Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΠοιο είναι το δημοφιλέστερο δίκαννο στον κόσμο;

Ποιο είναι το δημοφιλέστερο δίκαννο στον κόσμο;

|

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα βγαίνει αβίαστα και χωρίς αναστολές. Είναι χωρίς καμία αμφιβολία το Baikal. Πρόκειται για το τουφέκι του λαού, ο οποίος θέλει ένα όπλο για να κυνηγάει, χωρίς να ασχολείται και πολύ με την καλαισθησία, τα φινιρίσματα και τα περίτεχνα στολίδια…

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός, ότι επανερχόμαστε ανά διαστήματα, σε όπλα που ξεχώρισαν για την αξιοπιστία τους, αλλά και το χαμηλό κόστος απόκτησής τους. Αποτελούν πολύ καλή πρόταση για όσους διαθέτουν χαμηλό προϋπολογισμό για την αγορά όπλου, αλλά παράλληλα είναι ιδανικό για όλους όσοι θέλουν να αποκτήσουν ένα όπλο που θα το χαρούν ακόμη και οι κληρονόμοι τους.

Τα Baikal μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα όμορφα, μπορεί κάποιοι να νιώθουν άβολα όταν τα κρατούν, συγκριτικά με κάποιους φίλους τους που έχουν σκαλισμένα περιποιημένα σύγχρονα λειόκαννα, μπορεί να τους λείπουν τα περίτεχνα σκαλίσματα και τα όμορφα ξύλα, αλλά… δεν υπάρχει ουδείς, που μπορεί να αμφισβητήσει την αξιοπιστία και την αντοχή τους στο χρόνο.

Made in Russia…  

- Advertisement -

Τα Baikal κάποτε κατασκευάζονταν από τον λαό για το λαό. Σήμερα αν και το καθεστώς έχει αλλάξει, η φιλοσοφία κατασκευής τους παραμένει ίδια. Το εργοστάσιο βρίσκεται σε μια ρωσική πόλη που ονομάζεται Izhevsk. Η πόλη αυτή διασώθηκε από την επανάσταση του 1917 και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν μακριά από τον στρατό και την αεροπορία της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ. Η περιοχή ήταν  ιδιαίτερης σημασίας για την κατασκευή όπλων. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η πρόσβαση στην πόλη απαγορεύτηκε στους ξένους. Σήμερα το εργοστάσιο όπλων Izhevsky Mekhanicheski Zavod,  παράγει μια τεράστια ποικιλία όπλων Baikal. Τουφέκια, πιστόλια και αεροπορικά οπλικά συστήματα, και βέβαια λειόκαννα όπλα.

Γιατί λοιπόν τα όπλα Baikal παίρνουν τόσο καλές κριτικές  σε παγκόσμιο επίπεδο; Είναι όμορφα; Ίσως όχι, αλλά τα όπλα αυτά επιτυγχάνουν δύο πράγματα που αναζητούν οι σκοπευτές και κυνηγοί. Είναι οικονομικά και αξιόπιστα. Χάρη στα όπλα Baikal, χιλιάδες σκοπευτές και κυνηγοί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, μπόρεσαν να απολαύσουν τη δραστηριότητά τους, κρατώντας στα χέρια τους ένα όπλο που δεν “ίδρωσαν”  οικονομικά για να το αποκτήσουν και στην “συμβίωση” μαζί τους δεν αντιμετώπισαν προβλήματα. Καταβάλλοντας ένα σχετικά χαμηλό ποσό που κυμαίνεται από 400 έως 800 ευρώ, μπορείς να αποκτήσεις όπλο, που μόνο χαρές θα σου προσφέρει. Είναι τα όπλα που αντιπροσωπεύουν  στο έπακρο τον όρο best value for money.

Γιατί να αγοράσετε ένα δίκαννο Baikal…

 • Είναι απόλυτα αξιόπιστα και μπορείτε να βασιστείτε σε αυτά.
 • Εάν έχετε έναν μικρό οικονομικό προϋπολογισμό, είναι μια εξαιρετική αγορά.
 • Ένα καινούργιο αλληλεπίθετο θα σας στοιχήσει κάτω από 800 ευρώ.
 • Ένα καινούργιο πλαγιόκαννο θα σας στοιχήσει κάτω από 650 ευρώ.
 • Φτιάχνονται στα Δυτικά Ουράλια. Μην ακούτε φήμες περί Τουρκίας κ.λπ.
 • Δεν κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα μέταλλα.
 • Αντέχουν στην χρήση στην παραμέληση και στον χρόνο.
 • Δεν θα κερδίσουν βραβεία ομορφιάς, αλλά θα αντέξουν για αιώνες.
 • Κορυφαίοι αναλυτές όπλων σε όλο τον πλανήτη, μόνο θετικά έχουν να γράψουν και να πουν για αυτά.
 • Μπορούν να ρίξουν όλα τα φυσίγγια (εκτός τα super magnum) αρκεί η θαλάμη τους να έχει το κατάλληλο μήκος. Υπάρχουν δίκαννα με θαλάμη μήκους 70 χιλιοστών αλλά και με 76 χιλιοστά.
 • Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τους αυτομάτους εξωλκείς ενός αλληλεπίθετου Baikal.
 • Στα παλιότερα μονοσκάνδαλα που δεν διαθέτουν επιλογέα, αν σπρώξτε τη σκανδάλη προς τα εμπρός, αυτή θα λειτουργήσει σαν επιλογέας, και θα αλλάξει την σειρά που πυροδοτείται η πρώτη κάννη (αυτό δεν γνωρίζουν πολλοί ιδιοκτήτες Baikal).
 • Το φινίρισμα τους σήμερα, είναι πολύ καλύτερο από ότι ήταν στη δεκαετία του 1980. Οι κάννες πλέον στα περισσότερα είναι εσωτερικά χρωμιωμένες, τα ξύλινα μέρη είναι ποιοτικότερα και ποιότητα των μετάλλων, παραμένει ίδια, παρά τις φήμες περί του αντιθέτου που κυκλοφορούν.
 • Υπάρχουν διαθέσιμα πολλά μοντέλα και σε αρκετά διαμετρήματα. Οι τιμές τους είναι προσιτές, ακόμα και για στις πλουσιότερες εκδόσεις.
 • Στα ξύλινα μέρη δεν θα εντοπίσετε μεγάλες διαφορές από όπλο σε όπλο.
 • Υπάρχει ικανοποιητική ποικιλία σε μήκος καννών, με σταθερά ή εναλλάξιμα τσοκαρίσματα.
 • Τα παλιότερα μοντέλα δεν είναι ποιοτικότερα από τα νέα. Μπορεί μεταξύ των κυνηγών να επικρατεί η άποψη αυτή αλλά δεν ισχύει.
 • Οι μηχανισμοί λειτουργίας σε δίκαννα και αλληλεπίθετα, είναι αρκετά απλοί στην λειτουργία τους και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση. Οι σφύρες πυροδότησης ωθούνται από ελικοειδή ελατήρια, που ακόμα και αν σπάσουν εξακολουθούν να δουλεύουν.
 • Ακόμα και αν χάσετε το όπλο σε ένα ταξίδι κυνηγιού, δεν θα έχετε αϋπνίες τις  νύχτες για τα χρήματα που έχετε χάσει, παρά μόνο για τον τρόπο με τον οποίο θα δικαιολογήσετε την απώλεια στις Αστυνομικές αρχές.
 • Η ποιότητα των μεταλλικών εξαρτημάτων είναι πολύ καλή. Το εξωτερικό φινίρισμα τους δεν είναι από τα καλύτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι χοντροκομμένα. Ωστόσο σε ότι έχει να κάνει με τις μηχανικές τους ιδιότητες είναι άριστες. Μην ξεχνάτε ότι με τα ίδια μέταλλα οι Ρώσοι κατασκευάζουν και τα πολεμικά όπλα.
 • Οι ιδιοκτήτες τους «ερωτεύονται» τα Baikal και δεν δέχονται ούτε λέξη αμφισβήτησης των προσόντων τους.

Οι πιο πάνω, είναι μερικοί από τους λόγους που έχουν καθιερώσει τα Ρωσικά δίκαννα Baikal στους κυνηγετικούς και τους σκοπευτικούς κύκλους, αναδεικνύοντάς τα σαν τα πιο λειτουργικά, οικονομικά και αξιόπιστα όπλα στον κόσμο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς να φτιάξετε μια τεχνητή μύγα – Βίντεο

Η τεχνητή μύγα είναι μια από τις αγαπημένες επιλογές των ψαράδων του ποταμού. Βέβαια δεν είναι η μόνη, γιατί πολλοί επιλέγουν ακρίδες και άλλα...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,920ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
29.5 ° C
30.7 °
27 °
38 %
4.5kmh
0 %
Πε
28 °
Πα
34 °
Σα
35 °
Κυ
31 °
Δε
31 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ