Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΠαρουσιάσεις ΌπλωνFabarm Syren XLR5 | Μία καραμπίνα γένους… θηλυκού

Fabarm Syren XLR5 | Μία καραμπίνα γένους… θηλυκού

|

 

- Advertisement -

Η Fabarm διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από καραμπίνες και δίκαννα αποκλειστικά για το γυναικείο φύλο, και το αυτογεμές XLR5 έχει ξεχωριστή θέση μέσα σε αυτά τα όπλα.

 

Δεν είναι μυστικό, ότι τα όπλα που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για τις γυναίκες έχουν περιορισμένη γκάμα. Άλλωστε, το ποσοστό των γυναικών που μέχρι πρόσφατα ασχολούνταν με το κυνήγι ήταν μικρό, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα πράγματα όμως, άλλαξαν και οι επιχειρήσεις αρχίζουν να στρέφουν τις… κεραίες τους προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ απ’ ότι όλα δείχνουν, μια νέα κατηγορία προϊόντων με στόχο να προσελκύσει το γυναικείο φύλο που ασχολείται με τη θήρα,  αρχίζει σταδιακά ν’ αναπτύσσεται.

Από τη γενίκευση στην ειδίκευση

Μέχρι πρόσφατα, οι γυναίκες κυνηγοί έπρεπε εξ ανάγκης να προσαρμοστούν πάνω σε όπλα που φτιαχτήκαν για άντρες. Μάλιστα, όσες αποφάσιζαν να εισέλθουν σε αυτόν το αντροκρατούμενο χώρο, αναγκαστικά κατέφευγαν στο όπλο του πατέρα, του πάππου, του άντρα, του αδελφού ή του φίλου τους.

Όσες είχαν την δυνατότητα να αγοράσουν καινούργιο όπλο, οι ειδικοί και οι πωλητές τις κατεύθυναν σε κάποια συγκεκριμένα διαμετρήματα, με το 20αρι να είναι το συνηθέστερο. Συγκριτικά, με ένα όπλο διαμετρήματος 12, το 20άρι είναι ελαφρύτερο και παίρνει μικρότερες σε βάρος γομώσεις, ενώ έχει περιορισμένο λάκτισμα.

Όλα αυτά συνέβαιναν μέχρι που κάποιοι έξυπνοι επιχειρηματίες του χώρου ανακάλυψαν ότι μπροστά τους «ανοίγεται» ένας νέος δρόμος με μεγάλο ενδιαφέρον, οικονομικό πάνω απ’ όλα, φυσικά, και έχει να κάνει με την παραγωγή νέων προϊόντων που απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε γυναίκες.

Και εγένετο Syren

Κάπως έτσι, λοιπόν, ένα νέο τμήμα της ιταλικής Fabarm ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, που ήταν και το πρώτο εμπορικό σήμα της βιομηχανίας για το σχεδιασμό και την παραγωγή κυνηγετικών όπλων αποκλειστικά για γυναίκες. 

Η αποστολή του τμήματος που ακούει στο όνομα Syren είναι να εξαλείψει την ανάγκη των κυριών, κυνηγών και σκοπευτριών, να τροποποιήσουν υπάρχοντα όπλα για να τα προσαρμόσουν επάνω τους.

Τη φορά αυτή, οι… σειρήνες, με την λάγνα φωνή τους, δεν καλούν τους άντρες.

«Μετά από πολλά χρόνια προμήθειας κυνηγετικών όπλων σε γυναίκες σκοπευτές, έγινε φανερό, ότι δεν είναι δίκαιο να προσπαθούμε να προσαρμόσουμε σε γυναίκες ένα όπλο σχεδιασμένο για άνδρες. Με την μεγάλη ανταπόκριση των γυναικών στα σκοπευτικά κυρίως αθλήματα, αναγνωρίσαμε ότι δεν μπορούσαμε να τις εξυπηρετήσουμε αποτελεσματικά», είπε ο Wesley Land, διοικητικό στέλεχος της ιταλικής φίρμας, εξηγώντας την απόφαση της Fabarm.

Μεγάλη γκάμα όπλων

Το σύνθημα «κυνηγετικά όπλα για γυναίκες, χωρίς συμβιβασμούς», δείχνει αρκετά ξεκάθαρο. Η ιταλική μάρκα διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από καραμπίνες και δίκαννα, θέτοντας ένα εντελώς νέο πρότυπο για το τι μπορούν να περιμένουν οι γυναίκες από ένα κυνηγετικό όπλο. 

Ανάμεσά τους είναι και το αυτογεμές XLR5. Το συγκεκριμένο όπλο προσφέρεται σε μοντέλα για άτομα που επωμίζουν δεξιά ή αριστερά κι έχει σχεδιαστεί με προσοχή ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου κυνηγού, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις «γραμμές» του κοντακίου και της πάπιας. Οι γυναίκες, συνήθως, έχουν αναλογικά μεγαλύτερο λαιμό και υψηλότερα ζυγωματικά από τους άνδρες, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ του ματιού και του σημείου που κάθεται το όπλο στον ώμο.

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά

Το κοντάκι της καραμπίνας XLR5 είναι σε σχήμα Monte Carlo, επιτρέποντας την καλύτερη προσαρμογή στο μάγουλο. Για να φιλοξενήσει τα μικρότερα χέρια των γυναικών, η λαβή είναι πιο λεπτή σε μέγεθος και η απόσταση από τη λαβή στη σκανδάλη είναι μικρότερη. Μια τροποποίηση στο πίσω κάτω μέρος του κοντακίου, στο σημείο που εδράζει στον ώμο, κάνει το όπλο πιο άνετο στην επώμιση και παράλληλα προσφέρει καλύτερη απορρόφηση του λακτίσματος.

Οι γυναίκες, εκτός του μεγαλύτερου όγκου στην περιοχή του στήθους, έχουν και πυκνότερη δομή αισθητήρων νευρώνων. Ο ειδικός σχεδιασμός του κοντακίου προφυλάσσει την περιοχή αυτή, καθιστώντας το όπλο αισθητά πιο άνετο στον ώμο. Το βάρος του μοντέλου XLR 5 Syren είναι μικρότερο για να μεταφέρεται ευκολότερα.

Η τεχνολογία αλλάζει τα δεδομένα

Το XLR5 Syren κατασκευάζεται μόνο σε διαμετρημα12. Ίσως αυτό να ακούγεται λίγο αποθαρρυντικό για μερικές γυναίκες κυνηγούς, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν λόγους να ανησυχούν.

Το σύστημα λειτουργιάς αεριών Pulse Piston του XLR5, λειτουργεί ως ένα προοδευτικό φρένο με αποτέλεσμα να μειώνει δραστικά το λάκτισμα. Το εν λόγω σύστημα λειτουργεί ακόμα και με τη χρήση υπεργομώσεων, μειώνοντας σημαντικά την ανάκρουση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι το σύστημα Pulse Piston είναι ικανό να ρίξει όλους τους τύπους πυρομαχικών (απλά και magnum) χωρίς την ανάγκη ρυθμίσεων. Σε συνδυασμό δε με το χαμηλότερο βάρος του όπλου και το σχήμα του κοντακιού, το XLR 5 Syren προσφέρει στις γυναίκες λύσεις που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν.

 

Άλλο ένα κάστρο έπεσε

Το XLR Syren συνοδεύεται από πέντε εσωτερικά βιδωτά τσοκ. Είναι διαθέσιμο στην αγορά της Αμερικής προς το παρόν, σε διάφορες παραλλαγές, βάλτου, δάσους, κ.α., και η ζήτηση που έχει, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Οι γυναίκες κυνηγοί και σκοπευτές εκτός του ότι βρίσκουν πολύ χρήσιμα όλα αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, πλέον έχουν και κάτι που κατασκευάζεται αποκλειστικά για αυτές. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άντρες του σπιτιού είναι ότι δεν μπορούν πλέον να δικαιολογήσουν την αγορά και άλλου όπλου με το πρόσχημα ότι εκτός από το κυνήγι είναι καλό να υπάρχει και για ασφάλεια της οικογένειας. Γιατί, αν επικαλεστούν κάτι τέτοιο, μπορεί η σύζυγος να τους ζητήσει να αγοράσουν ένα καθαρά γυναικείο όπλο, για να μπορεί κι εκείνη να συνδράμει στην ασφάλεια όταν και εφόσον αυτό χρειαστεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας αποχαιρετισμός στον Έτο…

Τα λίγα αυτά λόγια για τον Έτο δεν τα γράφω ούτε για να τον παινέψω (δεν θα το ήθελε), ούτε για να περηφανευτώ για...
37,594ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,931ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
197ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9,590ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
14 ° C
14.7 °
12 °
89 %
0.9kmh
20 %
Πα
16 °
Σα
16 °
Κυ
16 °
Δε
16 °
Τρ
11 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ