Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΠεριβάλλονΓιατί οι βίγκαν μισούν τους κυνηγούς...

Γιατί οι βίγκαν μισούν τους κυνηγούς…

|

Γιατί οι βίγκαν μισούν τους κυνηγούς

Ας δηλώσουμε το προφανές: Οι βίγκαν μισούν τους κυνηγούς. Αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο ή λέγεται ως κάτι που δεν ξέρουμε, ιδίως τα τελευταία χρόνια, της ξενόφερτης υπο-κουλτούρας του βιγκανισμού.

Ενώ αυτή η δήλωση δεν προκαλεί έκπληξη, αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι το «γιατί». Στην επιφάνεια φαίνεται «ωμό» και στεγνό  πως οι κυνηγοί σκοτώνουν ζώα, κι έτσι οι βίγκαν αντιπαθούν τους κυνηγούς. Ωστόσο, όταν εμβαθύνεις λίγο το πράγμα, αρχίζεις να βλέπεις ότι όχι μόνο τους αντιπαθούν, αλλά ότι τους φοβούνται. Τους φοβούνται επειδή δείχνουν ότι το κρέας μπορεί να συλλεχθεί ηθικά και να προκαλέσει λιγότερη ζημία από ότι μια διατροφή για χορτοφάγους.
Ωστόσο, οι γραφικοί ακτιβιστές θεωρούν ότι «το να τρως κρέας είναι δολοφονία» υποστηρίζοντας ότι τα ανθρώπινα όντα δεν είναι πιο ξεχωριστά από άλλα θηλαστικά και ότι τα ζώα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ανθρώπινα όντα.
Αυτό οδηγεί σε μια προφανή ερώτηση:
Είναι ανήθικο για ένα λιοντάρι να σκοτώνει και να τρώει ένα άλλο ζώο; Εάν η απάντηση είναι «όχι», η επόμενη ερώτηση είναι επίσης προφανής: Γιατί είναι ηθικό για ένα λιοντάρι να τρώει άλλα ζώα, αλλά είναι ανήθικο για τα ανθρώπινα όντα να κάνουν το ίδιο πράγμα;
Υπάρχουν μόνο δύο πιθανές απαντήσεις σε αυτές τις δύο ερωτήσεις.
Είτε είναι τόσο ανήθικο για τα ζώα στην άγρια ​​φύση να σκοτώνουν και να τρώνε άλλα ζώα, όπως και για τους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο πράγμα, ή τα ανθρώπινα όντα έχουν μια ειδική κατάσταση στη φύση που μας βάζει σε ένα υψηλότερο ηθικό επίπεδο από το ζωικό βασίλειο. Η δεύτερη επιλογή βρίσκεται σε άμεση σύγκρουση με δηλωμένες πεποιθήσεις της PETA και αντίστοιχων ζωοφιλικών οργανώσεων.
Ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι γίνονται vegan είναι λόγω της απάνθρωπης μεταχείρισης των ζώων όπως προβάλλουν στους ισχυρισμούς τους. Βλέπουν όλα τα τρομερά πράγματα που συμβαίνουν σε εργοστάσια και θέλουν να τα σταματήσουν. Πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για την αποτροπή αυτών των καταχρήσεων είναι η…αποχή από το σύστημα.
Το κρέας που αποκτάται από το κυνήγι απουσιάζει επίσης από εκείνο το εργοστασιακό σύστημα εκτροφής. Στην υπέροχη ύπαιθρο δεν υπάρχουν κλουβιά, ή άλλες κακοποιήσεις που έχουν αναφερθεί σε εργοστάσια. Τα ζώα είναι ελεύθερα να ζήσουν τη ζωή τους! Με άλλα λόγια, είτε αποφεύγετε τα ζωικά προϊόντα είτε τρώτε κρέας που κυνηγήθηκε, είναι ισοδύναμο όταν πρόκειται για αγροτικές εκμεταλλεύσεις. 
Είναι εύλογο και επιβεβλημένο να παλέψουμε όλοι να εξαλειφθούν οι άθλιες κτηνοτροφικές πρακτικές, οι τρισάθλιες συνθήκες διαβίωσης και σφαγής των ζώων, η λαθροθηρία, η υπεραλιεία κλπ, αλλά το να διακοπεί παντελώς η κατανάλωση ζωικών προϊόντων είναι κάτι που αντιτίθεται στη βιολογία τόσο τη δική μου όσο και του μεγαλύτερου ανθρωπίνου πληθυσμού.
Τώρα θα πούνε: «Ένα ζώο πεθαίνει ακόμα, έτσι οι vegans εξακολουθούν να προκαλούν το λιγότερο κακό».
Ας εμβαθύνουμε και εδώ λοιπόν. Όταν σκοτώνω ένα αγριογούρουνο παίρνω περίπου 40-60 κιλά πλούσιο σε πρωτεΐνη κρέας. Για να πάρουμε υποκατάστατο vegan κρέατος πρέπει να καλλιεργήσουμε γη. Πόσα ζώα άραγε διαμελίζονται κυριολεκτικώς κατά το όργωμα του εδάφους; Ή πόσα θανατώθηκαν κατά την συγκομιδή; Για την εξασφάλιση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και τη παραγωγή των «αθώων» κατά τα άλλα φυτικών τροφών εξοντώνονται πουλιά, τρωκτικά όπως ποντίκια, αρουραίοι, τυφλοπόντικές και αμέτρητα έντομα.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Agriculture and Environmental Ethics υπολόγισε ότι από 7 έως 14 μικρά θηλαστικά σκοτώνονται ανά εκτάριο κατά την διάρκεια ενός κύκλου φύτευσης διαφόρων ειδών. Για να μην αναφέρουμε τα εντομοκτόνα που σκοτώνουν χιλιάδες έντομα και επιβαρύνουν και άλλους ζώντες οργανισμούς, αλλά και είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. 
Ποιος λοιπόν κάνει το λιγότερο κακό;
Ένα αισθανόμενο ον που σκοτώνεται σαφώς και είναι λιγότερο από δεκάδες. Και μέσα σε όλα αυτά δεν λαμβάνουν υπόψη τον βιότοπο που καταστράφηκε από την εκκαθάριση πεδίων που ωστόσο εκτοπίζει πολλά και διάφορα ζώα.
Και αν θέλετε, μπορείτε να ξύσετε το κεφάλι σας λίγο παραπάνω ώστε να σκεφτείτε βαθύτερα. Για να κυνηγήσω, πρέπει να έχω άδεια. Τα έσοδα από τις άδειες πηγαίνουν για την χρηματοδότηση κρατικών οργανισμών διαχείρισης άγριας πανίδας (Πράσινο ταμείο-Δασαρχεία). Τα χρήματα που συγκεντρώνονται επίσης από τους κυνηγούς πηγαίνουν για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας κάθε μορφής, αλλά και για βελτίωση βιοτόπων και εμπλουτισμό θηραμάτων.
Έτσι, αν στην ουσία «παίρνω» μια ζωή, διευκολύνω ταυτόχρονα την αύξηση των πληθυσμών άγριας ζωής. Αυτό δείχνει ότι μόνο με το κυνήγι, έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Οι κυνηγοί μέσω της διαχείρισης προστατεύουν το θηραματικό κεφάλαιο και αποκομίζουν τον τόκο.
Αν θέλετε να είστε vegan, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Υποθέτω ότι η καρδιά σας είναι στο σωστό μέρος και θέλετε το καλύτερο για τα ζώα. Το σέβομαι αυτό και εύχομαι περισσότεροι άνθρωποι να σκεφτούν από πού προέρχονται τα τρόφιμά τους και να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τον τρόπο μεταχείρισης των ζώων.
Αλλά όταν κηρύττετε ότι ο βιγκανισμός κάνει το λιγότερο κακό, αυτό σίγουρα δεν είναι αλήθεια.
Ακόμα και η μεμβράνη που πάλλεται μέσα στο ακουστικό του τηλεφώνου σας παράγεται από ζελατινώδη ιστό βοοειδώνΩς εκ τούτου, η όλη δομή του πλανήτη μας βασίζεται στη θυσία ενός οργανισμού για τη διατροφή ενός άλλου. Είναι τόσο μεγάλη και βαθιά η σχέση εξάρτησης που κανένας vegan δε μπορεί να ξεφύγει από τη χρήση ζωικών προϊόντων, όσο και να το προσπαθήσει.
Yπάρχει ένας σωστός τρόπος απόκτησης κρέατος και οι κυνηγοί το κάνουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Για αυτό οι βίγκαν μισούν τους κυνηγούς
Αυτό φοβίζει τους vegans επειδή στην ουσία υπονομεύει την βάση του επιχειρήματός τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίμνη Αωού: Πώς βρέθηκε νεκρός ο 16χρονος – Μεγάλος ο αριθμός πνιγμών στην Ελλάδα, λέει ο Λέων

Λίμνη Αωού: Πώς βρέθηκε νεκρός ο 16χρονος - Μεγάλος ο αριθμός πνιγμών στην Ελλάδα, λέει ο Λέων «O ανιψιός μας δεν ήξερε κολύμπι. Πήγε να...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,920ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
31 ° C
33.8 °
27.6 °
43 %
7.7kmh
20 %
Δε
30 °
Τρ
33 °
Τε
32 °
Πε
33 °
Πα
34 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ