Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΠαρουσιάσεις ΌπλωνRemington 11-87™ SPS Magnum Camo: Αξιόπιστο, λειτουργικό και…αόρατο

Remington 11-87™ SPS Magnum Camo: Αξιόπιστο, λειτουργικό και…αόρατο

|

- Advertisement -

Αν ασχοληθεί κάποιος με την Αμερικάνικη «σχολή» κατασκευής όπλων, θα διαπιστώσει ότι η κυνηγοί της Νέας Γης, έχουν διαφορετική άποψη από τους θηρευτές της Γηραιάς Ηπείρου, για το πώς πρέπει να είναι τα κυνηγετικά όπλα. Χαρακτηριστικό δείγμα της «σχολής» αυτής, είναι το Best Seller αυτογεμές της Remington, το οποίο κυκλοφορεί σε διάφορες «παραλλαγές». Μία από αυτές που πιστεύουμε ότι ταιριάζει περισσότερο στους Έλληνες κυνηγούς είναι το 11-87™ SPS Magnum Camo.

● Των Μηνά Ιορδάνογλου & Σοφοκλή Κοσκινά

Η γνώμη μας

Σοφοκλής Κοσκινάς

26 χρόνια πέρασαν από τότε που ήρθε ένας συγγενής μου και μου έδειξε το νέο του απόκτημα. Ήταν ένα 11-87 που μόλις είχε κάνει την εμφάνισή του στην αγορά. Ακόμα το έχει, και από ότι μου λέει, δεν το αλλάζει με τίποτα. Αυτό που του προσφέρει δεν είναι τίποτα άλλο, από αυτό που έχει κάνει τη Remington να ξεχωρίζει. Η απόδοση της κάνης. Ρίχνει ότι υπάρχει στην αγορά, χωρίς να κάνει διακρίσεις. Οι κάτοχοι των Remington μπορεί να συζητούν για οτιδήποτε άλλο, αλλά αυτό που δεν τους απασχολεί είναι το ποια φυσίγγια «πάνε» στο όπλο και με ποιά έχουν καλύτερη απόδοση. Το 11-87 δεν βγήκε στην παραγωγή για να αντικαταστήσει κάποιο από τα μοντέλα του Αμερικανικού εργοστασίου.

- Advertisement -

Το 1100 υπάρχει και μάλιστα τελευταία κυκλοφορεί και σε νέες εκδόσεις. Παράλληλες οι πορείες των δυο μοντέλων που συνεχώς προστίθενται μοντέλα και υπάρχουν προτάσεις που καλύπτουν διαφορετικές κυνηγετικές ανάγκες. Το Camo 11-87 έχει κοντάκι και πάπια κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά. Η κάνη εσωτερικά είναι αχρωμίωτη και το μήκος της είναι 66 εκατοστά. Η θαλάμη έχει μήκος 76 χιλιοστά. Μπορεί να ρίξει απλά και magnum φυσίγγια και ατσάλινα σκάγια. Η εσωτερική διάμετρος του αυλού είναι 18,65 χιλιοστά και ο κώνος προσαρμογής ξεπερνά σε μήκος τα 4 εκατοστά. Αυτά τα χαρακτηριστικά της διαμέτρου αυλού συνδυαστικά με το μήκος του κώνου προσαρμογής, είναι υπαίτια για την ποιοτική τουφεκιά των Remington. Η συνταγή είναι τόσο επιτυχημένη που δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Γενιές κυνηγών σχολιάζουν εγκωμιαστικά την απόδοση των κανών Remington.

Ένα δεύτερο σημαντικό χαρακτηριστικό, είναι το μειωμένο λάκτισμα. Ειδικά στο μοντέλο SPS Camo το πέλμα που έχουν τοποθετήσει, συντελεί στο να μειώνεται ακόμη περισσότερο το λάκτισμα, κάνοντας κατάλληλο το όπλο για συνεχή χρήση φυσιγγίων που ανήκουν στην «βαριά» κατηγορία. Το ίσιο κοντάκι(σχεδόν μηδενικό cast) θα βοηθήσει τους περισσότερους να προσαρμοστούν με μεγαλύτερη ευκολία στο όπλο. Όποιος το επωμίσει θα νιώσει την αίσθηση ότι έχουν φτιάξει το κοντάκι στα μέτρα του. Είναι μια σημαντική λεπτομέρεια που την προσφέρουν κυρίως τα κοντάκια που κατασκευάζονται με βάση την Αμερικανική φιλοσοφία.

Η πάπια είναι καλοσχεδιασμένη, δεν έχει μεγάλο όγκο και προσφέρει καλό και σταθερό κράτημα σε όποιο σημείο κατά μήκος και αν την κρατήσουμε. Η ρίγα σκόπευσης έχει πάχος 8 χιλιοστά. Έχει διπλές ακίδες σκόπευσης και μαζί με το όπλο παραδίδονται 8 ακίδες διαφορετικού χρώματος μαζί με τα απαραίτητα εργαλεία για την αντικατάσταση τους. Το «έξυπνο» σύστημα κλειδώματος θα βοηθήσει στο να φυλάμε με ασφάλεια το όπλο στο σπίτι. Η ασφάλεια όταν πατηθεί στο σημείο κλειδώματος με το ειδικό κλειδί που συνοδεύει το όπλο περιστρέφεται και κλειδώνει.

Το 11-87 είναι στιβαρό όπλο που αντέχει στις κακουχίες. Δεν ζητά πολλά παρά μόνο την αναγκαία συντήρηση και καθαρισμό. Δεν είναι «ιδιότροπο» και ρίχνει όλα τα φυσίγγια. Δεν κλωτσά και θα ταιριάξει εύκολα επάνω σας. Εκτίμηση μου είναι, ότι ανήκει στην κατηγορία των στα κλασσικών αυτογεμών. Γνωρίζουμε την αξία του, έχει δώσει άλλωστε δείγματα γραφής στους κυνηγότοπους και οι κυνηγοί το επιλέγουν γιατί έχει χαρακτηριστικά που δεν τα βρίσκουν σε άλλα όπλα.

 

Μηνάς Ιορδάνογλου

Ανέκαθεν μου άρεσε να συγκρίνω τα όπλα μεταξύ τους και να κρατώ τα θετικά από κάθε όπλο. Μέσα λοιπόν από αυτή την ιδιοτροπία μου, είχα κατασκευάσει (φανταστικά) το ιδανικό για μένα αυτογεμές. Πάντοτε το έλεγα και εξακολουθώ να το πιστεύω ακόμη και σήμερα, ότι το ιδανικό όπλο θα πρέπει να έχει κάννη Remington, μηχανισμό Benelli, αξιοπιστία Beretta και κοντάκι Remington.

Η Remington θεωρείται η «μητέρα» των μηχανισμών αερίων, δεδομένου ότι είναι η πρώτη εταιρία που κατόρθωσε να βάλει στην παραγωγή ένα αξιόπιστο όπλο που λειτουργούσε με τα αέρια που παράγονται από την καύση της πυρίτιδας. Η παρθενική παρουσίαση του θρυλικού 1100 έγινε το 1963 και η παραγωγή του δεν σταμάτησε ποτέ μέχρι σήμερα. Το 1100 είναι το όπλο που έχει πουληθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αυτογεμές στον κόσμο. Βέβαια στην πατρίδα του την Αμερική, έχει καταγράψει τις περισσότερες πωλήσεις και εξακολουθεί να είναι περιζήτητο. Το 1987 η Remington αποφάσισε να προχωρήσει σε βελτιώσεις και εκσυγχρονισμό του 1100, χωρίς όμως να αλλάξει τη φιλοσοφία της κατασκευής.

Η ονομασία του μοντέλου αυτού υποδηλώνει την καταγωγή του (11 από το 1100 και 87 από το 1987). Στην ουσία το 11-87 ήταν ένα εξελιγμένο 1100, το οποίο όμως εξακολουθούσε να έχει τους φανατικούς θαυμαστές του. Έτσι η Remington αποφάσισε να μην αποσύρει το 1100, με αποτέλεσμα τα δύο όπλα να ακολουθήσουν παράλληλες πορείες. Ο χρόνος έδειξε ότι το 11-87 είναι ένα όπλο που έχει όλα τα προσόντα του 1100, αλλά και κάποιες σημαντικές βελτιώσεις, κυρίως στο σύστημα των εμβόλων που είναι ανοξείδωτα. Η σημαντικότερη διαφορά από το 1100 που κατασκεύαζε η Remington μέχρι το 1987, ήταν ότι είχε τη δυνατότητα να λειτουργεί με οποιοδήποτε φυσίγγι, από τις ελαφρές γομώσεις μέχρι και τις υπεργομώσεις Magnum.

Στα 26 χρόνια που μεσολάβησαν από την πρώτη παρουσίαση του 11-87 η Remington δεν σταμάτησε ποτέ να εμφανίζει νέες «παραλλαγές» του όπλου, που ξεκινούν από την κλασική εμφάνιση με τα ξύλα Αμερικάνικης καρυδιάς, που έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν έχουν τα «νερά» που έχουν τα ξύλα της Ευρωπαϊκής καρυδιάς, μέχρι Super Magnum εκδόσεις, με ανατομικές λαβές, ειδικά για τους κυνηγούς που χρησιμοποιούν μονόβολα σε μεγάλα θηράματα και χρειάζονται πιο σταθερή λαβή και επώμιση. Στον τομέα αυτό οι Αμερικανοί, έχουν εξελίξει τα όπλα τους πολύ περισσότερο από τους Ευρωπαίους. Το όπλο της παρουσίασής μας με παραλλαγή φύλλων βελανιδιάς, είναι κατασκευασμένο για κυνήγι στο δάσος.

Διατίθεται σε δύο είδη παραλλαγής δάσους, όπου η μία είναι πιο σκούρα από την άλλη. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μήκος 66 εκατοστά και βάρος 3.685 γραμμάρια. Η θαλάμη του είναι Magnum και συνοδεύεται από 3 εσωτερικά τσοκ. Η προτεινόμενη από την αντιπροσωπεία τιμή πώλησης είναι 1.385 ευρώ και συνοδεύεται από αορτήρα με κρίκους στο ίδιο χρώμα με το όπλο. Ένα μαύρο πέλμα από ειδικό ελαστικό, εξασφαλίζει απορρόφηση του λακτίσματος κατά 30% σε σχέση με τα παραδοσιακά πέλματα.

Παρά το γεγονός ότι έχει αυξημένο βάρος σε σχέση με κάποια Ευρωπαϊκά όπλα τύπου Light, το 11-87 SPS είναι απολαυστικό στη χρήση. Το στενό του κοντάκι που ταιριάζει σε όλα τα σώματα, η εξαιρετική του κάννη (η Remington πάντοτε είχε διευρυμένους αυλούς στα όπλα της, αλλά ποτέ δεν τους θεωρούσε στοιχείο διαφημιστικής εκμετάλλευσης), η σχεδόν ανύπαρκτη ανάκρουση και η μοναδική του ισορροπία, το κάνουν ιδανικό για κάποιον ο οποίος καταναλώνει πολλά ή «βαριά» φυσίγγια. Αν το αποκτήσετε, μην ξεχαστείτε και το αφήσετε στο έδαφος μέσα στο δάσος, διότι μπορεί να μην το ξαναβρείτε. Η παραλλαγή του έχει τέτοια πιστότητα που το κάνει σε πολλές περιπτώσεις αόρατο.

Τα Remington εισάγονται από την εταιρεία Diamanco. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2104810552.

Ταυτότητα

Χώρα προέλευσης: Η.Π.Α.

Κατασκευαστής: Remington

Μοντέλο: 1187 STS Camo

Μηχανισμός λειτουργίας: Aερίων

Βάρος: 3.650 γρ. (+/-)

Διαθέσιμα μήκη κανών: 66cm

Εξολκείς: –

Μήκος θαλάμης/Διαμέτρημα: 76mm/12

Είδος τσοκ: Εσωτερικά βιδωτά

Μήκος τσοκ: 4,8 cm

Πάχος ρίγας σκόπευσης: 9mm

Υλικά σε κοντάκι & πάπια: Συνθετικά

Ύψος δοκιμής πιέσεων: –

Ατσάλινα σκάγια: Ναι

Εγγύηση: 2 χρόνια

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: κλειδαριά ασφαλείας, παραλλαγή δάσους, αχρωμίωτη εσωτερικά κάνη

Αξεσουάρ:

● Βαλίτσα,

● 5 τσοκ σε κασετίνα,

● κλειδί για τσοκ,

● οδηγίες χρήσης

Site εταιρείας: www.diamanco.gr

Kynigesia T-Shirt | Πλάνα Συνδρομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τρυγόνια με μπουρίνια και αστραπόβροντα…

Είναι άραγε ο άνεμος και η δυνατή βροχή, είναι τα αστραπόβροντα της κακοκαιρίας, αυτά που από χρόνια καθορίζουν την καλή ή όχι παρουσία για...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,030ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
29.5 ° C
30.1 °
28.1 °
43 %
4.5kmh
20 %
Κυ
29 °
Δε
32 °
Τρ
33 °
Τε
34 °
Πε
33 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ