Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΠεριβάλλονΣτρατιώτης σκοτώθηκε από καφέ αρκούδα στη στρατιωτική βάση της Αλάσκας

Στρατιώτης σκοτώθηκε από καφέ αρκούδα στη στρατιωτική βάση της Αλάσκας

|

Στρατιώτης σκοτώθηκε από καφέ αρκούδα στη στρατιωτική βάση της Αλάσκας

Μια ομάδα στρατιωτών που σχεδίαζε μια άσκηση περιπλανήθηκε σε ένα κρησφύγετο αρκούδας στην Κοινή Βάση Έλμενντορφ-Ρίτσαρντσον στο Άνκορατζ όταν μια θηλυκιά αρκούδα επιτέθηκε, δήλωσαν στρατιώτες για την άγρια ​​ζωή της πολιτείας.


Οι New York Times ανέφεραν πως ένας στρατιώτης του αμερικανικού στρατού που έπεσε πάνω στο κρησφύγετο μιας καφέ αρκούδας σκοτώθηκε από την επίθεση της, ενώ ανίχνευε μια περιοχή άγριας φύσης σε μια στρατιωτική βάση της Αλάσκας, δήλωσε αξιωματούχος της πολιτείας για την άγρια ​​ζωή.

Τρεις στρατιώτες είχαν συναντήσει το κρησφύγετο ενώ χαρτογραφούσαν έναν χώρο εκπαίδευσης για ένα σεμινάριο πλοήγησης στην κοινή βάση Elmendorf-Richardson στο Anchorage, είπε ο λοχαγός Derek DeGraaf, διοικητής του Northern Detachment of Alaska Wildlife Troopers, μιας υπηρεσίας που επιβάλλει τους νόμους για την άγρια ​​ζωή. Η άφιξη των στρατιωτών ώθησε τη μητέρα αρκούδα να βγει έξω, είπε. Έφυγε τρέχοντας αφού γκρέμισε έναν στρατιώτη και επιτέθηκε σε έναν δεύτερο, ο οποίος αργότερα πέθανε.

- Advertisement -

«Από την οπτική γωνία του στρατιώτη, υπήρχε μια λάμψη καφέ μάζας», είπε. «Δέχθηκαν επίθεση και δεν την είδαν καν να έρχεται».

Την Τρίτη (11 Μάϊου 2022), ο Πλαντ μεταφέρθηκε από τον τόπο της επίθεσης της αρκούδας με ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς στο νοσοκομείο JBER, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, δήλωσε ο Τζον Πένελ, εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού στην Αλάσκα.

Στρατιώτης σκοτώθηκε από καφέ αρκούδα
Ο Σεθ Μάικλ Πλαντ που σκοτώθηκε από την αρκούδα στην Κοινή Βάση Έλμενντορφ (Στρατός των ΗΠΑ Αλάσκα)

Ο δεύτερος στρατιώτης που έπεσε κάτω από τη επίθεση της αρκούδας υποβλήθηκε σε θεραπεία για ελαφρά τραύματα σε ένα κοντινό νοσοκομείο και αφέθηκε ελεύθερος, είπε ο λοχαγός DeGraaf. Η κοινή βάση Στρατού και Πολεμικής Αεροπορίας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με άλλους στρατιώτες που εμπλέκονται στο επεισόδιο. Ο λοχαγός DeGraaf είπε ότι οι δύο στρατιώτες ήταν και οι δύο άνδρες περίπου 30 ετών.

Το Τμήμα Εγκληματικών Ερευνών του Στρατού των ΗΠΑ ερευνά, όπως κάνει με όλους τους απροσδόκητους θανάτους στρατιωτών σε θέσεις του στρατού, δήλωσε ο Πάτρικ Μπαρνς, εκπρόσωπος της υπηρεσίας. Η περιοχή είναι κλειστή για το κοινό για  αναψυχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της βάσης.
Οι κρατικοί στρατιώτες άγριας ζωής έμαθαν για την επίθεση της αρκούδας γύρω στη 1:50 το μεσημέρι της Τρίτης (10 Μάϊου) και έφτασαν στη σκηνή με το προσωπικό Fish and Game και μέλη της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών του Στρατού των ΗΠΑ, είπε ο λοχαγός DeGraaf. Η Μοίρα των Δυνάμεων Ασφαλείας της 673ης Πτέρυγας Αεροπορικής Βάσης ανταποκρίθηκε αρχικά, ανέφερε η βάση.

Οι επιθέσεις με αρκούδες είναι σπάνιες στο Anchorage, και ακόμη και στη δασώδη περιοχή οι στρατιώτες έκαναν ανίχνευση, τα κρησφύγετα αρκούδων είναι ασυνήθιστα, σημείωσε ο Captain DeGraaf. Αυτές οι φυσικά καμουφλαρισμένες υπόγειες πιρόγες βρίσκονται συχνά σε απομακρυσμένη ερημιά – όχι σε αντίθεση με την περιοχή εκπαίδευσης – αλλά συνήθως σε υψηλότερα υψόμετρα σε βουνά και πλαγιές, είπε. Οι άνθρωποι συχνά δεν αναγνωρίζουν τα κρησφύγετα των αρκούδων μέχρι αργότερα μέσα στο έτος, είπε, όταν περισσότερες αρκούδες έχουν εξέλθει από τη χειμερία νάρκη και τα περισσότερα ίχνη είναι ορατά στο έδαφος.

Δέκα άνθρωποι πέθαναν μετά από επιθέσεις αρκούδας στην Αλάσκα μεταξύ 2000 και 2017, σύμφωνα με μια μελέτη από το Τμήμα Επιδημιολογίας της Αλάσκας, και 68 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν για τραυματισμούς από τέτοιες επιθέσεις. Συγκριτικά, 467 άτομα νοσηλεύτηκαν από δαγκώματα σκύλου εκείνη τη χρονική περίοδο.

Η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων που νοσηλεύτηκαν στη μελέτη ήταν λευκοί άνδρες – κυρίως άνθρωποι σε υπαίθριες δουλειές και ψυχαγωγία – που δέχθηκαν επίθεση από καφέ αρκούδες. Ένα από τα θύματα ήταν στρατιωτικός. Αυτές οι επιθέσεις ήταν πιο συχνές τους καλοκαιρινούς μήνες στη νότια παράκτια περιοχή της πολιτείας κατά μήκος του Κόλπου της Αλάσκας. Οι αρκούδες συχνά επιτέθηκαν, σύμφωνα με τη μελέτη, αφού τρόμαξαν ή αντιλήφθηκαν μια απειλή, και πολλές ήταν μητέρες που προσπαθούσαν να προστατεύσουν τα μικρά τους.

Οι επιθέσεις αρκούδων φαίνεται να αυξάνονται παγκοσμίως, ανέφερε η μελέτη, λόγω της επικάλυψης των ενδιαιτημάτων από την αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού και την υπαίθρια αναψυχή, αλλά και την αύξηση των αρκούδων.

Οι στρατιώτες της άγριας ζωής στην περιοχή Άνκορατζ έχουν λάβει περισσότερες κλήσεις για παρατήρηση αρκούδων την τελευταία μιάμιση εβδομάδα καθώς τα ζώα βγαίνουν από τη χειμερινή χειμερία νάρκη τους, είπε ο λοχαγός DeGraaf. Περισσότερες αρκούδες περιφέρονται στην πόλη, πρόσθεσε – όπως η μαύρη αρκούδα που είδε κοντά στον φράχτη σε έναν αγώνα σόφτμπολ αυτήν την εβδομάδα «να κοιμάται σαν να είχε μόλις ξύπνησε». Οι άνθρωποι στην περιοχή συναντούν συνήθως «αρκούδες που βουτούν σε σκουπίδια» που ψαχουλεύουν στα σκουπίδια.

Οι στρατιώτες βρίσκονταν περίπου ένα μίλι μακριά από την Pole Line Road σε μια σκιερή δασώδη περιοχή όπου μικροί θύλακες χιονιού εξακολουθούν να είναι προσκολλημένοι στο έδαφος μετά τη χιονισμένη χρονιά της περιοχής, σύμφωνα με τον λοχαγό DeGraaf. Ένα ελικόπτερο εστάλη για να βρει την αρκούδα, αλλά το πλήρωμα δυσκολεύτηκε να ψάξει μέσα στη πυκνή βλάστηση, πρόσθεσε. Είπε ότι οι στρατιώτες παρέμειναν στη σκηνή μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης για να δουν αν η αρκούδα θα επέστρεφε, αλλά εκείνη δεν το έκανε, αφήνοντας τα μικρά της μόνα στη σπηλιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δισπηλιό: Αρκούδα εναντίον συμπολίτη μας – Λεφτά για πινακίδες υπάρχουν, για ουσιαστική αντιμετώπιση όχι

Δισπηλιό: Αρκούδα εναντίον συμπολίτη μας - Λεφτά για πινακίδες υπάρχουν, για ουσιαστική αντιμετώπιση όχι Πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα ήρθε συμπολίτης μας στο αμπέλι του...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,920ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
32 ° C
34 °
29.3 °
38 %
7.2kmh
20 %
Τε
32 °
Πε
34 °
Πα
35 °
Σα
32 °
Κυ
31 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ