Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΓια σωστή σκόπευση...

Για σωστή σκόπευση…

|

- Advertisement -

Για σωστή σκόπευση τα δύο χέρια κινούνται απολύτως συνδυασμένα και αρμονικά. Το χέρι που κρατά την λαβή σπρώχνει, το άλλο χέρι που κρατά την πάπια, οδηγεί…

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που έμαθα, τόσο με τη γνώση που συγκέντρωσα από πολλούς μεγάλους δασκάλους όσο και την εμπειρία δεκαετιών, έχει να κάνει με την τεχνική επώμισης, στην οποία απαιτείται η άψογη συνεργασία των δύο χεριών. Είναι βασική προϋπόθεση τα δυο χέρια να κινούνται απολύτως συνδυασμένα και αρμονικά.

Το χέρι που κρατά την λαβή σπρώχνει το άλλο χέρι που κρατά την πάπια, οδηγεί…

Όπως με το πριόνι…

Φανταστείτε κάποιον που κόβει μια σωλήνα με ένα σιδεροπρίονο. Με το ένα χέρι σπρώχνει το πριόνι και με το άλλο το οδηγεί για να βγει ευθεία το κόψιμο. Τα χέρια του έχουν πολύ συγκεκριμένη θέση και εκτελούν αρμονικά δυο διαφορετικές εργασίες που οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα. Αν ένα από τα δυο χέρια αλλάξει ρυθμό η σταματήσει να συνεργάζεται με το άλλο τότε η διαδικασία θα γίνει πολύ κουραστική και το κόψιμο θα βγει θεόστραβο.

- Advertisement -

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει όταν επωμίζουμε το όπλο. Μπορεί να μην κόβουμε σωλήνες, αλλά αν ένα από τα δυο κινηθεί γρηγορότερα ή μη συνεργαζόμενο με το άλλο, τότε η επώμιση αλλά και το αποτέλεσμα στον στόχο θα είναι καταστροφικά.

Δουλειά και προπόνηση για σωστή σκόπευση

Προσπαθήστε μιμούμενοι ότι κρατάτε όπλο να κινήσετε τα δυο χέρια σας παράλληλα και συντονισμένα σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αν την ώρα που το κάνετε χρειάζεται να καταβάλλεται προσπάθεια και να απασχολείται τον εγκέφαλο σας για να σας υπενθυμίζει ότι τα δυο χέρια πρέπει να κινούνται μαζί και αρμονικά, τότε χρειάζεστε ακόμα αρκετή δουλειά και προπόνηση. Κάντε αυτές τις κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα. Αν διαπιστώσετε ότι κάπου μπερδεύεστε και χρειάζεται να ξανασυντονίσετε τις κινήσεις των χεριών σας και πάλι χρειάζεστε αρκετή προσπάθεια και πολύ προπόνηση.

Πολλά έχουν γραφτεί για την ξηρή προπόνηση που θέλει να πραγματοποιείτε επωμίσεις με το όπλο άδειο για την εξοικείωση των κινήσεων που γίνονται κατά την διαδικασία επώμισης, αλλά λίγα έχουν γραφτεί για την προπόνηση που χρειάζεται για να εναρμονιστούν οι κινήσεις των δυο χεριών.

Και μετά… σκούπισμα

Δεν είναι ανάγκη να πιάσετε το σιδεροπρίονο και να αρχίσετε να κόβετε σωλήνες στον πάγκο. Αν και όσοι μπορούν δεν θα έκαναν καθόλου άσχημα. Ούτε θα σας πρότεινα να πιάσετε το σκούπισμα που κι αυτό αποτελεί πολύ καλή άσκηση για την εναρμόνιση των δυο χεριών γιατί θα ανοίγαμε νέα δεδομένα για τις υποχρεώσεις που σας αναλογούν στο σπίτι.

Για σωστή σκόπευση μπορείτε να πραγματοποιείτε τις ασκήσεις ακόμα και καθισμένοι στην πολυθρόνα σας -αρκεί να μην σας βλέπουν οι δικοί σας γιατί σίγουρα θα σχηματίσουν την άποψη ότι… κάψατε φλάντζα.

Κάθε φορά, για διάστημα 30 δευτερολέπτων, προσπαθήστε μιμούμενοι ότι κρατάτε το όπλο να πραγματοποιείτε κινήσεις πάνω- κάτω, είτε δεξιά- αριστερά με την προϋπόθεση ότι τα δυο χέρια σας κινούνται ευθυγραμμισμένα και συντονισμένα. Η άσκηση αυτή πρέπει να γίνεται σε 4 σετ των 30 δεύτερων.

Η άσκηση εναρμόνισης των χεριών είναι πολύ σημαντική. Ακόμα και να έχετε πλέον φτάσει σε υψηλό επίπεδο θα πρέπει να συνεχίσετε να την κάνετε. Ότι έχει κίνηση προϋποθέτει πάντα προπόνηση.

Kynigesia T-Shirt | Πλάνα Συνδρομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,110ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
broken clouds
30.6 ° C
32.8 °
27.8 °
45 %
3.6kmh
75 %
Σα
30 °
Κυ
31 °
Δε
30 °
Τρ
33 °
Τε
34 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ