spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤελευταίες ΕιδήσειςΤο πρώτο εργαστηριακό κρέας κοτόπουλου για ανθρώπινη κατανάλωση

Το πρώτο εργαστηριακό κρέας κοτόπουλου για ανθρώπινη κατανάλωση

|

Το πρώτο εργαστηριακό κρέας κοτόπουλου για ανθρώπινη κατανάλωση

Στην εποχή που το κρέας θα παράγεται στο εργαστήριο φαίνεται πως περνά η ανθρωπότητα, με «φόντο» την υπερκατανάλωση και την κλιματική αλλαγή.

Την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) έλαβε για πρώτη φορά κοτόπουλο που “καλλιεργήθηκε” σε εργαστήριο.

Σύμφωνα με την απόφαση το κοτόπουλο, που καλλιεργήθηκε εργαστηριακά από την Upside Foods είναι ασφαλές για κατανάλωση, αν και δεν έχει ακόμη εγκριθεί προς πώληση.

Καλλιέργεια ζωικών κυττάρων

Ο FDA ανακοίνωσε χθες ότι “αξιολόγησε τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν στον οργανισμό και δεν έχει περαιτέρω ερωτήσεις προς το παρόν σχετικά με τα συμπεράσματα ασφάλειας της εταιρείας”.

Η Upside Foods χρησιμοποιεί τεχνολογία καλλιέργειας ζωικών κυττάρων για να αποσπάσει ζώντα κύτταρα από τα κοτόπουλα και αναπτύσσει αυτά τα κύτταρα σε ελεγχόμενο περιβάλλον για να “καλλιεργήσει” ζωικά κύτταρα αντί να χρησιμοποιήσει τις παραδοσιακές τεχνικές των σφαγείων.

Αντίθετα από εταιρείες που εργάζονται πάνω σε τεχνολογία εκκολαπτόμενων τροφών, το κρέας που “καλλιεργείται” σε οποιαδήποτε μορφή, σε εργαστήριο, δεν είναι ακόμα διαθέσιμο προς πώληση ή κατανάλωση στις ΗΠΑ.

– “Σήμερα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στα γεύματά σας καθώς η Upside έγινε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που έλαβε το πράσινο φως από τον FDA- αυτό σημαίνει ότι ο FDA αξιολόγησε την διαδικασία της παραγωγής μας και αποδέχθηκε το συμπέρασμά μας, ότι το κοτόπουλο που καλλιεργούμε είναι ασφαλές προς κατανάλωση” ανέφερε η εταιρεία.

Εγκρίσεις κλειδιά

Αν και η ανακοίνωση σημαίνει ότι η εταιρεία είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να διαθέσει το κοτόπουλο στα καταστήματα, απομένουν ακόμα εγκρίσεις- κλειδιά πριν ξεκινήσει η καταναλωτική διάθεση του προϊόντος. Μεταξύ αυτών χρειάζεται και την έγκριση από το αρμόδιο αμερικανικό τμήμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

– “Εκτός από το γεγονός ότι συνάδουμε με τις απαιτήσεις του FDA, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης για το τμήμα της διαδικασίας της κυτταροκαλλιέργειας, η εταιρεία θα χρειαστεί να λάβει επιθεώρηση από το τμήμα αγροτικής ασφάλειας τροφίμων και της υπηρεσίας επιθεώρησης για τις κατασκευαστικές εγκαταστάσεις” ανέφερε ο FDA.

Η απόφαση αυτή είναι ένα θετικό σημάδι για τον αυξανόμενο αριθμό των παραγωγών που καλλιεργούν κρέας στις ΗΠΑ. Ο FDA δηλώνει έτοιμος να εργαστεί και με άλλες εταιρείες για την κυτταροκαλλιέρεγεια ζωικών τροφών και τη διαδικασία της παραγωγής.

Ωστόσο υποστηρικτές και παραγωγοί της καλλιέργειας κρέατος επιχειρηματολογούν ότι αυτό θα σημαίνει πιο καθαρό κρέας στο μέλλον, χωρίς φάρμακα και χωρίς βαρβαρότητα απέναντι στα ζώα.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πεδινά Vs ορεινά αγριογούρουνα: Οι διαφορές

Πεδινά Vs ορεινά αγριογούρουνα: Οι διαφορές Τρανταχτές είναι οι διαφορές ανάμεσα στα αγριογούρουνα που θηρεύονται σε ορεινές περιοχές και σε εκείνα των πεδινών περιοχών στον...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ