Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Caesar Guerini Summit

|

- Advertisement -

Η ταχύτατα ανερχόμενη εταιρία κατασκευής όπλων των αδελφών Guerini, παρουσιάζει μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, ιδιαίτερα για τους σκοπευτές του Sporting.

 

Η Ιταλική Guerini, ακολουθεί πιστά τη γραμμή, με βάση την οποία ξεχώρισε και κατάφερε διαβεί το κατώφλι των μεγάλων αγορών. Σε μία εποχή που η οπλοβιομηχανία περνά σοβαρή κρίση, η Guerini κινείται κόντρα στο ρεύμα, με γνώμονα την ποιότητα και τη μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες. Αν και η παραγωγή της αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια, τα ποιοτικά στάνταρ που έθεσε από το ξεκίνημά της, παραμένουν ίδια. Κάθε όπλο περνά από σχολαστικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια παραγωγής, και μεγάλο τμήμα της συναρμολόγησης γίνεται  με το χέρι. Με βάση τα δεδομένα αυτά, κατάφερε πολύ σύντομα να διεισδύσει στην αγορά της Αμερικής και να αποσπάσει  θετικότατα σχόλια από τον ειδικό Τύπο, πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολο, με δεδομένο ότι οι Αμερικανοί ειδικοί αναλυτές, προσπαθώντας να στηρίξουν τη δική τους παραγωγή, δεν χαρίζονται εύκολα στα εισαγόμενα προϊόντα, τα οποία κρίνουν με μεγάλη αυστηρότητα.

Summit όπως λέμε κορυφαίο

- Advertisement -

Το μοντέλο Summit (κορυφαίο), σχεδιάστηκε με βάση τις ανάγκες που απαιτεί το άθλημα του Sporting. Η  φιλοσοφία  κατασκευής της Guerini,  για το συγκεκριμένο μοντέλο, περιγράφεται Από τους Αμερικανούς μέσα σε λίγες λέξεις: «Το Summit είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που σχεδιάστηκε για να ολοκληρώσει μόνο ένα καθήκον. Το σπάσιμο των δίσκων».

Εμείς από την πρώτη οπτική επαφή, διαπιστώσαμε είναι ότι είναι ένα πολύ όμορφο όπλο, το οποίο παράλληλα αποπνέει και αίσθηση στιβαρότητας. Στη βάση ξεχωρίζουν τα δύο ενισχυτικά πλαϊνά μάγουλα (ράδια), και σκαλίσματα τα οποία καλύπτουν σχεδόν όλη την επιφάνεια της. Η ενισχυμένη βάση αποπνέει ένα αέρα σιγουριάς και εγγυάται απρόσκοπτη λειτουργία για πολλά χρόνια. Πολύ όμορφα είναι και τα τελειώματα, στο σημείο που εφάπτονται  οι κάννες με τον καθρέπτη της βάσης ( Ballfinish). Την αισθητική του όπλου επιμελήθηκε ο διακεκριμένος χαράκτης DarioCortini. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο αισθητικό, γιατί η βάση ουσιαστικά ενισχύεται με επιπλέον μέταλλο, στην περιοχή που δέχεται το μεγαλύτερο μηχανικό φορτίο κατά τον πυροβολισμό. Ο πίρος άρθρωσης είναι εναλλάξιμος και μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα, αν και όλα δείχνουν ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν πρόκειται να χρειαστεί ποτέ αλλαγή. Η βάση, ο μοχλός ανοίγματος και ο υποφυλακτήρας, έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία για προστασία από τη διάβρωση. Η επεξεργασία αυτή ονομάζεται Tinaloy και έχει τελικό φινίρισμα με διπλή επίστρωση νικελίου.

Τέσσερα όπλα στην ίδια βάση.

Το Summit παράγεται σε διαμετρήματα 12, 20, 28 και 36 (410). Αν και στην Ευρώπη, όπως και στην Αμερική, η ζήτηση για τα μικρά διαμετρήματα αυξάνεται διαρκώς, για την Ελληνική αγορά μεγάλο ενδιαφέρον έχει το διαμέτρημα 12, επειδή στα σκοπευτήρια αυτό είναι που  κυριαρχεί. Βέβαια, το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτό το όπλο, είναι ότι όλα τα διαμετρήματα είναι δομημένα στην ίδια βάση, με αποτέλεσμα να μπορούν οι σκοπευτές να χρησιμοποιούν διαφορετικά διαμετρήματα, χωρίς ανάγκη προσαρμογής σε διαφορετικά όπλα. Κάννες υπάρχουν διαθέσιμες σε μήκη 76, 81 και 86 εκατοστά και είναι χρωμιωμένες με  εσωτερική διάμετρο  στο κυρίως τμήμα 18,669 χιλιοστά. Οι θαλάμες έχουν μήκος 70 χιλιοστά, και το μήκος του κώνου συναρμογής είναι 12,7 εκατοστά. Η ρίγα σκόπευσης έχει πάχος 10 χιλιοστά. Για την επιλογή της ρίγας υπάρχουν αρκετές προτάσεις από την εταιρεία, όπως υπερυψωμένη, ρυθμιζόμενη κ.α. Το όπλο συνοδεύεται από 6 τσοκ  έσω-έξω τύπου Maxis. Η σκανδάλη είναι ρυθμιζόμενη και μπορεί να μεταφερθεί προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, δίνοντας την δυνατότητα στον κάτοχο του όπλου, να την προσαρμόσει στα μέτρα του. Ρύθμιση διαθέτει και ως προς το βάρος έλξης. Υπάρχει δυνατότητα, ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη, το όπλο να έχει μονή σκανδάλη με επιλογέα ή δύο ανεξάρτητες σκανδάλες.

Ποιοτική καρυδιά και λινέλαιο.

Τα ξύλινα μέρη προέρχονται  από καρυδιά υψηλής ποιότητας και είναι φινιρισμένα με λινέλαιο. Οι ψάθες είναι λεπτής χάραξης, με 10 γραμμές ανά εκατοστό και η πάπια έχει σχήμα Schnabel. Το μήκος του κοντακίου στο όπλο που είχαμε στην διάθεση μας για δοκιμές, είναι 37,5 εκατοστά. Η μικρή κάθετη κλίση είναι 3,81 εκατοστά και η  μεγάλη 5,7. Εκτός από το στάνταρ κοντάκι, υπάρχει διαθέσιμο και ρυθμιζόμενο, που δίνει την δυνατότητα πολλαπλών ρυθμίσεων στις κάθετες κλίσεις και στο cast (απόκλιση δεξιά, αριστερά). Η λαβή  είναι φουλ πιστολέ και  έχει εργονομικό σχεδιασμό, έτσι ώστε να εξασφαλίζει καλύτερο κράτημα. Το πέλμα είναι κατασκευασμένο από καουτσούκ, η δε ασφάλεια είναι τοποθετημένη πίσω από την πεταλούδα ανοίγματος. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα, ανάλογα με την παραγγελία, να ασφαλίζει αυτόματα μετά από κάθε άνοιγμα (αυτόματη ασφάλεια), ή κατ’ επιλογή (απλή ασφάλεια). Το βάρος του όπλου ανάλογα με το μήκος των καννών, κυμαίνεται από 3.200 έως και 3.500 γραμμάρια.

Όμορφο και στιβαρό.

Η Guerini έχει δώσει μεγάλη έμφαση στο ζύγισμα του όπλου, κάτι που μπορεί να θεωρούμε ότι (ειδικά σε σκοπευτικό όπλο) είναι δεδομένο, αλλά  δεν ισχύει πάντα. Το Summit είναι ισορροπημένο και αυτό βοηθά  πολύ στον χειρισμό του. Από αισθητικής πλευράς είναι άριστο, όπως επίσης άψογα είναι και τα φινιρίσματά του. Και στις εφαρμογές, όπως και στην παραμικρή λεπτομέρεια, το Guerini Summit είναι ιδιαίτερα προσεγμένο. Από πλευράς κατασκευής, έχει δοθεί μεγάλη σημασία στην στιβαρότητά του. Κλειδιά, βάση και μηχανισμοί, είναι  σχεδιασμένα για να ανταπεξέλθουν σε μακρόχρονη χρήση και στις μεγάλες απαιτήσεις των σκοπευτηρίων. Με λίγα λόγια, είναι όπλο κατασκευασμένο για να καταναλώσει πολλά φυσίγγια. Για την εσωτερική  διαμόρφωση των καννών,  έχει γίνει ειδικός σχεδιασμός, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί βελτίωση των βλητικών χαρακτηριστικών. Οι κριτικές που γράφονται για το συγκεκριμένο όπλο, κυρίως στην Αμερική, είναι θετικές. Σε αυτές θα προσθέσουμε και τις δικές μας πολύ καλές εντυπώσεις, γιατί πραγματικά είναι ένα όπλο, που συνδυάζει την ομορφιά με τη στιβαρότητα και τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας σκοπευτής.

 

Δείτε ΕΔΩ τα Πλάνα Συνδρομών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλία: Γήπεδο του γκολφ καταστράφηκε από αγριογούρουνα – Βίντεο

Γαλλία: Γήπεδο του γκολφ καταστράφηκε από αγριογούρουνα Έχουν περάσει 15 μέρες, ή μάλλον 15 νύχτες, που το γήπεδο γκολφ του Saint-Herblain στη Γαλλία οργώνεται συστηματικά...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
29.2 ° C
31.3 °
27.2 °
46 %
4.5kmh
20 %
Πε
28 °
Πα
29 °
Σα
30 °
Κυ
30 °
Δε
24 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ