Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΠαρουσιάσεις ΌπλωνΚαραμπίνεςBeretta A400 Xtreme Plus: Για όσους αναζητούν την απόλυτη τουφεκιά

Beretta A400 Xtreme Plus: Για όσους αναζητούν την απόλυτη τουφεκιά

|

 

Με στόχο να ξεπεράσει τα όρια, η Beretta επανέρχεται και προσθέτει μία βελτιωμένη έκδοση στο… βαρύ πυροβολικό της, την καραμπίνα A400 Xtreme Plus.

Η σειρά Α400 Xtreme απευθύνεται στους κυνηγούς, οι οποίοι τραβούν τη σκανδάλη πέρα από τα καθιερωμένα όρια των απλών κυνηγετικών όπλων. Ο κύριος όγκος της πελατείας της στη συγκεκριμένη σειρά, είναι οι κυνηγοί που αγαπούν τους Αμερικάνικους βάλτους και τις θεαματικές τουφεκιές σε μεγάλες αποστάσεις. Στην Ελλάδα ιδιαίτερη προτίμηση στα όπλα αυτά δείχνουν και οι κυνηγοί του αγριόχοιρου, διότι πρόκειται για όπλα κατασκευασμένα ειδικά για βαριές γομώσεις και σκληρή χρήση.

Προσαρμογή στις απαιτήσεις

Οι τάσεις στα κυνηγετικά όπλα αλλάζουν και η Beretta δεν θα μπορούσε παρά να προσαρμοστεί στις νέες επιταγές της αγοράς. Η ευκολία στη χρήση είναι το πρώτο ζητούμενο, αλλά και η βελτίωση των βλητικών χαρακτηριστικών, είναι κανόνας για όσους θέλουν να κερδίσουν τους κυνηγούς που επιδιώκουν να ξεπεράσουν τα όρια. Η οικογένεια της σειράς Α400 μεγαλώνει και συνεχώς προστίθενται νέα μοντέλα. Οι Ιταλοί έχοντας κατά νου την εξειδίκευση, φτιάχνουν όπλα, μέσα στην οικογένεια των Α400 που απευθύνονται σε συγκεκριμένα κυνήγια. Το μοντέλο Α400 XTREME PLUS που προτείνεται για ακραίες καταστάσεις, έχει αλλαγές ουσίας (σε σύγκριση με τον προκάτοχό του) που δεν αποτελούν απλά και μόνο εμπορικά τερτίπια για την αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών.

Μεγαλύτερο μπουτόν κλείστρου

- Advertisement -

Η Beretta δεν αρκέστηκε στο να τοποθετήσει ένα πιο μεγάλο μοχλό όπλισης, που ναι μεν είναι χρήσιμος για την ευκολότερο χειρισμό του όπλου, αλλά από μόνος του δεν αρκεί για να δικαιολογήσει τη λέξη “PLUS” που προστέθηκε στην ονομασία. Εκτός από το μοχλό όπλισης μεγαλύτερο έγινε και το μπουτόν απελευθέρωσης του κλείστρου, σύμφωνα με τη νέα “μόδα” που ξεκίνησε από την πρακτική σκοποβολή και επεκτάθηκε στα κυνηγετικά μοντέλα, ειδικά σε εκείνα τα οποία χρησιμοποιούνται σε χειμερινές συνθήκες και οι κυνηγοί φορούν γάντια.

Νέος είναι και ο σχεδιασμός του μεταφορέα φυσιγγίων, ο οποίος είναι πλέον τετραγωνισμένος στην απόληξή του για να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού όταν ο κυνηγός “φορτώνει” την αποθήκη, ή να μην μαγκώνει το γάντι. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί προέκταση της αποθήκης για τις χρήσεις όπου επιτρέπονται περισσότερα από τρία φυσίγγια. Η σημαντικότερη όμως αλλαγή, έγινε στον εσωτερικό σχεδιασμό της κάννης.

Υπέρ πάντων η απόδοση…

Ο κώνος προσαρμογής της κάννης επιμηκύνθηκε και έφτασε στα 3,6 εκατοστά. Με λίγα λόγια έγινε πιο μακρύς, με μεγαλύτερη προοδευτικότητα και πιο ανοιχτή γωνία. Τα σκάγια “περνούν” ομαλότερα στο κυρίως τμήμα της κάννης, χωρίς να παραμορφώνονται. Αυτό σημαίνει περισσότερα ωφέλιμα σκάγια στο στόχο και πολύ καλύτερες κατανομές. Η επιλογή στο μήκος κώνου, δεν είναι καθόλου τυχαία. Ουσιαστικά η Beretta αντέγραψε τον “πολύ ψαγμένο” κώνο, από το σκοπευτικό αλληλεπίθετο DT11. Με δεδομένο το βελτιωμένο σκοπευτικό αποτέλεσμα και μόνο αυτό, αρκεί για να πούμε ότι οι αλλαγές που έγιναν στο PLUS είναι σημαντικές.

Μειωμένη ανάκρουση

Το σύστημα μείωσης κραδασμού kickoff 3 που τοποθετήθηκε στο νέο μοντέλο, αποτελεί την εξέλιξη της πολύ επιτυχημένης έμπνευσης που είχαν οι μηχανικοί της ιταλικής εταιρίας για να εφαρμόσουν σε όπλο κάτι, που δανείστηκαν από το χώρο των υδραυλικών συστημάτων. Τα αμορτισέρ δεν χρησιμοποιούνται μόνο στα αυτοκίνητα, αλλά και στα όπλα, χάρη στην Beretta. Τα όπλα αερίων ούτως ή άλλως συγκριτικά με τα όπλα αδρανείας, έχουν μειωμένο λάκτισμα. Το Xtreme Plus λειτουργεί όπως όλα τα Α400 με αέρια. Αν σε αυτό προσθέσουμε το σύστημα kickoff 3 τότε το λάκτισμα στο A400 EXTREMΕ PLUS είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Το όπλο προσφέρεται για να καταναλώσει πολλά φυσίγγια, χωρίς να ταλαιπωρεί τον χρήστη και παράλληλα είναι ιδανικό για “βαριές” γομώσεις. Το σύστημα αυτό, δεν απορροφά την ανάκρουση που φθάνει μόνο στο πέλμα, αλλά εφαρμόζεται πίσω από τη λαβή του κοντακιού, για να προστατεύει και το ζυγωματικό του κυνηγού. Ειδικά οι κυνηγοί που επιλέγουν να ρίχνουν ισχυρές γομώσεις, στο συγκεκριμένο όπλο θα βρουν το σύντροφο που θα τους κάνει ευκολότερη την κυνηγετική τους ζωή.

Το kickoff mega από τότε που σχεδιάστηκε και πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά της Αμερικής, έγινε ιδιαίτερα αγαπητό στους κυνηγούς των υδροβίων, που ρίχνουν πολλά και βαριά φυσίγγια σε κάθε έξοδο.Τώρα πλέον η Beretta συνοδεύει το XTREME PLUS με ένα Kickoff τρίτης γενιάς, που εξασφαλίζει απόσβεση κραδασμού μεγαλύτερη από 70%!!! Η υπερυψωμένη ρίγα σκόπευσης χρειάζεται εξοικείωση. Βοηθά πολύ στο να ευθυγραμμίζεται το μάτι εύκολα και γρήγορα με τη σκοπευτική ευθεία, αλλά όσοι έχουν συνηθίσει με τις “κανονικές” ρίγες, αρχικά θα παραξενευτούν και θα χρειαστεί λίγος χρόνος προσαρμογής.

Εργονομία ίσον ευκολία

Η εργονομία στις μέρες μας είναι το πρώτο ζητούμενο σε κάθε συσκευή που καλούμαστε να χειριστούμε. Κάθε χειριστήριο θα πρέπει να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση και το σχήμα του να είναι τέτοιο, που θα απαιτεί τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια. Η Beretta ακολουθώντας τις νέες τάσεις, εξοπλίζει το A400 Xtreme Plus με χειριστήρια νέας φιλοσοφίας.

Ο μεγαλύτερος σε μέγεθος μοχλός όπλισης είναι σίγουρο, ότι θα βοηθήσει εκείνους που φορούν γάντια στο κυνήγι. Τις κρύες ημέρες του χειμώνα, που το γάντι αποτελεί χρήσιμο αξεσουάρ του κυνηγού και είναι απαραίτητο στον εξοπλισμό του ενάντια στο κρύο, ο χειρισμός του μοχλού όπλισης λόγω μεγέθους και σχήματος πρέπει να γίνεται ευκολότερα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το μπουτόν απελευθέρωσης του κλείστρου, καθώς και με την επανασχεδιασμένη είσοδο φυσιγγίων στην αποθήκη. Τέτοιου είδους αλλαγές, θα βλέπουμε τα επόμενα χρόνια στα περισσότερα όπλα. Δεν θα είναι μεγάλες ούτε συνταρακτικές, γιατί δεν φαίνεται να υπάρχουν πλέον τόσο μεγάλα περιθώρια εξέλιξης όπως παλιότερα στο χώρο των αυτογεμών. Τα Βeretta εισάγoνται από την Beretta Hellas T. 21O 3218188

Υψηλά σχεδιαστικά, μηχανικά και ποιοτικά στάνταρ

Η σειρά Α400 κατάφερε να κερδίσει με την αξία της την εκτίμηση των απανταχού κυνηγών. Στην Ελλάδα υπάρχει μία παράξενη παράδοση, σε ότι έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη εταιρία. Μόλις βγει κάποιο νέο μοντέλο, οι κυνηγοί εκθειάζουν πάντα το προηγούμενο, που μέχρι πρότινος δεν το είχαν σε τόσο μεγάλη εκτίμηση, γιατί υπήρχε το προηγούμενο.

Ειδικά στα αυτογεμή του ιταλικού εργοστασίου, αυτό συμβαίνει από την Α300 που ήταν το πρώτο αυτογεμές αερίων και φτάνει μέχρι σήμερα. Το Α400 EXTREME PLUS αποτελεί πολύ καλή πρόταση για όσους αναζητούν ένα ποιοτικό αυτογεμές, που θα τους συντροφεύει για πολλά χρόνια στις κυνηγετικές τους εξόδους. Μηχανικά, εμφανισιακά και εργονομικά, τα στάνταρ είναι πολύ υψηλά. Και μόνο η βελτιωμένη απόδοση της ήδη βελτιωμένης κάννης που “φορούν” τα τελευταία αυτογεμή της Beretta, αποτελεί σημαντικό λόγο για να μπει κανείς στη διαδικασία να αποκτήσει αυτό το όπλο. Ειδικά για όλους όσοι ψάχνονται για την απόλυτη τουφεκιά το A400 ΕΧΤΡΕΜΕ PLUS αποτελεί πρόκληση.

H τιμή του

Η τιμή τιμοκαταλόγου είναι 2.540 ευρώ. Σε κάποια καταστήματα θα το βρείτε 200 – 300 ευρώ φτηνότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Baikal MP 156: Το πρώτο όπλο αδρανείας της ρωσικής φίρμας

Το 2017 ο Μιχαήλ Ντεγκατιάρεφ, αρχισυντάκτης του περιοδικού Καλάσνικοφ, έκανε την πρώτη παρουσίαση του νέου αυτογεμούς της Baikal μοντέλου MP 156 που λειτουργεί με...
37,591ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,931ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
197ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9,580ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
15.8 ° C
18 °
12.5 °
86 %
2.2kmh
20 %
Πε
15 °
Πα
16 °
Σα
16 °
Κυ
16 °
Δε
16 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ