Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Remington V3 | Δύο όπλα σε ένα

|

- Advertisement -

Εγκαταλείποντας τη συντηρητική πολιτική που τηρούσε επί δεκαετίες η Remington, τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του ανταγωνισμού κυρίως από τις Ευρωπαϊκές εταιρίες κατασκευής όπλων, αποφάσισε να ακολουθήσει τη συνταγή της παρουσίασης νέων μοντέλων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Μετά το θρυλικό 1100 που εξακολουθεί να παράγεται και παρέμεινε μόνο του στην παραγωγή από το 1968 μέχρι το 1987, παρουσιάστηκε το ίδιο όπλο, ανανεωμένο με τον κωδικό 11-87. Στις αρχές της δεύτερης χιλιετίας εμφανίστηκε το εντελώς νέο 105 Cti. Λίγα χρόνια μετά, κυκλοφορεί το επαναστατικό Versa Max, που λειτουργεί σαν απλό όπλο, magnum και Super magnum και πρόσφατα το V3, το οποίο ουσιαστικά είναι μία έκδοση με τη φιλοσοφία του Versa Max, για όσους δεν ενδιαφέρονται για όπλα που δέχονται φυσίγγια Super Magnum (3,½”), αλλά αρκούνται στα απλά φυσίγγια 70 χιλιοστών ή τα magnum των 76 χιλιοστών.

Το καλύτερο αυτογεμές του 2015.

Το V3 ψηφίστηκε το 2015 στις ΗΠΑ ως το καλύτερο αυτογεμές της αγοράς. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι λογικό, γιατί πρόκειται για Αμερικανικό όπλο και ως γνωστό «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει». Στην διαφήμιση της η εταιρεία, αναφέρει ότι τα καλυτέρα αυτογεμή δεν κατασκευάζονται στο Βέλγιο, στην Ιταλία ή στην Ιαπωνία, αλλά «εδώ» (ΗΠΑ).

Είναι από τις λίγες φορές που η Remington παίζει τόσο επιθετικά ενάντια στον ανταγωνισμό και μάλιστα δημοσιεύει επίσημες δοκιμές σύγκρισης του όπλου της, με άλλα πολύ γνωστά που κατασκευάζονται στην Ευρώπη. Τo αυτογεμές V3 αποτελεί το επόμενο βήμα μίας νέας γενιάς όπλων, τα οποία συνδυάζουν δύο συστήματα λειτουργίας (αδρανείας- αεριών) και ένα πολύ έξυπνο σύστημα ρύθμισης λειτουργίας και απόσβεσης της ανάκρουσης, με τον έλεγχο των αερίων κατά τα πρότυπα του Versa Max.

Ρύθμιση αεριών στη θαλάμη

- Advertisement -

Τα αέρια που παράγονται από την καύση της πυρίτιδας, περνούν μέσα από μικρές οπές οι οποίες βρίσκονται σε συγκεκριμένη διάταξη στο χώρο της θαλάμης. Ο αριθμός των οπών που μένουν ακάλυπτες, εξαρτάται από το μήκος του κάλυκα. Το μήκος ενός φυσιγγίου των 70 χιλιοστών, καλύπτει λιγότερες οπές, σε σύγκριση με ένα φυσίγγι των 76 χιλιοστών. Το φυσίγγι των 70 χιλιοστών, παράγει κατά κανόνα λιγότερες πιέσεις, και για τον λόγο αυτό, μένουν περισσότερες οπές διαφυγής ακάλυπτες, ώστε να περνά η απαραίτητη για την λειτουργία του όπλου ποσότητα αερίων  προς τα έμβολα. Τα φυσίγγια magnum (76χιλιοστα) παράγουν περισσότερες πιέσεις, αλλά με το μήκος τους καλύπτουν περισσότερες τρύπες, έτσι ώστε και πάλι να περνά η απαραίτητη και μόνο ποσότητα αεριών, προς τα έμβολα και όχι πλεονάζουσα ποσότητα, που είναι άχρηστη και επιζήμία. Τα έμβολα είναι δύο μεταλλικοί κύλινδροι, μικρού μήκους και διαμέτρου, που βρίσκονται τοποθετημένοι παράλληλα, στο εξωτερικό μέρος της κάννης, κοντά στην θαλάμη. Όταν δέχονται την πίεση των αεριών, οπισθοχωρούν και ωθούν το κλείστρο προς τα πίσω, σε μία μικρή διαδρομή, η οποία συνεχίζεται με τη δύναμη της αδράνειας.

Υβριδικό σύστημα λειτουργίας

Το Versa Max και το V3 συνδυάζουν τα δύο επικρατέστερα συστήματα λειτουργίας των αυτογεμών. Τα αέρια περνώντας μέσα από τις τρύπες, ωθούν με δύναμη προς τα πίσω τα έμβολα και αυτά με την σειρά τους το κλείστρο. Μέχρι το σημείο αυτό, το όπλο λειτούργει με αέρια. Από την στιγμή που το κλείστρο θα δεχτεί την ώθηση από τα πιστόνια, αρχίζει να οπισθοχωρεί. Χωρίς πλέον να έχει επαφή ή σύνδεση με τα έμβολα, η κίνησή του μέχρι να τερματίσει στο πίσω μέρος και να επανέλθει στην αρχική του θέση, γίνεται με την ροπή αδρανείας. Το ελατήριο επανάταξης του κλείστρου είναι τοποθετημένο μέσα στο κοντάκι. Ο συνδυασμός των δύο αυτών συστημάτων, μειώνει κατά πολύ τα εξαρτήματα των μηχανισμών στην περίπτωση  που το όπλο θα λειτουργούσε μόνο με αέρια, δεν βάζει περιορισμούς σε βάρος γομώσεων, και δεν έχει αυξημένη ανάκρουση, στην περίπτωση που το όπλο θα λειτουργούσε μόνο με αδράνεια. Αυτό είναι και ένα βασικό επιχείρημα που προβάλει η Remington, δηλαδή ότι το V3, έχει μικρότερη ανάκρουση από πολύ γνωστά μοντέλα Ευρωπαϊκών όπλων.

Βελτιώσεις στην εργονομία

Πολύ σοβαρή και αποτελεσματική δουλειά, έγινε στις ρυθμίσεις για την αίσθηση που προσφέρει το τράβηγμα σκανδάλης. Το V3 σε σύγκριση με το Versa Max, προσφέρει καλύτερη αίσθηση. Η σκανδάλη έχει καλύτερη προοδευτικότητα και δεν είναι τόσο «ξερή». Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα στον σχεδιασμό του όπλου, είναι η προσπάθεια εκτός από εργονομία, να έχει και ταυτότητα. Η ομοιότητα με το 1100 και το 11-87 δεν είναι καθόλου τυχαία. Τα δύο αυτά όπλα αποτελούν την ταυτότητα της Remington και δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτή την γραμμή. Μπορεί οι μηχανισμοί να είναι διαφορετικοί, αλλά η λεπτή βάση, σε συνδυασμό με την ογκώδη πάπια και το ίσιο, μικρό σε όγκο κοντάκι, θυμίζουν κάτι από Αμερικανική σχολή σχεδίασης, και κυρίως Remington. Παρά το ότι έχει συγκεντρώσει το σύνολο των μηχανισμών στο κέντρο του όπλου, το κέντρο βάρους βρίσκεται ελαφρά μπροστά . Πολύ καλή είναι η ποιότητα των συνθετικών υλικών, σε  κοντάκι και  πάπια και πολύ καλή η σχεδίαση στις ψάθες. Υπάρχει και μοντέλο με ξύλινο κοντάκι και πάπια, φτιαγμένα από Καλιφορνέζικη κόκκινη καρυδιά, που μπορεί να μην έχει εντυπωσιακά νερά, ωστόσο είναι πολύ στιβαρό ξύλο.

Κάννη για καλές αποδόσεις

Η Remington δεν θα ρίσκαρε με τίποτα το όνομα που έχει αποκτήσει τόσα χρόνια, σε ότι έχει να κάνει με την βλητική απόδοση των καννών. Το μυστικό είναι: αυλός με διάμετρο 18,55 μακρύς κώνος προσαρμογής , αχρωμίωτη εσωτερικά κάννη και REM τσοκ. Απλά πράγματα που τα υιοθετεί για περισσότερα από 30 χρόνια η Αμερικανική εταιρία και σε αυτά οφείλεται η φήμη που έχουν οι κάννες της για την απόδοση τους. Μπορεί τα συστήματα λειτουργίας να άλλαξαν, όπως και ο σχεδιασμός των όπλων, αλλά η κάννη είναι το δυνατό χαρτί  της Remington και πραγματικά δεν έχει κανένα απολύτως λόγο, να μπει σε διαδικασία αναζήτησης, για να βελτιώσει κάτι. Έχει την καλή συνταγή και αφήνει τους άλλους να ψάχνονται. Με βαριές ή μαλακές γομώσεις, το όπλο αποδίδει πολύ καλά. Ακόμα και σήμερα που περάσαμε από το 18,3 στο 18,8  η μέση λύση, είναι αυτή που δείχνει να αποδίδει, χωρίς να έχει προτιμήσεις στο βάρος γομώσεων των φυσιγγίων.

Μειωμένο λάκτισμα

Σε ένα γράφημα που έχει αναρτήσει η Remington στην ιστοσελίδα της, όπως γράψαμε πιο πάνω, συγκρίνει το λάκτισμα του όπλου με αυτό που παράγουν άλλα πολύ γνωστά αυτογεμή που κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά. Εμείς όργανα για να πραγματοποιήσουμε τέτοια μέτρηση δεν διαθέτουμε. Αρκούμαστε στο γεγονός ότι στις ΗΠΑ για να κάνεις μία τέτοια δημόσια ανάρτηση, σε περίπτωση που δεν ισχύει, τα ποσά που θα πληρώσεις σε αποζημιώσεις προς τους ανταγωνιστές που θίγονται τα εμπορικά τους συμφέροντα, είναι τεράστια. Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι, ότι ρίξαμε 70αρια και 76αρια φυσίγγια (αρκετά) και δεν νιώσαμε κάτι να μας ενοχλεί.

Kynigesia T-Shirt | Πλάνα Συνδρομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τιτανομαχία: Δύο τεράστια αγριογούρουνα παλεύουν ανελέητα μεταξύ τους

Τιτανομαχία: Δύο τεράστια αγριογούρουνα παλεύουν ανελέητα μεταξύ τους Ο χώρος ενός χοιροστασίου ή πιθανόν ενός στάβλου γίνεται «αρένα» για δύο εντυπωσιακούς μονομάχους. Ο ένας είναι...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,190ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
36.9 ° C
38.5 °
34.2 °
28 %
2.1kmh
0 %
Πα
37 °
Σα
35 °
Κυ
34 °
Δε
33 °
Τρ
30 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ