spot_img
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤο Barrett Albany βάζει ψηλά τον πήχη...

Το Barrett Albany βάζει ψηλά τον πήχη…

|

Το αλληλεπίθετο λειόκαννο Barrett Albany είναι ένα μοντέρνο όπλο το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάσθηκε με «οδηγό» ιστορικά premium τουφέκια της μεγάλης των Ευρωπαίων σχολής…

Η εταιρεία με έδρα το Τενεσί των Η.Π.Α. έφερε επανάσταση στα τουφέκια μεγάλου διαμετρήματος για στρατιωτική χρήση. Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί τουφέκια διαμετρήματος 0,50 Barrett από το 1990. Η εφεύρεση 0,50 από τον Ronnie Barrett, είναι η επιχειρηματική κληρονομιά πάνω στην οποία έχουν βασιστεί οι σχεδιαστές των κυνηγετικών όπλων Sovereign της φίρμας.

Το αλληλεπίθετο λειόκαννο Barrett Albany είναι ένα μοντέρνο όπλο το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάσθηκε με «οδηγό»  ιστορικά premium τουφέκια της ευρωπαϊκής σχολής.

Έχει «δανειστεί» μηχανισμούς κυρίως από ευρωπαϊκά όπλα, οι οποίοι έχουν αποδείξει σε βάθος χρόνου αξιοπιστία στην λειτουργία τους. Αυτό είναι κι ένα μεγάλο ατού των εταιριών που δεν «δεσμεύονται» από την ιστορία τους.

Με γνώμονα την παράδοση

Άλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό ότι, για παράδειγμα, η Beretta δεν θα μπορούσε να υιοθετήσει μηχανισμούς της Browning, ή το αντίθετο. Όπως και η Holland δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ μηχανισμούς άλλης αγγλικής εταιρίας.

Οι πιο «φρέσκοι» κατασκευαστές, όπως η Barrett,  έχουν αυτή τη δυνατότητα αφού δεν έχουν τέτοιους περιορισμούς. Αυτός είναι και ο λόγος που σε κάποια όπλα βλέπουμε «πάντρεμα» διαφορετικών μηχανισμών.

Η Barrett επέλεξε παραδοσιακούς μηχανισμούς για το  Albany, το οποίο διαθέτει σύγχρονη τεχνολογία, ενώ σε επίπεδο σχεδίασης, εμφάνισης και κατασκευής παραπέμπει στις ένδοξες μέρες της οπλοκατασκευής.

Από την άλλη, και για να λέμε του… στραβού το δίκιο, η αλήθεια είναι πως και να ήθελε να φτιάξει κάτι μοναδικό η εταιρία από το Τενεσί, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, χρονοβόρο και ενδεχομένως απαγορευτικό από οικονομικής άποψης. Έτσι, προχώρησε με υπάρχουσες λύσεις, βελτιώνοντάς τις στα… σημεία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η όμορφη, άνετη και κομψή έκδοση του Albany  σε διαμέτρημα 28, με 71 εκατοστά μήκος κάννης. Μια έκδοση στην οποία δείχνουν να στρέφονται οι περισσότεροι από τους Αμερικάνους αγοραστές που είναι σε θέση να καταβάλουν τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτησή του.

Δεν είναι για τον καθένα…

Άλλωστε, δεν πρόκειται για ένα όπλο που μπορεί να αγοράσει ο καθένας, καθώς η τιμή του αγγίζει, και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά, τα 6.000 δολάρια.

Με το συγκεκριμένο όπλο η Barrett  προσπαθεί να δημιουργήσει τη δική της ιστορία στον χώρο της οπλοκατασκευής και ενδεχομένως να τα καταφέρει σε βάθος χρόνων.

Προς το παρόν, αυτό που μπορεί να πει κάποιος για το σουπερποζέ Albany είναι πως πρόκειται για ένα όπλο πολύ καλής κατασκευής, με υψηλά στάνταρ, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μοντέλα αντίστοιχης λογικής που φέρουν την σφραγίδα κάποιου διάσημου και ιστορικού Ευρωπαίου κατασκευαστή.

Πληρώνεις ότι παίρνεις

Η εταιρία παρουσιάζει ως εξής το Albany:

«Πληρώνετε για δοκιμασμένες σε βάθος χρόνου τεχνολογίες, όπως η μοναδική επιλεκτική σκανδάλη. Πληρώνετε για τη στρογγυλεμένη στο κάτω μέρος βάση, τα  πλούσια και περίπλοκα χειροποίητα σκαλίσματα, τους αυτόματους εξωλκείς. Πληρώνετε επίσης για τα απίστευτα ποιοτικά ξύλα καρυδιάς».

Οι κάννες είναι κατάλληλες για να ρίξουν και σκάγια από χάλυβα. Το παράξενο είναι ότι επέλεξαν οι σωλήνες των καννών εσωτερικά (κοίλο κάννης) να έχουν διάμετρο 18,4 χιλιοστά και ο κώνος συναρμογής να έχει μήκος 3 εκατοστά.

Προφανώς θα προτείνουν το όπλο για γομώσεις των 30 – 34 γραμμαρίων και σε αυτό οφείλονται οι συγκεκριμένες επιλογές.

Παράλληλα η εταιρία κατασκευάζει και πλαγιόκαννα με αντίστοιχη ποιότητα και επιλεγμένους μηχανισμούς.

Οι κριτικές από τον ειδικό τύπο των Η.Π.Α.  

Σε πρώτη φάση ο ειδικός Τύπος στην Αμερική είχε πολύ καλά σχόλια για το όπλο, ενώ δεν έλειψαν και κάποια αρνητικά σχόλια για το θέμα τιμή και τεχνολογίας.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα προϊόν made in USA, οι περισσότερες κριτικές είναι θετικές. Κι εδώ που τα λέμε, μόνο υπερβολικές δεν είναι.

Οι όποιες ενστάσεις έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι είναι ένα ακριβό –για αμερικάνικο- όπλο, χωρίς να προσφέρει πρωτοποριακή τεχνολογία

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπλα: Η χαμένη ευκαιρία

Όπλα: Η χαμένη ευκαιρία Την δεκαετία του ‘50 και ‘60 στην Ελλάδα είχε ξεκινήσει δειλά - δειλά, αλλά με προοπτική η κατασκευή και συναρμολόγηση λειόκαννων...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ