Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΒλητική: Οδηγός… επιβίωσης για υποψήφιους ιδιογομωτές

Βλητική: Οδηγός… επιβίωσης για υποψήφιους ιδιογομωτές

|

- Advertisement -

 

Η ιδιογόμωση δεν γίνεται πλέον για λόγους οικονομίας και στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτήν, δεν το κάνουν για να κερδίσουν χρήματα. Είναι μεράκι, είναι ένας τρόπος για να περνά κάποιος ευχάριστα την ώρα του και, τέλος, είναι πάθος για δημιουργία.

 

Όπως συμβαίνει σε όλα τα πράγματα, έτσι και στις ιδιογομώσεις, υπάρχουν κανόνες τους οποίους καλό είναι να θυμόμαστε. Όσοι από εσάς έχετε αποφασίσει να ασχοληθείτε με τον συγκεκριμένο τομέα, παρακάτω θα βρείτε 7 επισημάνσεις οι οποίες αποτελούν μία καλή βάση για να ξεκινήσετε την ιδιογόμωση με ασφάλεια και αποδεκτά αποτελέσματα.

- Advertisement -

 

Η ασφάλεια πάνω από όλα

Στις ιδιογομώσεις δεν υπάρχει κανείς να μας εγγυηθεί ότι το φυσίγγι που φτιάχνουμε είναι το σωστό. Ο ιδιογομωτής είναι αυτός που γεμίζει και δοκιμάζει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και πειραματόζωο. Για κάθε υλικό που χρησιμοποιείται στο γέμισμα των φυσιγγίων, υπάρχουν προδιαγραφές και ενδεδειγμένες δοσολογίες. Ακολουθείσθε τις ευλαβικά…

Να θυμάστε πάντα, ότι έχετε να κάνετε με πυρίτιδες που αναπτύσσουν πολύ υψηλές πιέσεις κατά την καύση τους. Μία μικρή αλλαγή προς τα επάνω σε ότι αφορά την ποσότητα της πυρίτιδας ή μια αλλαγή καψουλιού με πιο ισχυρό από το ενδεδειγμένο, αυξάνει κατακόρυφα τις πιέσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για το όπλο αλλά και την σωματική ακεραιότητά σας.

 

Το σωστό «πάντρεμα»

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα στις γομώσεις έγκειται στο πως συνδυάζονται τα υλικά που χρησιμοποιούνται, τα οποία πρέπει να είναι άριστης ποιότητας. Το καψούλι με την πυρίτιδα, το βύσμα και η εσωτερική διαμόρφωση του κάλυκα πρέπει να συνδυάζονται κατάλληλα, γιατί μόνο αν συμβαίνει αυτό υπάρχει ασφάλεια κατά τη χρήση. Ούτε όλες οι πυρίτιδες είναι ίδιες, ούτε τα καψούλια, ενώ το ίδιο ισχύει για τα βύσματα και τους κάλυκες. Ένας λάθος συνδυασμός μπορεί να αυξήσει κατά πολύ τις πιέσεις που παράγονται ή αντίθετα να τις κατεβάσει σε σημείο που το φυσίγγι να είναι άχρηστο. Δεν χρειάζεται να «ανοίξει» δέκα εγχειρίδια ο ιδιογομωτής για να βρει τον κατάλληλο συνδυασμό των υλικών. Αρκεί μία ανάγνωση της συσκευασίας της πυρίτιδας, καθώς εκεί αναγράφονται οι προτεινόμενες δοσολογίες και το καψούλι που πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

 

Λίγα και καλά

Αν αγοράσετε πολλά και διαφορετικά υλικά γόμωσης, δεν σημαίνει ότι θα έχετε και την ευκαιρία για πολλές δοκιμές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάσετε την… μπάλα και δεν θα ξέρετε που να καταλήξετε. Στην αγορά υπάρχουν πολλές πρώτες ύλες για ιδιογομώσεις, το θέμα είναι τι θέλετε εσείς να κάνετε. Αρχικά ξεκινήστε με όχι περισσότερες από 3 διαφορετικές σε βάρος γομώσεις. Ας πούμε, για παράδειγμα, μία στα 32, μία στα 34 και μία στα 36 γραμμάρια σκάγια. Δεν χρειάζεται να πειραματίζεστε με πολλές και διαφορετικές πυρίτιδες, καψούλια και βύσματα.

 

Πρώτες ύλες

Συνήθως οι παλιοί γομωτές ξέρουν τα καλά «παντρέματα». Αν δεν γνωρίζετε κάποιους για να συμβουλευτείτε, τότε δοκιμάστε μερικά φυσίγγια του εμπορίου. Όλο και κάτι θα έχετε ακούσει ή διαπιστώσει για την καλή απόδοση κάποιων φυσιγγίων. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι μία καλή βάση για να ξεκινήσετε την περιπέτειά σας στον τομέα της ιδιογόμωσης. Αν εξαιρέσουμε κάποιες περιπτώσεις φυσιγγίων, όπως τα αμερικάνικα, που οι πρώτες ύλες οι οποίες γομώνονται δεν εισάγονται στην αγορά μας, για όλα τα υπόλοιπα θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε. Καλή πηγή πληροφόρησης είναι και τα καταστήματα, γιατί οι πωλητές γνωρίζουν τι προχωράει και τι ζητούν οι ψαγμένοι.

 

Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αξίζει να ασχοληθείτε με τις ιδιογομώσεις είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια. Η προσεκτική ρύθμιση τις μηχανής ή το καλό ζύγισμα της πυρίτιδας, καθώς και η προσοχή στο κλείσιμο των φυσιγγίων είναι αυτά που θα σας εγγυηθούν τη σταθερότητα στην απόδοση. Οι ιδιογομωτές δεν λειτουργούν με τη λογική της μεγάλης παραγωγής. Τους αρκούν λίγα και καλά φυσίγγια, φτάνει να βγουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Σε διαφορετική περίπτωση μην ασχοληθείτε καθόλου με τις γομώσεις δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε.

 

Δεν χρειάζονται τα σούπερ ντούπερ

Εργαλεία για τις ιδιογομώσεις κυκλοφορούν αρκετά. Μην αγοράσετε τα κορυφαία ή αυτά που θα σας δώσουν δυνατότητα μεγαλύτερης παραγωγής φυσιγγίων. Σε ότι αφορά τις μηχανές γόμωσης υπάρχουν σε διάφορες τιμές, ίσως όμως, να μην χρειαστείτε τέτοιο εργαλείο. Αν φτιάχνετε φυσίγγια για να κυνηγήσετε μπεκάτσα ή λαγό τι να την κάνετε την μηχανή γόμωσης; Και ένα απλό στριφτάρι για να κλείσετε το ρέλι ή μία πρέσα για το αστέρι φτάνει και περισσεύει. Ζυγαριά οπωσδήποτε χρειάζεται όπως κι ένας καψουλαδόρος. Αν χρησιμοποιείτε ριγμένους κάλυκες θέλετε και μία καλίμπρα. Τιμή για όλα τα αναγκαία στην οικονομική περίπτωση, υπολογίστε τα 50 ευρώ.

 

Δεν υπάρχει τέλειο…

Μην μπείτε στο χώρο των ιδιογομώσεων με τη λογική να βρείτε το τέλειο. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να φτιάξετε φυσίγγια, τα οποία στις αποστάσεις που επιθυμείτε, θα σας δίνουν καλά έως πολύ καλά βλητικά χαρακτηριστικά. Δοκιμάστε τα φυσίγγια ανά πεντάδες στους στόχους για να μπορείτε να βγάλετε ένα καλό μέσο όρο. Είναι σίγουρο ότι θα ακούσετε πολλά για μαγικές τουφεκιές κ.λπ.. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Εστιάστε στην προσοχή που δίνετε κατά τη διαδικασία παραγωγής για να έχετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σταθερότητα στα φυσίγγια που κατασκευάζεται.

Kynigesia T-Shirt | Πλάνα Συνδρομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστας Γαρέφης: Ο σταυραετός του Πηλίου

Ο Έλληνας Μακεδονομάχος Κώστας Γαρέφης Μακεδονία 1900. Αναβρασμός. Τα βουλγαρικά κομιτάτα με «φωτιά και τσεκούρι» θέλουν να αλλάξουν συνειδήσεις. Οι Μακεδόνες αντιστέκονται. Στην καρδιά των...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,110ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
26.3 ° C
26.8 °
23.6 °
40 %
3.1kmh
20 %
Σα
32 °
Κυ
31 °
Δε
30 °
Τρ
33 °
Τε
30 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ