Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήBeretta Bellmonte I Camo Max 5

Beretta Bellmonte I Camo Max 5

|

Με βελτιώσεις και νέα εμφάνιση, το θρυλικό SL-80 προκαλεί τους κυνηγούς…

Ένα όπλο το οποίο γράφει ένδοξη ιστορία εδώ και 50 χρόνια, ανανεώνεται και γίνεται σύγχρονο και λειτουργικό. Πρόκειται για το όπλο που καθιέρωσε την Benelli και την ανέβασε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας προτίμησης.

Το πρωτοποριακό Benelli που λειτουργούσε με αδράνεια, κυκλοφόρησε στην αγορά στα τέλη της δεκαετίας του 1960, καθιερώθηκε τη δεκαετία του ’70 και αφού ξεπέρασε τις «παιδικές ασθένειες», εμφανίστηκε το 1980 ως SL-80. Η παραγωγή του σταμάτησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όμως μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Benelli από την Beretta, το εμπορικό τμήμα έκρινε (και ορθώς), ότι το όπλο αυτό έχει πολύ μεγάλο προσδόκιμο ζωής και έπρεπε να μπει και πάλι στην παραγωγή.

Για το λόγο αυτό στήθηκε νέο εργοστάσιο στην Ισπανία, το οποίο ανέλαβε να υλοποιήσει όλο αυτό το μεγαλόπνοο πρόγραμμα. Το SL-80 κυκλοφόρησε με διάφορα ονόματα (Vittoria, ES-100 κ.λπ.) και πριν από μερικά χρόνια ανανεώθηκε σε σημαντικά σημεία (mobile choke, cut off, new look) και κυκλοφορεί με το όνομα Bellmonte.

- Advertisement -

Οι κάννες κατασκευάζονται σε μια υπερσύγχρονη αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής καννών στο εργοστάσιο της Beretta στην Ιταλία και η υπόλοιπη παραγωγή και συναρμολόγηση, γίνεται στην Ιβηρική χερσόνησο. Η έκδοση σε έγχρωμη απεικόνιση παραλλαγής, που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Αμερικανική αγορά, κυκλοφορεί τώρα και στη χώρα μας και μάλιστα σε εξαιρετική τιμή.

Τιμή – πρόκληση

Είναι Beretta, κατασκευάζεται στην Ισπανία, λειτουργεί με αδράνεια, «στολίζεται» σε παραλλαγή Max5  και η τιμή της είναι μόνο 890 ευρώ. Χρειάζεστε κάτι άλλο;

Ίσως το καλό της Beretta το έκανε η Τουρκία και η οικονομική κρίση. Μπορεί να μην θέλουμε να ακούμε για την Τουρκία και πολλοί να προτείνουν μποϊκοτάρισμα των προϊόντων που παράγει, ωστόσο το καλό που έκανε στην Ευρώπη, είναι ότι με τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων της, κατάφερε να συγκρατήσει και τις τιμές στην Ευρώπη (και όχι μόνο) σε κάποια είδη.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα όπλα. Πώς αλλιώς σήμερα ένα όπλο που φέρει το λογότυπο της Beretta, είναι κατασκευασμένο στην Ευρώπη και έχει εγγύηση από τον Ιταλό κατασκευαστή, θα «έβγαινε» στην αγορά, σε μια τιμή που δεν ξεπερνά τα 890 ευρώ;

Δεν θα υπήρχε τέτοια περίπτωση εάν δεν υπήρχαν αυτές οι δυο συγκυρίες. Το Beretta Bellmonte Ι κατασκευάζεται στην Ισπανία στο  εργοστάσιο BBI (Beretta Benelli Iberica) που έχουν από κοινού η Beretta με την Benelli. Ο μηχανισμός αδράνειας βασίζεται στον πρώτο και έως τώρα αναντικατάστατο, από ότι όλα δείχνουν,  μηχανισμό που σχεδίασε ο Bruno Civolani για τα πρώτα Benelli.

Με βάση τον μηχανισμό αυτό, η Benelli ξεκίνησε το 1968 και σήμερα εξακολουθεί να εφαρμόζεται από τον όμιλο σε αυτογεμή που παράγονται με στόχο να κρατηθεί χαμηλά το κόστος, κυρίως στον τομέα της έρευνας και των δοκιμών.

Ο μηχανισμός αυτός έχει αποσβέσει προ πολλού το κόστος έρευνας και εφαρμογής και πλέον, μη έχοντας λειτουργικά προβλήματα, τοποθετείται στα αυτογεμή που παράγονται σε διάφορες εκδοχές, σε ότι αφορά την καταλληλότητά τους για κάποια κυνήγια και ομολογουμένως λόγω χαμηλού κόστους, έχουν φέρει τεράστιες πωλήσεις στον όμιλο.

Beretta Bellmonte I Camo Max 5: Ο εκσυγχρονισμός

Το Beretta Bellmonte I Camo Max 5 είναι το αυτογεμές που προτείνεται κυρίως για τα κυνήγια του βάλτου. Λόγω της παραλλαγής σε όλη την επιφάνεια του όπλου (βάση, κοντάκι, πάπια) παρέχει την απαιτουμένη κάλυψη στους κυνηγούς των υδροβίων.

Στο μηχανισμό λειτουργίας δεν θα βρείτε καμία νέα πατέντα και καινοτομία, αντιθέτως αυτό που προσφέρει είναι δοκιμασμένοι μηχανισμοί που έχουν λύσει όλα τα «παιδικά» προβλήματα και λειτουργούν άψογα.

Βελτιώσεις έχουν γίνει στην εμφάνιση στην τοποθέτηση cut off (που δεν υπήρχε στα παλιά μοντέλα) στην εργονομία, στις κάννες, που είναι πλέον magnum και στην τοποθέτηση εναλλασσόμενων τσοκ. Πολύ καλά είναι και τα εργονομικά χαρακτηριστικά του. Από πλευράς ποιότητας στα μέταλλα, δεν υπάρχουν εκπτώσεις.

Το Beretta Bellmonte I Camo Max 5 είναι δοκιμασμένο στα 1370 bar, έχει θαλάμη μήκους 76 χιλιοστών και μπορεί να ρίξει και φυσίγγια με ατσάλινα σκάγια. Τα τσοκ βιδώνουν εσωτερικά και έχουν μήκος 5 εκατοστά (mobile choke). Το Belmonte I (όχι απαραίτητα σε αυτή τη βελτιωμένη έκδοση), κυκλοφορεί αρκετά χρόνια στην αγορά. Αυτό που έχει επικρατήσει με βάση τις κριτικές των κατόχων, είναι ότι έχει και πολύ καλές τουφεκιές.

Κάνεις δεν φανταζόταν πριν μερικά χρόνια, ότι θα μπορούσε να αποκτήσει ένα αυτογεμές Beretta με 890 ευρώ. Λογικά ούτε η Beretta δεν θα είχε μπει σε τέτοιες σκέψεις, αν δεν είχε προκύψει η παγκόσμια οικονομική κρίση και ο έντονος ανταγωνισμός.

Όπως και να έχει, είναι ένα αξιοπρεπέστατο όπλο με δοκιμασμένο μηχανισμό, αξιόπιστο, χωρίς να έχουν γίνει εκπτώσεις στην ποιότητα των μετάλλων και παράλληλα προσφέρεται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, για τα δεδομένα των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Δεν τίθεται κανένας περιορισμός στην χρήση του, σε ότι έχει να κάνει με ρυθμίσεις και προϋποθέσεις, για να ρίξει απλά ή magnum φυσίγγια. Εύκολο στην συντήρηση και στον καθαρισμό, μιας και το μόνο κινούμενο του εξάρτημα είναι το κλείστρο.

Αντέχει στην ταλαιπωρία και αν λάβουμε υπόψη την τιμή του, ο κάτοχός του δεν θα πάθει και έμφραγμα αν ακουμπήσει κάπου ή χτυπηθεί λίγο στο κοντάκι. Εκτός της έκδοσης με την παραλλαγή Camo Max 5 υπάρχει, σε έκδοση με ξύλινα μέρη και σε μαύρα πλαστικά.

Όπως και να έχει, θα βρείτε στην σειρά αυτή το όπλο που σας αρέσει. Πραγματικά είναι μια έξυπνη αγορά. Δεν θα αγοράσετε με 890 ευρώ την ναυαρχίδα των αυτογεμών του Ιταλού κατασκευαστή, ωστόσο θα πάρετε ένα τίμιο όπλο, που για πολλά χρόνια θα ρίχνει απροβλημάτιστα φυσίγγια.

Το Beretta Bellmonte I Camo Max 5 στην αγορά των Η.Π.Α. πραγματοποιεί πολύ μεγάλες πωλήσεις, γιατί αποτελεί συνδυασμό όλων των παραπάνω που αναλύσαμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχει κι αυτό το αδικημένο, δεύτερο όπλο

Υπάρχει κι αυτό το αδικημένο δεύτερο όπλο Η αγάπη για τα όπλα αλλά και η ανασφάλεια είναι οι βασικές αιτίες που αρκετοί κυνηγοί έχουν περισσότερα...
37,589ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,931ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
197ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9,570ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
16.8 ° C
18 °
14.8 °
80 %
2.7kmh
20 %
Πε
16 °
Πα
16 °
Σα
16 °
Κυ
15 °
Δε
17 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ