Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΠαρουσιάσεις ΌπλωνGamo: Συνώνυμο της ποιότητας

Gamo: Συνώνυμο της ποιότητας

|

Η ισπανική εταιρεία GAMO δραστηριοποιείται από το 1889 στην κατασκευή βλημάτων, αεροβόλων όπλων και πιστολιών.

Έχει έδρα στη Βαρκελώνη, που είναι μια πόλη γεμάτη δύναμη και ζωή, οπότε και η λειτουργία της εταιρείας δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική.

> Αποστολή στη Ισπανία: Σοφοκλής Κοσκινάς

Η GAMO αναπτύσσεται ραγδαία, στηριζόμενη σε υπερσύγχρονα συστήματα διαχείρισης και είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής αεροβόλων στην Ευρώπη. Σήμερα κατέχει την πρωτιά στις πωλήσεις αεροβόλων όπλων παγκοσμίως.

- Advertisement -

Προτεραιότητα της GAMO είναι η ποιότητα. Σ΄ αυτόν τον τομέα εφαρμόζει ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου που ξεκινάει από την εισαγωγή των πρώτων υλών και συνεχίζεται σε όλα τα στάδια παραγωγής. Δύο μονάδες λειτουργούν παράλληλα. Η μία κατασκευάζει κοντάκια και βλήματα και η άλλη αεροβόλα όπλα και πιστόλια.

Όλα ξεκινούν από το τμήμα σχεδιασμού και εξέλιξης. Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελείται από 8 μηχανολόγους που είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό των αεροβόλων και την εξέλιξή τους. Το συγκεκριμένο τμήμα, σε συνεργασία με την μονάδα παραγωγής παρακολουθούν τα αποτελέσματα των δοκιμών και μαζί εξελίσσουν τα νέα μοντέλα.

Το δεύτερο σημαντικό τμήμα είναι αυτό των δοκιμών. Για κάθε νέο μοντέλο πραγματοποιούνται δοκιμές που περιλαμβάνουν τεστ 10.000 βολών, στην πίεση του αέρα, στην ταχύτητα του βλήματος, στην ευθυβολία, στο βάρος της σκανδάλης και σε όλες τις μηχανικές εργασίες που γίνονται στα μεταλλικά μέρη των αεροβόλων (κολλήσεις, ελατήρια, έμβολα κλπ). Εκτός από τις δοκιμές στα νέα μοντέλα, οι ίδιοι έλεγχοι πραγματοποιούνται περιστασιακά σε όλα τα μοντέλα που κατασκευάζει το εργοστάσιο. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία των όπλων, την ποιότητα των εξαρτημάτων που ήδη βρίσκονται σε παραγωγή και εν γένει την ποιότητα των πρώτων υλών.

Στο τελικό στάδιο, στις συναρμολογήσεις, υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος: Έξι τμήματα εξοπλισμένα με υπερσύγχρονο εξοπλισμό μοντάρουν τα αεροβόλα. Το κάθε όπλο πριν συσκευαστεί περνάει από τελικό στάδιο δοκιμών δέκα σημείων. Εφόσον όλα πάνε καλά, αποτυπώνεται με λέιζερ ο αριθμός του όπλου και συσκευάζεται. Το τμήμα συναρμολόγησης λειτουργεί σε 24ωρη βάση με 3 βάρδιες.

Αυτό που εύκολα θα καταλάβει κανείς όταν επισκεφθεί τη μονάδα παραγωγής – ακόμα και όταν δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις – είναι η προσοχή που δίνεται στη λεπτομέρεια και την ποιότητα.

Προσωπικά τόσα στάδια ελέγχου της παραγωγής, της ποιότητας των εξαρτημάτων και των κατασκευών δεν έχω δει σε κανένα από τα εργοστάσια κατασκευής λειόκανων όπλων που έχω επισκεφθεί. Όλη η φιλοσοφία της εταιρείας είναι στηριγμένη πάνω σε αυτό. Για την ποιότητα και τους ελέγχους μας μιλούσαν συνεχώς οι άνθρωποι της GAMO και αυτό το διαπιστώσαμε με τα μάτια μας, όταν επισκεφθήκαμε την μονάδα παραγωγής. Το σύστημα ελέγχου εισαγωγής, διακίνησης, επεξεργασίας, ελέγχου, συσκευασίας και αποστολής – που – εφαρμόζεται – στην GAMO είναι το πιο σύγχρονο σύστημα που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο. Με το ίδιο σύστημα λειτουργούν οι μεγάλες φαρμοκαβιομηχανίες (όπου εκεί ο έλεγχος έχει να κάνει με την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής). Στα πλαίσια της εξέλιξης, η GAMO έχει προχωρήσει στην εξαγορά της Αγγλικής BSA που κατασκευάζει αεροβόλα και οπτικά είδη. Επίσης έχει κάνει άνοιγμα στον χώρο της ένδυσης, υπόδησης και στα οπτικά είδη (διόπτρες και κιάλια).

Η παραγωγή βλημάτων είναι άλλος ένας από τους τομείς που δραστηριοποιούνται. Δυναμικό άνοιγμα έχει πραγματοποιήσει και στον χώρο των Airsoft όπλων. Τα συγκεκριμένα όπλα έχουν προορισμό την εκπαίδευση στρατού, αστυνομίας και ειδικών δυνάμεων. Παράλληλα, είναι κατάλληλα για χρήση από ιδιώτες (ψυχαγωγία). Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι και τόσο γνωστή ή διαδεδομένη η συγκεκριμένη δραστηριότητα, αλλά σε χώρες του εξωτερικού (Ευρώπη και Αμερική) με τα συγκεκριμένα όπλα διοργανώνονται αγώνες που μιμούνται συνθήκες πολέμου σε αστικό ή φυσικό περιβάλλον με σκοπό την διασκέδαση και την ψυχαγωγία.

Σε ότι αφορά τα αεροβόλα όπλα και πιστόλια που ήταν ο κύριος λόγος της επίσκεψής μας στο εργοστάσιο παραγωγής της GAMO είχαμε τη δυνατότητα να δούμε, να εξετάσουμε και να δοκιμάσουμε όλα σχεδόν τα μοντέλα που κατασκευάζει το Ισπανικό εργοστάσιο. Νέα μοντέλα όπλων όπως το SOCOM που βγαίνει σε διάφορες εκδόσεις με πλαστικά ή ξύλινα μέρη, με σταθερό ή ρυθμιζόμενο (σε ύψος) κοντάκι και το εντελώς νέο μοντέλο EXTREME CO2 που λειτουργεί με αμπούλα αερίου140 περίπου βολών, γεμιστήρα των 10 βολών και λειτουργία pamp action (χράπα – χρούπα), ήταν αυτά που τράβηξαν την προσοχή μας.

Απαρατήρητα δεν πέρασαν και τα υπόλοιπα μοντέλα που τα γνωρίζουμε στην Ελληνική αγορά και μας έχουν κερδίσει με την αξιοπιστία, την ευκολία στον χειρισμό τους, καθώς τα πολύ καλά τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Οφείλω να ομολογήσω, ότι κατά τη διαδικασία των πρακτικών δοκιμών το όπλο που μας διασκέδασε περισσότερο απ’ όλα ήταν το μοντέλο Knight της AFTER MATH (έτσι ονομάζει η GAMO την εταιρεία που κατασκευάζει τα Airsoft). Το συγκεκριμένο όπλο αποτελεί πιστό αντίγραφο πολεμικού όπλου. Έχει τη δυνατότητα να ρίχνει βολές κατά ριπάς ή βολή – βολή. Με αυτό το όπλο νιώσαμε σαν πιτσιρικάδες, ρίχνοντας σε κινούμενο στόχο με μικρά πλαστικά σφαιρίδια με απίστευτη ταχύτητα βολής! Δεν γνωρίζω αν η συγκεκριμένη κατηγορία όπλων αποτελεί απαγορευμένο καρπό για την Ελληνική αγορά, αλλά το σίγουρο είναι ότι αποτελεί πολύ καλή προϋπόθεση για ψυχαγωγία και διασκέδαση.

Η GAMO σε ότι αφορά στα αεροβόλα διαθέτει πολύ μεγάλη γκάμα μοντέλων και το σίγουρο είναι ότι μέσα από αυτή θα βρείτε το αεροβόλο που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι μια εταιρεία που κατασκευάζει αεροβόλα θα με εντυπωσίαζε τόσο πολύ. Άλλαξα άποψη όταν επισκέφθηκα την GAMO. Εκτός της φιλόξενης συμπεριφοράς των ανθρώπων που συνάντησα επαναπροσδιόρισα την σημασία των λέξεων “ποιότητα” και “αξιοπιστία”.

Αυτές οι δύο έννοιες είναι τόσο βαθιά ριζωμένες στη φιλοσοφία της GAMO που μπορείς να τις διαγνώσεις παντού. Στον τρόπο που μιλάνε, στον τρόπο που εργάζονται, στον εξοπλισμό που διαθέτουν, στα συνεχόμενα στάδια ελέγχων, στην εξέλιξη των προϊόντων, ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Το να κατέχεις την πρώτη θέση στις πωλήσεις αεροβόλων όπλων σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν είναι καθόλου τυχαίο. Μπορεί κρατώντας στα χέρια σας κάποιο μοντέλο αεροβόλου της GAMO να μην έχετε τις εικόνες από το εργοστάσιο παραγωγής, ούτε να είστε σε θέση να γνωρίζετε τα στάδια ελέγχου και δοκιμών που έχει περάσει. Το σίγουρο όμως είναι ότι όλα αυτά που γράφτηκαν θα τα αξιολογήσετε δοκιμάζοντας το και απολαμβάνοντας την ποιότητα και την αξιοπιστία του. Το μέλλον για την GAMO διαγράφεται λαμπρό. Με τον τρόπο που λειτουργεί και την φιλοσοφία που την διακατέχει δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ο ανταγωνισμός στον χώρο αυτό, όπως και σε οποιονδήποτε άλλο, είναι μεγάλος. Η GAMO φροντίζει να απαντά σε αυτόν με την ποιότητα και την οργάνωση που διαθέτει. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι η απάντηση αυτή είναι η καλύτερη.

Τα Gamo εισάγονται από την TOURIS AE.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βιρμανικός Πύθωνας: Ένα από τα μεγαλύτερα φίδια στον κόσμο – Βίντεο

Ο βιρμανικός πύθωνας, ένα από τα μεγαλύτερα φίδια στον κόσμο, είναι γνωστός για τον τρόπο που πιάνει και τρώει την λεία του. Αυτό το...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,920ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
34 ° C
35.8 °
32.5 °
30 %
6.7kmh
0 %
Πα
34 °
Σα
34 °
Κυ
31 °
Δε
31 °
Τρ
31 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ