Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΠαρουσιάσεις ΌπλωνZABALA 213 & REMINGTON SPR 210: Στα μέτρα της οικονομικής κρίσης

ZABALA 213 & REMINGTON SPR 210: Στα μέτρα της οικονομικής κρίσης

|

Η αγορά ακριβών όπλων, είναι για πολλούς πολυτέλεια την οποία δεν είναι σε θέση να απολαύσουν. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι κυνηγοί θα καταθέσουν τα… όπλα…

Ένα πλαγιόκανο είναι πρώτα από όλα φετίχ, δεν παύει όμως να είναι και εργαλείο, σαν κι αυτά που γέμιζαν την κατσαρόλα των κυνηγών της προηγούμενης γενιάς. Πολλοί το θεωρούν ιδανικό κυνηγετικό όπλο, άλλοι κλασικό και άλλοι όμορφο. Τα πλαγιόκανα δεν αφήνουν κανένα κυνηγό αδιάφορο, όσο κι αν οι περισσότεροι κατασκευαστές προσπαθούν να τα βάλουν στο περιθώριο, διότι το κόστος κατασκευής τους αρχίζει να γίνεται δυσανάλογα υψηλό, σε σχέση με τη διάθεση της αγοράς.

Η Ισπανική Zabala είναι μία από τις ελάχιστες εταιρίες που επιμένουν στα οικονομικά πλαγιόκανα και το ίδιο ο Ρωσική Baikal. Η Αμερικανική Remington έχοντας προσανατολίσει την παραγωγή της στη μεγάλη ζήτηση της αγοράς των ΗΠΑ, που είναι τα αυτογεμή και τα επαναληπτικά, έκανε τον περασμένο χρόνο την έξυπνη κίνηση να αναθέσει στην Baikal την κατασκευή ενός πλαγιόκανου και ενός αλληλεπίθετου, τα οποία κυκλοφορούν με τα σήματα της Remington. Κατά βάση πρόκειται για τα γνωστά μας IZH 43, και IZH 27, τα οποία όμως πέρα από το λογότυπο της Remington, συνοδεύονται και από ενδιαφέρουσες τροποποιήσεις σε κάποια σημεία, οι οποίες τα κάνουν άκρως δελεαστικά. Με κριτήριο λοιπόν την προσιτή τους τιμή, τη σπανιότητα των πλαγιόκανων στην αγορά και την ενδιαφέρουσα ποιότητα τους, επιλέξαμε αυτά τα δύο πλαγιόκανα να σας τα παρουσιάσουμε, σεβόμενοι το «μνημόνιο», το ΔΝΤ και την περίοδο των «ισχνών αγελάδων» που διάγει η χώρα μας.

Παρουσίαση ZABALA 213

- Advertisement -

Η ισπανική ZABALA ειδικεύεται στην παραγωγή προσιτών οικονομικά πλαγιόκανων και αλληλεπίθετων. Πριν μπει η Τουρκία δυνατά στην παραγωγή όπλων, δημιουργούνται νέα δεδομένα σε ότι αφορά το κόστος κτήσης ενός λειόκανου δίκανου όπλου. Εταιρείες σαν τη Zabala κρατούσαν μέχρι πρόσφατα τα σκήπτρα στη συγκεκριμένη κατηγορία όπλων.

Οι μόνιμοι ανταγωνιστές τις Ισπανικής εταιρείας, ήταν άλλες Ισπανικές εταιρείες και οι Ρώσοι κατασκευαστές, οι οποίοι παράγουν πλαγιόκανα και αλληλεπίθετα που συνδυάζουν και αυτά την καλή ποιότητα κατασκευής και την προσιτή τιμή πώλησης.

Στην παρουσίαση αυτή επιλέξαμε δύο όπλα που δεν διεκδικούν την κορυφαία τεχνολογία, ή διδακτορικό στην εργονομία. Είναι δύο οικονομικά όπλα που έχουν αποδείξει την αξία τους. Χιλιάδες κυνηγοί τα επέλεξαν ως τη φτηνή λύση, για να ξεκινήσουν την κυνηγετική τους καριέρα. Η πλειοψηφία αυτών, τα έχει ακόμη και τα «ταλαιπωρεί» στα κυνηγοτόπια. Το μοντέλο 213 της Zabala αποτελεί το βασικό μοντέλο της σειράς των πλαγιόκανων. Είναι «χτισμένο» στην απλή, καλή και αξιόπιστη φιλοσοφία.

Ο μηχανισμός πυροδότησης είναι τύπου Anson. Οι δύο σκανδάλες στηρίζονται στην πλάκα της βάσης. Το σύστημα κλειδώματος αποτελείται από δύο άγκιστρα στην βάση του μονομπλόκ και οι εξωλκείς δεν είναι αυτόματοι. Απλό τόσο, όσο θα έπρεπε να είναι όλα τα κλασικά πλαγιόκανα. Οι κάνες του εσωτερικά είναι χρωμιωμένες. Οι θαλάμες έχουν μήκος 70 mm, η σφραγίδα πιέσεων πιστοποιεί δοκιμή στα 930 Bar. Η εσωτερική διάμετρος της δεξιάς κάνης είναι 18,6 mm και της αριστερής 18,5 mm. Tα τσοκαρίσματα είναι σταθερά, Demi για την δεξιά και Full για την αριστερή. Το μήκος της κάνης είναι 70 cm. Η βάση είναι σκαλισμένη σε όλη την επιφάνειά της με γιρλάντες (βιομηχανοποιημένο σκάλισμα). Το βάρος του είναι 3.078 γραμμάρια.

Συμπεράσματα από τις δοκιμές

Σοφοκλής Κοσκινάς

«Ζαμπαλάκια» έχω δει αρκετά να κυκλοφορούν σε χέρια κυνηγών. Πεταμένα στις καρότσες των αγροτικών αυτοκινήτων, να χτυπάνε δεξιά και αριστερά σε κάθε ανωμαλία του δρόμου. Ταλαιπωρημένα από την κακή συντήρηση ξύλα και με χτυπήματα μεγέθους κρατήρα. Ποτέ όμως δεν είδα κανένα από αυτά να «διαμαρτύρεται». Πάντα ήταν και είναι αξιόμαχα.

Το μυστικό βρίσκεται στην απλότητα της κατασκευής τους. Ούτε περίπλοκοι μηχανισμοί, ούτε ιδιαίτεροι αυτοματισμοί. Απλά χιλιοεφαρμοσμένα πράγματα που αντέχουν στη χρήση και τον χρόνο.

Το 213 έχει δύο σκανδάλες, μηχανισμό Anson και απλούς εξωλκείς. Τι μπορεί να πάθει αυτό το όπλο; Αν πέσει στα χέρια ενός κυνηγού που τηρεί τα στοιχειώδη σε ότι αφορά στη συντήρησή του, απολύτως τίποτα. Με βάρος 3.078 γραμμάρια και θαλάμες μήκους 70 mm, πιστεύω ότι από μόνο του θέτει τα όρια για τις γομώσεις που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Μέχρι τα 34 γραμμάρια σκάγια μια χαρά τα πάει. Από εκεί και πάνω κλωτσάει.

Η μία του κάνη έχει εσωτερική διάμετρο 18,5 mm (αριστερή) και η άλλη 18,6mm. Συνήθως οι Ισπανοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν αυτή την τακτική. Θεωρώ ότι γενικότερα τα Ισπανικά όπλα ανεξάρτητα τιμής και ονόματος κατασκευαστή, είναι αρκετά μελετημένα για την βλητική τους απόδοση. Δεν είναι τυχαίο ότι κυρίως οι παλαιότεροι κυνηγοί έχουν να το λένε.

Αν εξετάσουμε λεπτομερώς το όπλο, θα βρούμε μικρές κατασκευαστικές λεπτομέρειες, που ενδεχομένως να χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Συνδυάζοντας όμως την τιμή που είναι στα 713 ευρώ, με την ποιότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Από θέμα εμφάνισης, είναι πιο εντυπωσιακό από το SPR 210. Η βάση του έχει σκαλίσματα και τα ξύλα είναι καλύτερης ποιότητας.

Η σύγκριση μεταξύ των δύο όπλων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αξιόπιστα και τα δύο, απλά και οικονομικά, συγκριτικά με τα άλλα όπλα «No name» που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά σε παραπλήσιες τιμές. Θα τα πρότεινα ανεπιφύλακτα.

Είναι όπλα με σφραγίδες δοκιμής που αναγράφονται τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και πάνω από όλα γνωστά και δοκιμασμένα. Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν οικονομικά προσιτό και αξιόπιστο όπλο -νέοι ή και παλαιότεροι κυνηγοί- μπορούν να επιλέξουν ένα από τα δύο. Δεν θα μετανιώσουν ποτέ για την επιλογή τους. Αντιθέτως θα φτάσουν σε ένα σημείο μετά από πολλά χρόνια χρήσης που θα αναγνωρίσουν την προσφορά του συγκεκριμένου όπλου. Δεν έχω δει πολλά από αυτά τα όπλα να πωλούνται ως μεταχειρισμένα, παρά το γεγονός ότι έχουν πουληθεί πολλά καινούργια. Οι περισσότεροι τα κρατάνε ακόμη και αν στη συνέχεια αποκτήσουν και άλλα πιο χλιδάτα και πιο σύγχρονα όπλα. Από μόνο του αυτό αποτελεί αναγνώριση.

Μηνάς Ιορδάνογλου

Το 213 είναι ένα όπλο που κερδίζει τους κυνηγούς με την πρώτη ματιά. Είναι όμορφο κλασικό και με εργονομικά χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδιαίτερα εύχρηστο. Η πολύχρονη παρουσία του στην αγορά έχει αποδείξει ότι είναι και αξιόπιστο καθώς σπάνια ακούμε για βλάβες και προβλήματα λειτουργίας.

Είναι γεγονός ότι η λευκή βάση με τα λεπτά σκαλίσματα, το λείο βερνίκι στα ξύλα, η καλή σκοπευτική του γραμμή και το εξαιρετικό του ζύγισμα το κάνουν δελεαστικό. Στον τομέα της αισθητικής παίρνει άριστα και αναμφισβήτητα κερδίζει το σκούρο σχεδόν σκοτεινό Remington- Baikal. Αν όμως κάποιος ασχοληθεί με τις λεπτομέρειές του θα διαπιστώσει ότι οι Ισπανοί στον τομέα των εφαρμογών δεν παίρνουν πολύ καλό βαθμό. Το όπλο της δοκιμής μας, είχε σημάδια από κακή χρήση εργαλείων μπροστά από τον υποφυλακτήρα, κάτι που σημαίνει προχειρότητα. Βέβαια με δεδομένη την τιμή του δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο, αλλά θεωρώ υποχρέωσή μου να το σημειώσω.

Σε ότι αφορά τα ξύλινα μέρη, τα βρίσκω πολύ προσεγμένα από πλευράς επεξεργασίας, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο από πλευράς επιλογής. Όπως είναι φυσικό τα καλά κομμάτια ξύλου χρησιμοποιούνται σε ακριβότερα μοντέλα, καθώς ο κανόνας του, ότι πληρώνει παίρνεις, ισχύει παντού.

Γενικά το Zabala 213 το βρίσκω πολύ καλό για αυτό που πληρώνει κανείς για να το αποκτήσει. Μου αρέσουν ιδιαίτερα οι καθαρές γραμμές του και οι απλές “συνταγές” που έχουν χρησιμοποιήσει οι Ισπανοί. Δύο σκανδάλες, απλοί εξωλκείς, πιστολέ κοντάκι, φαρδιά ρίγα, μεγάλη και εύχρηστη ασφάλεια, είναι πράγματα που κάνουν την υπόθεση του κυνηγίου εύκολη διαδικασία και δεν μπερδεύουν τους λάτρεις των παραδοσιακών εργαλείων. Πιστεύω ότι στην κατηγορία του δεν έχει ανταγωνιστή, όντας μακράν καλύτερο από πολλά φτηνοδίκανα κυρίως Τουρκικής κατασκευής και μακράν φθηνότερο από τα καλά ευρωπαϊκά δίκανα.

Remington Mod. SPR 210

Το συγκεκριμένο πλαγιόκανο δεν είναι άλλο από το γνωστό σε όλους μας Ρωσικό πλαγιόκανο.

Η Αμερικανική Remington έκανε παραγγελία στο Ρωσικό εργοστάσιο, δίνοντας προδιαγραφές για το πώς θέλει να κατασκευαστούν τα όπλα που θα παραλάβει και θα τα βαφτίσει με το δικό της όνομα κυκλοφορώντας τα στην αγορά της Αμερικής. Μια ποσότητα από αυτά εξασφάλισε η Ελληνική αντιπροσωπεία της Remington, Δ. Διαμαντόπουλος & Σια ΟΕ και έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα να δούμε το γνωστό πολυαγαπημένο πλαγιόκανο και στην Αμερικανική του έκδοση.

Βιδωτά τσοκάκια και μονή σκανδάλη με επιλογέα, είναι τα δύο πρώτα στοιχεία που εύκολα εντοπίζονται. Με μια δεύτερη πιο προσεκτική ματιά παρατηρούμε ότι το πέλμα είναι ελαστικό με σύστημα απορρόφησης κραδασμών και τα ξύλινα μέρη καλύτερης ποιότητας.

Οι κάνες είναι σφραγισμένες στην Ρωσική τράπεζα δοκιμών και πιστοποιούν πιέσεις ύψους 90 μεγαπασκάλ (καθημερινής χρήσης). Οι θαλάμες έχουν μήκος 76 mm. Η εσωτερική διάμετρος των κανών είναι 18,4 mm και για τις δύο κάνες, εσωτερικά είναι χρωμιωμένες και τα τσοκ είναι βιδωτά.

Οι εξωκλείς λειτουργούν αυτόματα. Το βάρος του όπλου είναι 3.380 γραμμάρια. Η σκανδάλη είναι μονή, ο επιλογέας είναι τοποθετημένος επάνω στη σκανδάλη. Η συγκεκριμένη επιλογή για την μονή σκανδάλη έγινε από την Remington, γιατί στην πλειοψηφία τους οι Αμερικανοί κυνηγοί χρησιμοποιούν κατά βάση αυτογεμή στο κυνήγι και έχουν εξοικειωθεί με την χρήση της μονής σκανδάλης.

 Τα βιδωτά τσοκ έδωσαν πολυμορφικότητα στο όπλο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα κυνήγια. Για τις θαλάμες των 76 mm (magnum) δεν είναι ανάγκη να εξηγήσουμε την επιλογή αυτή.

Στην Αμερική, όπλο χωρίς magnum θαλάμες, ισούται με αυτοκίνητο χωρίς κινητήρα. Κατά τα λοιπά (μηχανισμοί, κλειδιά κ.ά) το SPR 210 είναι το γνωστό, καλό και αξιόπιστο Ρωσικό πλαγιόκανο.

Συμπεράσματα από τις δοκιμές

Σοφοκλής Κοσκινάς

Ποιος θα το πίστευε. Μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, μετά τον κίνδυνο από τους Κομμουνιστάς, μετά τις επιτροπές κρίσης των πολιτικών φρονημάτων κ.λπ., κ.λπ., ότι θα έφτανε η στιγμή που οι Ρώσοι θα κατασκεύαζαν όπλα και οι Αμερικανοί θα τα βάφτιζαν. Όπως και αν έχει, το SPR 210 είναι γνωστό, καλό και αξιόπιστο Ρωσικό πλαγιόκανο.

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή στην κατηγορία αυτή. Το «πάντρεμα» θεωρώ ότι είναι άκρως επιτυχημένο. Η φιλοσοφία κατασκευής των Αμερικανικών λειόκανων είναι πολύ κοντινή με αυτή των Ρωσικών.

Και οι δύο σχολές κατασκεύαζαν και κατασκευάζουν όπλα με προτεραιότητα την αντοχή και την αξιοπιστία. Δεν είναι όμορφα όπως τα Ευρωπαϊκά, ούτε φινετσάτα. Τα εργονομικά τους χαρακτηριστικά δεν διεκδικούν πρωτεία. Το SPR 210 αποτελεί για εμένα άλλη μια ευκαιρία για να καταθέσω τον σεβασμό μου σε ένα όπλο που θεωρώ ότι είναι αξεπέραστο. Όσες προσπάθειες και να γίνουν για κατασκευή όπλων από χώρες όπως η Τουρκία και η Κίνα, όσες προσπάθειες και αν γίνουν για φτηνότερα όπλα, το συγκεκριμένο, πάντα θα υπάρχει και πάντα θα πουλάει.

Το γιατί συμβαίνει αυτό δεν χρειάζεται να το αναλύσω. Το έχουν ήδη κάνει εκατομμύρια κυνηγοί ανά τον πλανήτη. Η συγκεκριμένη έκδοση παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον γιατί προσφέρει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά. Τα καλύτερης ποιότητας ξύλα, είναι ένα από αυτά. Τα βιδωτά τσοκ, το πέλμα, η πιο προσεγμένες «βαφές» στα μέταλλα, είναι τα υπόλοιπα.

Το SPR 210 ή Ρώσικο πλαγιόκανο όπως το γνωρίζουμε οι περισσότεροι, δικαιολογημένα αποτελεί πολύ αγαπημένο όπλο για τους Έλληνες κυνηγούς. Η έκδοση αυτή με τα βιδωτά τσοκ και την μονή σκανδάλη με επιλογέα, δίνει τη δυνατότητα στον κυνηγό να το χρησιμοποιήσει σε όλα τα κυνήγια. Η μονή σκανδάλη θα βοηθήσει εκείνους που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν μονή σκανδάλη (κάτοχοι αυτογεμών, μονόκανων και αλληλεπίθετων).

Για το κυνήγι του λαγού και στα καρτέρια θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα. Με 31, 32, 33, 34 gr σκάγια συμπεριφέρεται πολύ καλά σε ότι αφορά το λάκτισμα και δίνει αξιοπρεπείς κατανομές στον πίνακα. Μπορεί να ρίξει όλα τα φυσίγγια, απλά και magnum χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για το όπλο. Από τα 36 gr και πάνω δεν θα το πρότεινα για συνεχόμενη χρήση τέτοιων γομώσεων. Σαν όπλο είναι «εργαλείο». Η τιμή του διαμορφώνεται στα 500 συν κάτι ευρώ. Η Ελληνική αντιπροσωπεία έχει εξασφαλίσει μικρό αριθμό όπλων από αυτά που παράγγειλε η Remington για να τα διαθέσει αποκλειστικά στην Αμερικανική αγορά. Συνεπώς, όποιος προλάβει.

Μήνας Ιορδάνογλου

Το SPR 210 μπορεί να βασίζεται στο γνωστό ΙΖΗ 43 της Baikal, τελικά όμως είναι ένα εντελώς διαφορετικό όπλο. Αν και η κατασκευή ξεκινά από το IZH 43, το τελικό προϊόν είναι κάτι εντελώς πρωτότυπο και απόλυτα σύγχρονο. Η μονή σκανδάλη, τα εναλλασσόμενα τσοκ, οι 76άρες θαλάμες, το ελαστικό πέλμα και τα καλύτερα ξύλα, είναι πλεονεκτήματα που κάνουν την πρόταση της Remington απόλυτα ολοκληρωμένη. Αν σε αυτή την ολοκληρωμένη πρόταση προσθέσουμε και τη μνημειώδη αξιοπιστία της Baikal, τότε σίγουρα μιλάμε για ένα όπλο που τα έχει όλα εκτός από την υψηλή τιμή, η οποία συχνά διαμορφώνει και ανάλογη ψυχολογία στον αγοραστή.

Αν δηλαδή αυτό το όπλο, χωρίς να αλλάξει επάνω του τίποτε στοίχιζε 1.000 ευρώ, θα ήταν καλύτερο, αν στοίχιζε 1.500 θα ήταν ακόμη καλύτερο. Ίσως θα μπορούσαμε να το κοστολογήσουμε ακόμη ψηλότερα, αν οι Ρώσοι έδιναν μεγαλύτερη σημασία στις λεπτομέρειες. Αν δηλαδή δεν βλέπαμε τις γραμμές που αφήνει πίσω της η λίμα, δε βλέπαμε το ξύλο να αφήνει «δόντι», όπου κολλά στο μέταλλο και ανοιγόκλεινε χωρίς να σφίγγει, θα το πληρώναμε πολύ ακριβότερα για να το αποκτήσουμε.

Όμως η φιλοσοφία της κατασκευής είναι άλλη. Το SPR 210 κατασκευάζεται για το λαό και θα πρέπει να μπορούν να το αποκτήσουν όλοι. Είναι ένα όπλο – εργαλείο, στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη λειτουργικότητα και την εργονομία, χωρίς σχεδόν κανένας να ασχοληθεί με την αισθητική του. Βέβαια σε σχέση με το απλό Baikal IZH 43, το SPR 210 έχει καλύτερα ξύλα και τα λογότυπα της Remington αλλά και της Baikal τοποθετημένα έτσι, που να δίνουν την αίσθηση διακοσμητικών στοιχείων, πέραν αυτών όμως ουδέν περί τη διακόσμηση.

Μου αρέσει ιδιαίτερα ο επιλογέας, ο οποίος πήρε θέση και χρησιμότητα πιο σύγχρονη από τα μονοσκάνδαλα αλληλεπίθετα της Baikal. Μην ξεχνάμε ότι τα μονοσκάνδαλα αλληλεπίθετα ΙΖΗ27 αντί για επιλογέα, έχουν κινητή την ίδια τη σκανδάλη, η οποία μετατοπιζόμενη μπροστά, ενεργοποιεί την επάνω κάνη πρώτα και μετά την κάτω. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μένει σε αυτή τη θέση, αλλά μετά από κάθε πυροβολισμό επανέρχεται στην αρχική διάταξη κάτω – πάνω. Στο SPR 210, ο επιλογέας έχει ορθόδοξη θέση και χρήση και ενεργοποιεί πάντοτε την κάνη που επιλέγει ο κυνηγός.

Το λάστιχο βέβαια που χρησιμοποιείται σαν πέλμα του κοντακίου, κολλάει λίγο στα ρούχα κατά την επώμιση, αλλά έχει πολύ καλή απορρόφηση κραδασμών από τις τουφεκιές.

Για την ασφάλεια του χρήστη, οφείλουμε να εξηγήσουμε ότι σε χώρες όπως η Αμερική, η Ρωσία, η Ιαπωνία, κ.α. δεν εφαρμόζεται το σύστημα ελέγχου CIP, όπου τα όπλα δοκιμάζονται στις 930 ή 1370 Bar. Οι πιο πάνω χώρες έχουν δικά τους συστήματα ελέγχου της αντοχής των όπλων. Οι Αμερικανοί για παράδειγμα δοκιμάζουν τα όπλα σε πιέσεις διπλάσιες του φυσιολογικού, πριν τα διοχετεύσουν στην αγορά, ενώ οι Ρώσοι δοκιμάζουν τα όπλα με 76άρες θαλάμες σε 90 μονάδες Μεγαπασκάλ, κάτι που κατά μία έννοια αντιστοιχεί σε πιέσεις, στις οποίες ποτέ δεν φτάνει υπό φυσιολογικές συνθήκες ένα φυσίγγι, έστω κι αν έχει γίνει λάθος στη γόμωσή του.

Προσωπικά στα 35 χρόνια της καριέρας μου, δεν είδα ποτέ ρωσικό όπλο σπασμένο, από φυσιολογικό, ή έστω υπερβολικό φυσίγγι. Αυτά ως διευκρίνιση, για όσους συγχέουν τους ελέγχους CIP με τις 1370 Bar με τους Ρωσικούς ελέγχους των 90 Μεγαπασκάλ.

Συγκρίνοντας το Remington- Baikal SPR 210, με το Zabala 213, θα έλεγα ότι το ρωσικό μου αρέσει που έχει εκσυγχρονιστεί και ακολουθεί τα δεδομένα των δυτικών πλέον όπλων, χωρίς να χάσει τίποτε από τη μνημειώδη αξιοπιστία του, ενώ το Zabala μου αρέσει αισθητικά αλλά επίσης που κρατά τις παραδοσιακές φόρμες, απλουστεύοντας τη χρήση, για να διευκολύνει όσους δεν θέλουν να μπερδεύονται με επιλογείς, εξολκείς και τσοκάκια.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγάλη κουβέντα σχετικά με τη ρίγα σκόπευσης

Η μεγάλη κουβέντα σχετικά με τη ρίγα σκόπευσης, είναι από τα αγαπημένες μεταξύ των κυνηγών, με τους θιασώτες της μίας ή της άλλης άποψης...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,920ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
34 ° C
35.8 °
32.5 °
30 %
6.7kmh
0 %
Πα
34 °
Σα
34 °
Κυ
31 °
Δε
31 °
Τρ
31 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ