Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήBenelli M2 Comfort Camo LH

Benelli M2 Comfort Camo LH

|

- Advertisement -

To Benelli M2 Comfort Camo LH είναι μία ακόμη πρόταση για όσους επωμίζουν αριστερά…

Οι επιλογές για την κατηγορία των κυνηγών που επωμίζουν αριστερά δεν είναι πολλές και αυτό τους αναγκάζει συχνά να συμβιβάζονται με όπλα τα οποία δεν είναι στα μέτρα ή τα γούστα τους.

Το Benelli M2 Comfort Camo LH, κατά γενική παραδοχή, είναι ένα όπλο που καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων κυνηγών και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, κυρίως σε όσους ταλαιπωρούν τα όπλα. Η στιβαρή του κατασκευή, η αναγνωρισμένη ποιότητα, η αξιοπιστία και οι δυνατότητες προσαρμογής στα μέτρα και τα γούστα του κατόχου, το έχουν αναδείξει σε Best Seller της κατηγορίας.

Το «δεξιό» Μ2 είναι ένα όπλο που τα τελευταία χρόνια πωλείται περισσότερο από όλα σχεδόν τα υπόλοιπα μοντέλα της Benelli και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Οι εκδόσεις με χρώματα παραλλαγής ασκούν μία ιδιαίτερη γοητεία στους κυνηγούς του καρτεριού, οι οποίοι αρέσκονται να κρατούν όπλα που ταιριάζουν στο περιβάλλον αλλά και στην κυνηγετική τους ενδυμασία. Σε ορισμένα είδη κυνηγίου μάλιστα, όπου κάποια θηράματα έχουν «κοφτερό» μάτι, οι κυνηγοί επιδιώκουν να γίνονται κατά το δυνατό «αόρατοι».

- Advertisement -

Το Μ2 σε παραλλαγή, που εκ πρώτης όψεως δείχνει να είναι φτιαγμένο για τα κυνήγια στον βάλτο, κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα σχεδόν τα κυνήγια, γιατί διαθέτει αρκετές επιλογές σε μήκος κάννης και βάρος, που κινείται μέσα σε λογικά πλαίσια για το διαμέτρημα 12.

Η γοητεία της απλότητας

Ο μηχανισμός του, όπως είναι αναμενόμενο, λειτουργεί με αδράνεια. Έχει κλείστρο που διαθέτει περιστροφική κεφαλή και μηχανισμό που αποτελείται από πολύ λίγα εξαρτήματα και ιδιαίτερα κινούμενα μέρη. Αυτή είναι η κλασσική συνταγή της Benelli και με αυτή κατάφερε να εδραιωθεί στις  πρώτες θέσεις των  πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην ουσία, πρόκειται για ένα συμπαγές κλείστρο, μέσα στο οποίο βρίσκεται το «μαγικό ελατήριο», το οποίο κινητοποιεί τον μηχανισμό απόρριψης του κενού κάλυκα, επανάταξης και τροφοδοσίας με νέο φυσίγγιο.

Λύσεις για τον καθένα

Το «αριστερό» Benelli, έχει βάση με θυρίδα από την αριστερή πλευρά και κοντάκι με ανάλογες κλίσεις. Παράλληλα διαθέτει πλήρες σετ με φλάντζες, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον κάτοχο του όπλου, να το προσαρμόσει στα μέτρα του.

Τα διαθέσιμα μήκη καννών είναι 61, 66 και 71 εκατοστά. Με αυτή τη δυνατότητα επιλογής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, με βάση τις ανάγκες τους, να επιλέξουν το μήκος κάννης που επιθυμούν. Για όλα τα διαθέσιμα μήκη καννών, υπάρχουν ανάλογα τσοκ που βιδώνουν στο εσωτερικό της κάννης και έχουν δεχτεί κρυογενή κατεργασία. Η κάννη εσωτερικά είναι χρωμιωμένη και η διάμετρος αυλού κυμαίνεται από τα 18,3 έως 18,5 χιλιοστά. Η δοκιμή έχει γίνει στα 1370 bar και υπάρχει δυνατότητα χρήσης και ατσάλινων σκαγιών.

Το βάρος τουBenelli M2 Comfort Camo LH είναι 3.250 γραμμάρια με μικρές αποκλίσεις, που οφείλονται κυρίως στο μήκος της κάννης. Δεν είναι το πιο ελαφρύ μοντέλο που παράγει η συγκεκριμένη εταιρία, δεδομένου ότι το συνιστά και για κυνηγούς ή σκοπευτές οι οποίοι χρησιμοποιούν (όπου επιτρέπεται) μεγάλες αποθήκες φυσιγγίων (ούτε βέβαια και το βαρύτερο). Η κατασκευή του διαφέρει από τα πολύ ελαφρά μοντέλα, τα οποία δεν έχουν δυνατότητα προσαρμογής προέκτασης αποθήκης. Το Μ2 μπορεί με πολύ απλό τρόπο να δεχθεί προέκταση η οποία πωλείται χωριστά. Παρόλα αυτά, είναι το μοντέλο που συνδυάζει το βάρος με την τεχνολογία απόσβεσης του λακτίσματος, έτσι ώστε ο κάτοχός του να έχει τη δυνατότητα να ρίχνει και «βαριά» φυσίγγια, χωρίς να γίνεται ενοχλητικό το κλότσημα.

Κάθε όπλο έχει μία φιλοσοφία που κατασκευάζεται και αυτή θα πρέπει να «ανακαλύψει» ο υποψήφιος αγοραστής, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αποφασίσει κατά πόσο του ταιριάζει με βάση τις δικές του ανάγκες.

Προέχει η άνεση

Το σύστημα Comfortech συντελεί ουσιαστικά στη μείωση του λακτίσματος. Πρόκειται για τη νέα γενιά του πατενταρισμένου συστήματος Comfort, για το οποίο η Benelli δίνει στατιστικά στοιχεία μετά από μελέτες που έχει κάνει και αναφέρουν μείωση του λακτίσματος ακόμη και κατά 47% και γρηγορότερη επόμενη βολή κατά 34%.

Το θέμα του λακτίσματος έχει απασχολήσει έντονα τα τελευταία χρόνια τον Ιταλό κατασκευαστή, ιδιαίτερα από τότε που πλήθαιναν οι συζητήσεις μεταξύ κυνηγών για τις διαφορές λακτίσματος μεταξύ όπλων αερίων και όπλων αδράνειας.

Είναι γεγονός, ότι από τον καιρό που εμφανίστηκαν τα όπλα αδράνειας, οι κυνηγοί διαπίστωσαν ότι είχαν ισχυρότερο λάκτισμα από τα όπλα αερίων. Η Benelli για να υποστηρίξει τα όπλα της, επιδόθηκε σε έναν μεγάλο αγώνα ανατροπής αυτού του μειονεκτήματος. Το πρώτο σύστημα Comfort, παρουσιάστηκε περίπου το 2005 και αποδείχθηκε ότι μείωνε την ανάκρουση κατά 43% σε σχέση με τα κοινά όπλα αδράνειας.

Οι έρευνες της Benelli έκτοτε στον τομέα αυτό, δεν σταμάτησαν ποτέ, διότι το Comfort έγινε αφορμή να ξεκινήσουν έρευνες μείωσης της ανάκρουσης και οι υπόλοιπες εταιρίες.

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν, παρατηρούμε ότι η Benelli παρουσιάζει συνεχώς εξελιγμένους μηχανισμούς και συστήματα απορρόφησης του λακτίσματος. Η μάχη αυτή δεν τελειώνει, γιατί τώρα πλέον και στα όπλα που λειτουργούν με αέρια, εφαρμόζονται ανάλογοι μηχανισμοί εφόσον έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί τα προβλήματα λειτουργίας και αξιοπιστίας τουλάχιστον στα μεγάλα ονόματα του χώρου.

Εργονοµία και ποιότητα

Το αριστερό Benelli M2 Comfort Camo LH δεν διαφέρει μηχανικά και εργονομικά σε τίποτα με το αντίστοιχο δεξιό. Αν και ορισμένα χειριστήρια παραμένουν στη θέση που έχουν στα «δεξιά» όπλα, ο χειρισμός γίνεται και από τους αριστερόχειρες με απόλυτη άνεση και χωρίς προβλήματα προσαρμογής. Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να αλλάξει και τίποτα άλλο, παρά μόνο η θυρίδα στη βάση και ορισμένα εξαρτήματα που βρίσκονται πάνω σε αυτή.

Από πλευράς ποιότητας κατασκευής το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Το όπλο είναι προσεγμένο ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Οι ψάθες, τα συνθετικά και μεταλλικά εξαρτήματα, η βαφή αλλά και οι εφαρμογές είναι άριστα. Στον τομέα αυτό, οι υποψήφιοι αγοραστές δεν πρέπει να έχουν κανένα ενδοιασμό. Οι πρώτες ύλες είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένες και τα μηχανήματα που τις επεξεργάζονται είναι τελευταίας τεχνολογίας. Οι προδιαγραφές και τα πρωτόκολλα που εφαρμόζει η Benelli είναι πολύ αυστηρά και αυτό είναι που την κρατάει στις πρώτες θέσεις πωλήσεων όπλων παγκοσμίως.

Το χρώμα που καλύπτει το όπλο (παραλλαγή) είναι κάτι που σε κάποιους αρέσει ενώ σε κάποιους άλλους ίσως όχι. Η ουσία είναι ότι προτάσεις υπάρχουν για όλους. Η Benelli διαθέτει μεγάλη γκάμα επιλογών σε όλα τα μοντέλα της, έτσι ώστε να είναι σε θέση να καλύψει κάθε γούστο.

Το Benelli M2 Comfort Camo LH καλύπτεται από 5 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας. Οι αριστεροεπωμίζοντες έχουν τη δυνατότητα μέσω αυτού του μοντέλου, να προσθέσουν άλλο ένα όπλο στις επιλογές τους. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στην αγορά διότι προσφέρει ποιότητα, τεχνολογία και την εγγύηση ενός πολύ μεγάλου ονόματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

37,571ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,931ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
197ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9,520ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
11.6 ° C
12.4 °
10.4 °
81 %
2.7kmh
20 %
Τε
13 °
Πε
16 °
Πα
16 °
Σα
17 °
Κυ
13 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ