Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΠαρουσιάσεις ΌπλωνΚαραμπίνεςMarocchi I First Synthetic: Αρμονία στην κατασκευή, ευκολία στο χειρισμό

Marocchi I First Synthetic: Αρμονία στην κατασκευή, ευκολία στο χειρισμό

|

 

Ένα σύγχρονο όπλο, κατασκευασμένο στην Ιταλία από κατασκευαστή με σπουδαίες περγαμηνές και σε ελκυστική τιμή, μόλις 880 ευρώ!

Η Marocchi είναι μια εταιρία η οποία έχει δώσει δείγματα γραφής εδώ και πολλά χρόνια, καθώς η παραγωγή της σε όπλα είναι μεγάλη και η εμπειρία της τεράστια. Συνήθως κατασκευάζει όπλα για μεγάλα Brand Names, ενίοτε όμως κυκλοφορεί ενδιαφέροντα όπλα με τη δική της… σφραγίδα, όπως το I First.

Με εγγύηση 5 χρόνων

Το I First είναι ένα όπλο που κατασκευάζεται στην Ιταλία κοστίζει 880 ευρώ και καλύπτεται από εγγύηση καλής λειτουργίας 5 ετών. Αν λοιπόν κάποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα αξιόπιστο αυτογεμές – καραμπίνα, αξίζει να ασχοληθεί με το Marocchi I First Synthetic. Οι οικονομικές προσφορές που γίνονται κατά καιρούς από τις εταιρείες που κατασκευάζουν όπλα, αλλά και από τις αντιπροσωπείες, αποτελούν (όχι πάντα βέβαια) δελεαστικές προτάσεις. Βασική προϋπόθεση για να τις εκμεταλλευτεί κανείς, είναι να υπάρχει το χρήμα. Στην περίπτωση του Marocchi I First, η προσφορά είναι αρκετά δελεαστική, γιατί πρόκειται για όπλο που κατασκευάζεται από ποιοτικά υλικά, έχει καλό μηχανισμό λειτουργίας, είναι προσεγμένο στις εφαρμογές του και καλύπτεται από 5 χρόνια εγγύηση.

- Advertisement -

 

Δείτε επίσης: «Παρουσίαση | MAROCCHI IFirst (VIDEO)»

 

Η Marocchi κατασκευάζει τις κάννες με την μέθοδο του βαθέως τρυπανισμού. Τα διαθέσιμα μήκη καννών για το μοντέλο I First είναι 61, 66, 71 και 76 εκατοστά. Η ρίγα σκόπευσης έχει πάχος 6 χιλιοστά. Τα τσοκ βιδώνουν εσωτερικά και έχουν μήκος 7 εκατοστά. Είναι δοκιμασμένο στα 1370 Bar και μπορεί να ρίξει φυσίγγια και με ατσάλινα σκάγια. Η θαλάμη έχει μήκος 76 χιλιοστά (magnum).

Ιδιαίτερη προσοχή δίνει η Μarocchi στην διαμόρφωση του εσωτερικού της κάννης (θαλάμη, κώνος συναρμογής, κύριο τμήμα) αλλά και στην χρωμίωση, με αποτέλεσμα να προσφέρει στους κατόχους των όπλων της, ποιοτικά βλητικά αποτελέσματα. Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι το διαφορετικό για να επιτύχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Αρκεί να κάνεις αυτό που κάνουν και οι άλλοι, αλλά με καλύτερο τρόπο. Αυτή τη φιλοσοφία έχει υιοθετήσει η Ιταλική εταιρεία, σε ότι αφορά στην εσωτερική διαμόρφωση της κάννης και από ότι όλα δείχνουν, τα έχει καταφέρει περίφημα. Η σωστή διαμόρφωση και το αρμονικό «πάντρεμα» κάθε τμήματος που αποτελούν το εσωτερικό της κάννης, είναι το μυστικό για πολύ καλά βλητικά αποτελέσματα και όχι μεμονωμένα η διαφοροποίηση ή διαμόρφωση κάποιου τμήματος. Αυτά τα αναφέρουμε γιατί στις δοκιμές που πραγματοποιήσαμε καταγράψαμε πολύ καλά βλητικά αποτελέσματα.

Απλός μηχανισμός αδράνειας

Το I First λειτουργεί με αδράνεια. Απλός μηχανισμός, με κλείστρο που διαθέτει περιστροφική κεφαλή και κλειδώνει μηχανικά σε ανάλογες εσοχές που υπάρχουν στην πίσω προέκταση της κάννης. Το σώμα του κλείστρου είναι καλυμμένο με μαύρο χρώμιο ενώ η κεφαλή που έχει υποστεί σκληρή επιχρωμίωση είναι στο χρώμα του νικελίου.

Το ελατήριο επανάταξης του κλείστρου, είναι στο πίσω μέρος, μέσα στο κοντάκι. Δηλαδή μέσα στο κοντάκι υπάρχει σωλήνας που στο εσωτερικό του φιλοξενεί το ελατήριο επαναφοράς του κλείστρου. Εκεί «φωλιάζει» η ουρά του κλείστρου, ούτως ώστε όταν αυτό οπισθοχωρεί, να συμπιέζει το ελατήριο, το οποίο στη συνέχεια εκτονώνεται επαναφέροντας το κλείστρο σε θέση κλειδώματος. Το βασικό προτέρημα και αυτού του όπλου, που λειτουργεί με αδράνεια, είναι ότι είναι πολύ εύκολο στο καθάρισμα. Τα λίγα εξαρτήματα που αποτελούν τους μηχανισμούς λειτουργίας, αποσυναρμολογούνται, καθαρίζονται και συναρμολογούνται πολύ εύκολα. Αυτή η ευκολία, είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που αρκετοί κυνηγοί επιλέγουν αυτογεμή με μηχανισμούς αδρανείας.

 

Δείτε επίσης: «Παρουσίαση MAROCCHI NEXUS Cal 12 (VIDEO)»

 

Πολύ καλής ποιότητας πολυμερικά υλικά

Τα συνθετικά μέρη (κοντάκι και πάπια) είναι ποιοτικά. Θα μπορούσε το Ιταλικό εργοστάσιο να επιλέξει τον οικονομικό τρόπο για την κατασκευή. Ωστόσο επέλεξε καλύτερης ποιότητας πολυμερικά υλικά, που καλύπτουν τις αυστηρότερες προδιαγραφές, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και είναι εμποτισμένα με ειδικά υλικά τα οποία προστατεύουν τα εξαρτήματα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου αλλά και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η πάπια έχει πολύ λεπτό σχήμα, αποτέλεσμα που οφείλεται στον μηχανισμό λειτουργίας, ο οποίος δεν χρειάζεται εξαρτήματα που θα περιέβαλαν την αποθήκη καταλαμβάνοντας χώρο και προσθέτοντας βάρος. Οι ψάθες είναι χαραγμένες σχεδόν σε όλο το μήκος της πάπιας . Το σχήμα που της έχει δοθεί, εξασφαλίζει καλό και σταθερό κράτημα.

Εξίσου καλό κράτημα προσφέρει και η λαβή του κοντακιού. Μεταξύ κοντακίου και βάσης, τοποθετούνται φλάντζες (συνοδεύουν το όπλο) με τις οποίες ο κάτοχος έχει την δυνατότητα να ρυθμίσει τις κλίσεις στο κοντάκι. Το πέλμα στο πίσω μέρος του κοντακίου είναι ελαστικό, με καλή απορροφητικότητα των κραδασμών (λάκτισμα). Κοντάκι και πάπια έχουν καλό φινίρισμα καλοσχεδιασμένες ψάθες και δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση φτηνά πλαστικά.

Από πλευράς εργονομίας, τα όπλα που λειτουργούν με αδράνεια, έχουν λεπτότερα σημεία κρατήματος, ειδικά στην πάπια, σε σύγκριση με τα όπλα αέριων. Το I First διαθέτει καλά σημεία κρατήματος. Είναι ελαφρύ (2.900 γραμμάρια) και έχει καλή σκοπευτική γραμμή.

 

Δείτε επίσης: «MAROCCHI Nexus One – Μια Ωραία Ιταλίδα (VIDEO)»

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση

Σε γενικές γραμμές το Marocchi I First Synthetic έχει αρμονία στην κατασκευή του. Έχει μελετηθεί αρκετά ώστε να προσφέρει ευκολία στον χειρισμό αλλά και εύκολη πρόσβαση στους μηχανισμούς για καθαρισμό ή έλεγχο. Το επίπεδο κατασκευής βρίσκεται στα γνωστά Ιταλικά στάνταρ. Και για να το κάνουμε πιο λιανά οι Ιταλοί έχουν θέσει αυστηρά ποιοτικά πρότυπα ειδικά στα αυτογεμή. Αυτή την εποχή πωλείται σε τιμή προσφοράς μόνο 880 ευρώ. Με βάση την ποιότητα αλλά και την εργονομία που προσφέρει, η τιμή αυτή είναι αρκετά δελεαστική. Αν λάβουμε υπόψη και τα πέντε χρόνια εγγύησης καλής λειτουργίας, τότε πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Baikal MP 156: Το πρώτο όπλο αδρανείας της ρωσικής φίρμας

Το 2017 ο Μιχαήλ Ντεγκατιάρεφ, αρχισυντάκτης του περιοδικού Καλάσνικοφ, έκανε την πρώτη παρουσίαση του νέου αυτογεμούς της Baikal μοντέλου MP 156 που λειτουργεί με...
37,594ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,931ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
197ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9,590ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
12.6 ° C
14 °
11.4 °
89 %
3.1kmh
20 %
Πα
16 °
Σα
16 °
Κυ
15 °
Δε
16 °
Τρ
14 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ