Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
Κυνηγεσία και Κυνοφιλία Σεπτεμβρίου 2022

ΤεύχοςΣεπτεμβρίου

Κυνηγεσία και Κυνοφιλία Σεπτεμβρίου 2022 

Kυκλοφορεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ

“Κάθε Μήνα με τον Μηνά”: Κυνήγι και πολιτική

Το κυνήγι παίρνει πλέον πολιτικές διαστάσεις και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει.

 

ΕΝΑΡΞΗ

Στα λιόσπορα της Πιερίας

Από την επομένη της Παναγιάς ο χρόνος για τον κυνηγό των τρυγονιών αργεί να περάσει. Περιμένει με ανυπομονησία την ώρα που φορτωμένος με τα σύνεργα του κυνηγιού θα βρεθεί στον κυνηγότοπο και θα εκπληρώσει τα όνειρά του.

 

Περπατητά σε ακρωτήρια και ελαιώνες

Ούτε και σήμερα μπήκαν… Έχει 4 ο μήνας και εκτός από κάποια ελάχιστα πουλιά που φάνηκαν την τελευταία μέρα του Αυγούστου, η απόλυτη ηρεμία στα καρτέρια.

 

Βόρεια Ελλάδα: Ξεκίνημα μέσα σε λυκοφωλιές

Άλλη μια κυνηγετική χρονιά άρχισε υπό τον φόβο των λύκων στην Βόρεια Ελλάδα. Οι επιθέσεις των αγριμιών σε κυνηγόσκυλα την τελευταία οκταετία, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και πλέον δεν αποτελούν κρούσματα, αλλά… επιδημία!

 

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Μία ομαλή κυνηγετική αρχή

Σαν νερό κύλησαν για πολλοστή χρονιά οι μήνες από την λήξη της περασμένης κυνηγετικής σεζόν και φτάσαμε ξανά ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη. Ένας κύκλος με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τους κυνηγούς.

 

Το μέλλον των αγγλικών φυλών στην Ελλάδα (Μέρος Β΄)

Σε αυτό το τεύχος θα εξετάσουμε τη φυλή του αγγλικού σέττερ μιας και σχεδόν 20 χρόνια κυριαρχεί στις προτιμήσεις των Ελλήνων κυνηγών. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν τα σέττερ των κυνηγών αντιπροσωπεύουν τα στάνταρ, τόσο της εργασίας όσο και της μορφολογίας.

 

ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ

Καταγραφές Αυγούστου από λαγότοπους

Έχουν την τιμητική τους τα τελευταία χρόνια οι κυνηγοί του τριχωτού θηράματος και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα συνεχίζουν να διάγουν βίον ανθόσπαρτον... Η αφθονία των αγριόχοιρων και η επάρκεια των λαγών αποτέλεσαν και τον βασικότερο λόγο για τον οποίο αυτές οι «κατηγορίες» κυνηγών συνεχίζουν δίχως «απώλειες»...

 

Εδώ ο λαγός εκεί ο λαγός

Μέγα δίλλημα το που θα βγει ο λαγός, και δεν αναφέρομαι στο γιατάκι, αλλά στην απόσταση που χωρίζει τον κυνηγό από το θήραμα όταν θα υπάρξει οπτική επαφή. Με λίγα λόγια που θα πέσει η πρώτη τουφεκιά αλλά και οι επόμενες.

 

ΚΥΝΗΓΙ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ

Τι είδαμε και τι περιμένουμε τη νέα χρονιά

Η ανάπαυλα της κυνηγετικής περιόδου πέρασε και πάλι γρήγορα. Έφτασε ο καιρός να ζήσουμε εκ νέου όλες εκείνες τις συγκινήσεις που προσφέρει το κυνήγι του μεγάλου τριχωτού.

 

O αρχηγός της γουρουνοπαρέας και οι ευθύνες του

Στην σημερινή εποχή οι παρέες των κυνηγών έχουν έναν αρχηγό, ο οποίος αναδεικνύεται από τους άλλους με δημοκρατικό τρόπο με βάση τα προσόντα τα οποία έχει, είτε με βάση τον πλούτο τον οποίο έχει ή την επιρροή στο χωριό του απέναντι σε συγγενείς και φίλους (δηλαδή τον επιβάλει η ισχύς της οικογένειας), περνάει σε μία ομάδα ατόμων τους δικούς του όρους, παρέχοντας όμως σκυλιά, χρήματα, μέσα μετακίνησης κατά την πλειονότητα δικά του ή των συγγενών του, οι οποίοι υποτάσσονται σε αυτόν.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

BENELLI Montefeltro Black New:

Η αναγέννηση ενός θρύλου

Το πρώτο όπλο της Benelli με περιστρεφόμενη κεφαλή, σχεδιάζεται εξαρχής και κλέβει τις εντυπώσεις...

 

ΦΥΣΙΓΓΙΑ

Μονόβολα ή σφαιρίδια στον αγριόχοιρο;

spot_img