανάτωση ενός ζώου.

Όταν βρέθηκε, το πτώμα του ζώου βρισκόταν ήδη στην περιοχή του μονοπατιού Mandrel για αρκετές ημέρες, λέει το Γραφείο Δασών και Πανίδας της επαρχίας. Το γεγονός αυτό καθιστά δύσκολη την εξακρίβωση της ακριβούς αιτίας θανάτου. Το Ζωοπροληπτικό Ινστιτούτο της Βενετίας θα εκδώσει την ετυμηγορία του τις επόμενες ημέρες.

Οι αντιδράσεις των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων

Το WWF Ιταλίας έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να σώσει αυτή την αρκούδα από τη θανατική καταδίκη που της επιβλήθηκε από τον Πρόεδρο της Αυτόνομης Επαρχίας του Τρέντο, προσφεύγοντας στο TAR του Trento και λαμβάνοντας την αναστολή του επαρχιακού διατάγματος. Αλλά δεν ήταν αρκετό. «Ζητάμε τώρα να γίνουν ακριβείς αναλύσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου και, εάν αποδειχθεί ότι ο θάνατος προκλήθηκε από παράνομες πράξεις, να γίνουν προσεκτικές έρευνες και να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες.

Το WWF Ιταλίας θα υποβάλει καταγγελία, θα ζητήσει άμεση πρόσβαση στις εκθέσεις ανάλυσης νεκροψίας και τον διορισμό συμβούλου κομμάτων για να διασφαλίσει τη διαφάνεια». 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρήστος Σώκος – Θηραματολόγος: “Πού το περίεργο να πέρασε η αρκούδα από τα Βασιλικά και τώρα να βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά;”

Τι λέει ο θηραματολόγος για τα ίχνη αρκούδας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης; Την επιστημονική του άποψη κατέθεσε ο θηραματολόγος Χρήστος Σώκος στην ιστοσελίδα της Δασικής Υπηρεσίας,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ