Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΠαρουσιάσεις ΌπλωνWinchester Super X3 Magnum Camo - Η παραλλαγή του Αμερικάνικου θρύλου

Winchester Super X3 Magnum Camo – Η παραλλαγή του Αμερικάνικου θρύλου

|

 

Το Winchester Super X3 είναι αναμφισβήτητα ένα από τα δημοφιλέστερα όπλα της αγοράς. Η έκδοση σε χρώμα παραλλαγής, είναι κάτι που συνηθίζεται πολύ στην Αμερική και τα τελευταία χρόνια πολλοί Ευρωπαίοι άρχισαν να ενδιαφέρονται για όπλα, τα οποία έχουν συνθετικά μέρη και χρώματα παραλλαγής αντί για ξύλινα. Την έκδοση αυτή του SX3 επιλέξαμε για να την παρουσιάσουμε στους κυνηγούς του καρτεριού, που θέλουν ένα αξιόπιστο αλλά “αόρατο” όπλο.

 Η γνώμη μας

- Advertisement -

Σοφοκλής Κοσκινάς

Δεν είναι πολλά τα όπλα στην αγορά που αναγράφουν στην κάνη ότι μπορούν να ρίξουν και magnum φυσίγγια και το εννοούν. Τι θέλω να πω: Πλέον τα περισσότερα όπλα έχουν θαλάμες με μήκος 76mm. Μπορούν να ρίξουν και φυσίγγια magnum. Από θέμα αντοχής δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν όμως «ξεγελαστεί» ο κάτοχός τους και ρίξει μερικά «δυνατά» φυσίγγια, θα καταλάβει πολύ καλά, ότι αυτά δεν είναι κατάλληλα για να ριχτούν από το όπλο του, άσχετα αν αυτό τα «αντέχει».

Ένα από τα λίγα όπλα που η συμπεριφορά τους, σε ότι αφορά το λάκτισμα είναι άψογη, ακόμα και στην χρήση φυσιγγίων magnum και επιτρέπει στον κάτοχό του να ρίξει αρκετά από αυτά συνεχόμενα, χωρίς να απωλέσει μέρος των εγκεφαλικών κυττάρων του, είναι και το Winchester X3. Το συγκεκριμένο μοντέλο που έχει την νέα παραλλαγή βάλτου, είναι ιδανικό για χρήση βαριών γομώσεων. Σε αυτό οι κυνηγοί του βάλτου, της φάσας και γενικότερα οι λάτρεις των ισχυρών γομώσεων, θα βρουν τον ιδανικό σύντροφο. Από την άλλη πλευρά, είχαμε μάθει να είμαστε συγκαταβατικοί με το βάρος, προς χάρη της μειωμένης ανάκρουσης. Με το Χ3 δεν χρειάζεται να κάνουμε τέτοιους συμβιβασμούς. Είναι ελαφρύ και δεν κλωτσά.

Ο μηχανισμός λειτουργίας αλλά και όλα τα υπόλοιπα όπως η εσωτερική διάμετρος του αυλού, το πέλμα, αλλά και ο σχεδιασμός του όπλου, συντελούν στο να μεταφέρεται στον ώμο αισθητά μειωμένη ανάκρουση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι αρκετοί κυνηγοί του αγριόχοιρου, του βάλτου και όλοι όσοι ρίχνουν ισχυρά φυσίγγια, το έχουν επιλέξει και λένε τα καλύτερα λόγια. Διαθέτει επίσης ένα επιπλέον χαρακτηριστικό, που οφείλεται στον σχεδιασμό του κοντακίου. Όποιος και να το επωμίσει η εντύπωση που αποκομίζει είναι ότι του «ταιριάζει».

Αυτό οφείλεται στο ότι το κοντάκι έχει μηδενική απόκλιση (cast) και οι διαστάσεις του είναι μαζεμένες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι όσοι το επώμισαν στο σκοπευτήριο του Πειραιά που το δοκιμάσαμε, μου είπαν ότι είναι στα μέτρα τους. Αν εξαιρέσουμε την νέα παραλλαγή βάλτου, κατά τα υπόλοιπα είναι ίδιο με όλα τα υπόλοιπα Χ3. Αν το επιλέξει κάποιος θα το κάνει για λόγους αισθητικής (γιατί του αρέσουν τα όπλα παραλλαγής) ή για λόγους καμουφλάζ που είναι και οι ουσιαστικοί. Συνήθως αποφεύγω να δοκιμάζω φυσίγγια magnum ακόμη και για λόγους επαγγελματικούς. Δεν φοβάμαι την αντοχή των όπλων ούτε τα φυσίγγια. Το λάκτισμα με προβληματίζει, όμως με το Χ3 δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα ρίξω. Από την πρώτη στιγμή που το είχαμε δοκιμάσει το μειωμένο λάκτισμα μου είχε κάνει εντύπωση και το είχα αναφέρει.

Σαν όπλο σε ότι αφορά την αξιοπιστία του και το βλητικό αποτέλεσμα που προσφέρει, έχω να γράψω πολλά και θετικά, αλλά πολύ περισσότερα έχουν πει και λένε, όλοι όσοι το έχουν και κυνηγούν με αυτό. Πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα αυτογεμή που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια και η λειτουργία του βασίζεται στα παραγόμενα από την καύση της πυρίτιδας αέρια. Έχει καλά εργονομικά χαρακτηριστικά, υπάρχει σε πολλές εκδοχές (μοντέλα), προσφέρει πολύ καλά βλητικά χαρακτηριστικά και πάνω απ’ όλα δεν θα σας ταλαιπωρήσει στον ώμο, όσα και ότι φυσίγγια και να ρίξετε απλά και magnum.

Μηνάς Ιορδάνογλου

Ήταν τέλη της δεκαετίας του ’90 (νομίζω το 1998) όταν η Winchester μας κάλεσε στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Ατλάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να μας παρουσιάσει το νέο της δημιούργημα, με την ονομασία Super X2. Το όπλο αυτό δανείστηκε το όνομά του από το θρυλικό Super X, που ήταν ένα εμβληματικό όπλο για τους Αμερικανούς κυνηγούς. Βέβαια το SX2 δεν ήταν αναβίωση του Αμερικάνικου Θρύλου, αλλά ένα όπλο σύγχρονο, το οποίο μόνο στην εμφάνιση παρέπεμπε στο αρχικό μοντέλο. Το SX2 ήταν ένα πολύ εύχρηστο ελαφρύ όπλο με απίστευτες δυνατότητες.

Έκτοτε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι, το SX2 ενηλικιώθηκε και έφθασε στο σημείο να δώσει απογόνους. Ο απόγονός του ήταν το SX3 το οποίο είναι η φυσική συνέχεια και η εξέλιξη του SX2. Είναι το όπλο που δοκιμάστηκε στις πιο σκληρές συνθήκες και συγκρίθηκε με άλλα όπλα όσο κανένα. Σήμερα θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα αυτογεμή στον κόσμο. Επιγραμματικά θα αναφέρω, ότι με το σύστημα ΒΒΤ της κάννης έχει μεγαλύτερη ταχύτητα σκαγιών. Ο διευρυμένος αυλός νέας τεχνολογίας με διάμετρο 18,8 θεωρείται σαν ιδανική εξέλιξη στο σχεδιασμό και την απόδοση.

Σε συνδυασμό με τα τσοκ Invector plus, η κατανομή των σκαγιών είναι η καλύτερη από κάθε ανταγωνιστικό όπλο σύμφωνα με την Winchester. Ένας σπουδαίος παράγων, είναι η μειωμένη ανάκρουση, που οφείλεται στο σχεδιασμό της κάννης και στο ειδικό πέλμα. Η μείωση της ανάκρουσης γίνεται σε τέσσερα διαφορετικά στάδια. Το πιστόνι του SX3 είναι μια βελτιωμένη έκδοση εκείνου που είχε το SX2, με την ενεργή βαλβίδα AVS, η οποία επιτρέπει τη χρήση οποιουδήποτε φυσιγγίου από τα 28 γραμμάρια και πάνω χωρίς καμιά ρύθμιση.

Το όπλο αυτό, παρά το γεγονός ότι σχεδιάστηκε για τους βάλτους και τα καρτέρια, όπου χρησιμοποιούνται κατά κανόνα βαριές γομώσεις, μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ακόμη και με σκοπευτικά φυσίγγια 28 γραμμαρίων. Μεγάλο του πλεονέκτημα, είναι το «μικρό» του βάρος, που κινείται ανάλογα με την έκδοση κοντά στα τρία κιλά. Οσάκις βρεθήκαμε στα σκοπευτήρια για να δοκιμάσουμε όπλα, όπως έγραψε και ο Σοφοκλής, διαπιστώσαμε ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι ήθελαν να δοκιμάσουν το SX3, το οποίο βρίσκουν βολικό και άνετο ακόμη και στα βαριά φυσίγγια.

Αν και οι σχεδιαστές του είχαν κατά νου τους Αμερικάνικους βάλτους, όταν σχεδίαζαν το όπλο αυτής της παρουσίασης, προσωπικά το βρίσκω ιδανικό για τους Ελληνικούς ελαιώνες, όπου η «φιλόμελος» τσίχλα, μας αδειάζει τα όπλα και τις τσέπες, αλλά μας γεμίζει τις μπαταρίες για να αντέξουμε τα δεινά που μας βρήκαν. Το όπλο αυτό είναι ένα από τα πιο φιλικά όπλα που έχω δοκιμάσει, και δεν θα είχα καμία αναστολή, να το κρατώ σε όλα μου σχεδόν τα κυνήγια.

 

Τα Winchester εισάγονται από την εταιρία ΚΑΛΚΟ ΕΠΕ. Τηλ. Επικοινωνίας 210 2405265

Ταυτότητα

Χώρα προέλευσης: Βέλγιο

Κατασκευαστής: Winchester

Μοντέλο: Super X3 Magnum Camo

Μηχανισμός λειτουργίας: Αερίων

Βάρος: 3.200 γρ. (+/-)

Διαθέσιμα μήκη κανών: 71cm

Εξολκείς: –

Μήκος θαλάμης/Διαμέτρημα: 76mm/12

Είδος τσοκ: Εσωτερικά βιδωτά

Μήκος τσοκ: 5cm

Πάχος ρίγας σκόπευσης: 8mm

Υλικά σε κοντάκι & πάπια: Συνθετικά

Ύψος δοκιμής πιέσεων: 1320 bar

Ατσάλινα σκάγια: Ναι

Εγγύηση: 5 χρόνια

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: επικάλυψη με παραλλαγή βάλτου

Αξεσουάρ:

? 3 τσοκ

? φλάντζες αλλαγής κλίσεων

? εξάρτημα για επιμήκυνση κοντακίου

? κλειδί για τσοκ

? κλειδαριά

? οδηγίες χρήσης

Site εταιρείας: www.kalco.gr

Τιμή: 1.490 ευρώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσωπο με πρόσωπο αγριογούρουνο και λυκόσκυλο στη Λαμία – Βίντεο

Πρόσωπο με πρόσωπο αγριογούρουνο και λυκόσκυλο στη Λαμία Καθημερινές οι συναντήσεις με τους τετράποδους «θαμώνες» στο Ισιαδάκι και στον Άγιο Λουκά Λαμίας. «Μούρη με μούρη» με...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,920ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
32.4 ° C
34 °
30.2 °
15 %
7.2kmh
0 %
Δε
32 °
Τρ
32 °
Τε
34 °
Πε
34 °
Πα
34 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ