Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΠαρουσιάσεις ΌπλωνΚαραμπίνεςBenelli M2 SP: Ταχύτητα και ευελιξία

Benelli M2 SP: Ταχύτητα και ευελιξία

|

 

Ένα όπλο σχεδιασμένο για το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής, όπου το ζητούμενο είναι η ταχύτητα και η ακρίβεια των βολών.

 

Με γνώμονα τα πιο πάνω, η Benelli σχεδίασε ένα όπλο το οποίο έχει μικρό σχετικά βάρος, ευδιάκριτα σκοπευτικά ακριβείας και μεγαλύτερη ευκολία στην τροφοδοσία φυσιγγίων, αλλά και στον χειρισμό. Βασισμένο στα κυνηγετικά μοντέλα M2, το SP έχει όλα όσα χρειάζεται ένας αθλητής της πρακτικής σκοποβολής για να ολοκληρώσει μέσα σε περιορισμένο χρόνο, ένα κύκλο βολών ακριβείας. Με αφορμή τα 50 χρόνια παρουσίας της στην παγκόσμια αγορά, η Benelli  παρουσίασε το M2 SP το 2017. Πρόκειται για ένα μοντέλο ειδικά για το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής, χωρίς όμως να αποκλείει την χρήση του και στο κυνήγι.

- Advertisement -

 

Benelli_small

> Ένα… Διαμάντι Από Την Benelli!

 

Ταχύτητα χειρισμού

Τα γράμματα SP υποδηλώνουν την ταχύτητα χειρισμού και προκύπτουν από τις λέξεις Speed Performance (σε ελεύθερη μετάφραση “ταχεία απόδοση”). Άλλωστε αυτό είναι το ζητούμενο για το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής. Τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν το όπλο εύκολο και γρήγορο στον χειρισμό, είναι το πλαϊνό μπουτόν απελευθέρωσης του κλείστρου, ο λεβιές όπλισης που είναι μεγάλος τύπου practical και η επανασχεδιασμένη θυρίδα τροφοδοσίας. Η θυρίδα τροφοδοσίας της αποθήκης έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από τα υπόλοιπα μοντέλα, για να μπορεί ο χειριστής να τροφοδοτεί με φυσίγγια την αποθήκη εύκολα και γρήγορα. Η χωρητικότητα της αποθήκης φυσιγγίων είναι 8+1 φυσίγγια με μήκος 76 χιλιοστά, ή 9+1 μήκους 70 χιλιοστών και είναι απαραίτητη για το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής. Στην Ελλάδα το όπλο παραδίδεται με μειωτήρα που περιορίζει την χωρητικότητα της αποθήκης στα 2 φυσίγγια. Το χρώμα της προέκτασης αποθήκης και του πλαϊνού μπουτόν αποδέσμευσης, είναι έντονο κόκκινο, για να τονίζει την αισθητική της όμορφης «Ιταλίδας», αλλά και να είναι ορατά με την περιφερειακή όραση του σκοπευτή.

 

Κοντάκι και πάπια

Κοντάκι και πάπια είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά καλής ποιότητας. Η σύνθεσή τους περιέχει ειδικό υλικό που τα προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του Ήλιου (UV). Παράλληλα τα μέρη αυτά παρουσιάζουν μεγάλη αντίσταση στο φαινόμενο της γήρανσης (αποσύνθεση), πράγμα που σημαίνει ότι για πολλά χρόνια κοντάκι και πάπια θα μείνουν αναλλοίωτα. Το σύστημα Comfort 3ης γενιάς, συντελεί στο να μειώνεται το λάκτισμα μέχρι και 47%. Πέλμα και προσθαφαιρούμενο «χτένι» (ράχη) του κοντακιού, υπάρχουν διαθέσιμα σε 3 διαφορετικές διαστάσεις. Με τα διαφορετικού πάχους πέλματα, δίνεται η δυνατότητα στον κάτοχο του όπλου, να ρυθμίσει το μήκος του κοντακιού και να το προσαρμόσει στα δικά του μέτρα. Οι ψάθες σε κοντάκι και πάπια, έχουν πυκνή χάραξη και προσφέρουν άριστη αίσθηση στο χέρι.

 

Benelli_small

Benelli Super Black Eagle 3: Ο Κυρίαρχος της Υπαίθρου

 

Η απόδοση

Η κάννη στο εσωτερικό της είναι χρωμιωμένη, και η αναπήδηση του στομίου της, είναι μειωμένη κατά 34%.  Έχει δοκιμαστεί στα 1370 Bar και μπορεί να ρίξει απλά και magnum φυσίγγια, όπως και ατσάλινα σκάγια. Συνοδεύεται από 3 τσοκ έσω-έξω, συνολικού μήκους 9 εκατοστών, τα οποία έχουν υποστεί κρυογενή κατεργασία. Τα τσοκ που συνοδεύουν το όπλο είναι το 1, 3 και 5 άστρα (πλήρης σύσφιξη, ½ και κύλινδρος). Η ρίγα σκόπευσης έχει πάχος 10 χιλιοστά. Το μήκος κάννης στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι 66 εκατοστά.

 

Τα «προικιά» του

Στο ξεκίνημά της κάννης, υπάρχει κλισιοσκόπιο για να μπορεί ο χειριστής να κάνει σκόπευση ακριβείας με μονόβολα. Το κλισιοσκόπιο είναι ρυθμιζόμενο και όταν είναι κλειστό δεν παρεμβάλλεται στη σκοπευτική γραμμή (στο άθλημα της πρακτικής σκοποβολής απαιτούνται βολές με μονόβολα). Οι ρυθμίσεις του μπορούν να γίνουν με ένα κλειδί τύπου Άλεν που περιλαμβάνεται στην προίκα του όπλου. Το μπροστινό σκοπευτικό είναι με οπτική ίνα και έχει μήκος 5 εκατοστά. Σε ότι αφορά στα σκοπευτικά «βοηθήματα» η Benelli έχει φροντίσει ώστε να εξασφαλίσει τις καλύτερες προϋποθέσεις στους σκοπευτές. Στη συσκευασία του όπλου περιλαμβάνονται φλάντζες για την αλλαγή κλίσεων στο κοντάκι, κλειδί για τα τσοκ και λάδι καθαρισμού και συντήρησης. Τα πιο πάνω θεωρούνται δεδομένα στα περισσότερα μοντέλα του Ιταλικού εργοστάσιου. Οι φλάντζες αλλαγής κλίσεων αναμφισβήτητα είναι ότι καλύτερο έχουν υιοθετήσει οι εταιρείες κατασκευής όπλων, γιατί δίνουν λύσεις στις περισσότερες από τις σκοπευτικές ή ανατομικές ιδιαιτερότητες σκοπευτών και κυνηγών. Η Benelli είναι η πρώτη εταιρία που άρχισε να χρησιμοποιεί αυτό το πλεονέκτημα και στα δίκαννα με το μοντέλο 828. Όλα αυτά τα καλούδια που έχουν βρει εφαρμογή στο M2 SP είναι χρήσιμα και στο κυνήγι.

 

Benelli_small

> Η Ιστορία της Benelli Σε Λίγες Γραμμές

 

Και για κυνήγι

Το όπλο αυτό, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και στο κυνήγι του αγριόχοιρου. Άλλωστε το βάρος του δεν ξεπερνά τα  3.300 γραμμάρια, ακόμα και με την προέκταση της αποθήκης φυσιγγίων. Η Benelli έχει πλέον μπει σε διαδικασία παραγωγής εξειδικευμένων μοντέλων. Κάθε ένα από αυτά, προορίζεται για συγκεκριμένη χρήση. Σε συνεργασία με κορυφαίους σκοπευτές και κυνηγούς, προσπαθεί κάθε μοντέλο να έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία (τεχνικά και εργονομικά) ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στο σκοπό για τον οποίο προορίζεται κάθε τύπος όπλου. Το M2 SP μπορεί να μελετήθηκε κυρίως για το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής, αλλά η δική μας άποψη είναι ότι οι γουρουνοκυνηγοί θα βρουν σε αυτό πολλά και χρήσιμα χαρακτηριστικά για ένα ιδιαίτερο είδος κυνηγίου, όπως αυτό του αγριόχοιρου.

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής για το μοντέλο M2 SP είναι στα 1.657 ευρώ. Το όπλο καλύπτεται από 5 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας. Τα όπλα Benelli εισάγονται από την εταιρία Μ. Γ. Κύργιας ΑΕΒΕ, Τ. 2310 784083.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

BERETTA Α400 Upland: Ο νικητής του διαγωνισμού με έπαθλο την κορυφαία καραμπίνα

BERETTA Α400 Upland - Ο νικητής του διαγωνισμού με έπαθλο την κορυφαία καραμπίνα. Η ενημέρωση της Bertta Hellas σχετικά με την κλήρωση για μία BERETTA...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,920ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
31 ° C
33.8 °
27.6 °
43 %
7.7kmh
20 %
Δε
30 °
Τρ
33 °
Τε
32 °
Πε
33 °
Πα
34 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ