Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Beretta Α350 Xtrema Wild Boar

|

- Advertisement -

{module Kyrgias}

 

Είναι και θέμα τιμής…

 

- Advertisement -

κείμενο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ- ΜΗΝΑΣ ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση παρουσίασε πρόσφατα η Beretta για τους κυνηγούς του αγριόχοιρου και τους λάτρεις της πρακτικής σκοποβολής.

 

 

 

Το Α350 Xtrema Wild Boar είναι ένα όπλο που έχει πολλά στοιχεία από το Xtreme A400, μπορεί να «κάνει» περίπου τα ίδια πράγματα, στοιχίζει όμως πολύ λιγότερα χρήματα, ειδικά αυτήν την εποχή που πωλείται σε τιμή προσφοράς, 1.090 ευρώ.

 

Αν και το Wild Boar ως τίτλος υποδηλώνει τον προορισμό του που είναι το κυνήγι του αγριόχοιρου, το Α350 μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και σε άλλου είδους κυνήγι, όπως είναι το κυνήγι της φάσσας, των υδροβίων καθώς βέβαια και στην πρακτική σκοποβολή.

 

50 χρόνια καραμπίνες.

 

Η Beretta γιορτάζει πενήντα χρόνια στην κατασκευή αυτογεμών με το A350 Xtrema Wild Boar. Το συγκεκριμένο μοντέλο γνωρίζει μεγάλη  εμπορική επιτυχία στην ελληνική αγορά, γιατί συνδυάζει ποιότητα με προσιτή τιμή. Η σειρά Α3 παραμένει πολύ δημοφιλής γιατί σε βάθος χρόνου απέδειξε την αξία και αξιοπιστία της.

 

Το «ειδικό» αυτό μοντέλο για το κυνήγι αγριόχοιρου, σχεδιάστηκε με γνώμονα τα δικά μας κυνηγετικά δεδομένα και οι κυνηγοί το τιμούν ιδιαίτερα.

 

Αν και έχει περάσει και πάλι προ καιρού από τις σελίδες του περιοδικού, επανερχόμαστε, γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και ενδιαφέρον από τους κυνηγούς, οι οποίοι σχεδόν καθημερινά, μας ρωτούν για το συγκεκριμένο όπλο, εξαιτίας της δελεαστικής του τιμής και των χαρακτηριστικών του.

 

Μπορεί το Α350 Xtrema Wild Bore να μην είναι η επιτομή των τεχνολογικών καινοτομιών, ωστόσο μηχανολογικά και εργονομικά είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ένας κυνηγός για να κάνει την «δουλειά του».

 

Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.

 

Η τεχνολογία μπορεί να εξελίσσεται και να προοδεύει, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα, στην προκείμενη περίπτωση όπλα, που όσα χρόνια και να περάσουν θα εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά στα χέρια των κυνηγών.

 

Τα ρίχνει όλα.

 

Το Α350 είναι ένα όπλο Super Magnum. Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να ρίξει όλα τα φυσίγγια της αγοράς, ακόμα και εκείνα που έχουν μήκος 89 χιλιοστά (Super Magnum). Το έμβολο των αερίων βασίστηκε στη φιλοσοφία του εμβόλου της σειράς Α400, όμως δεν κινείται στο γνωστό λεπτό άξονα της Α400 αλλά περιβάλει την αποθήκη.

 

Ο λόγος είναι, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο συνοδεύεται από προέκταση αποθήκης, η οποία είναι προσθαφαιρούμενη. Στην ουσία πρόκειται για το μηχανισμό της Α400 Xtreme. Το Α350 δανείστηκε επίσης από την σειρά 400 και το κλείστρο με την περιστροφική κεφαλή, καθώς και τον μηχανισμό μετάδοσης κίνησης με τις διπλές κυλινδρικές μπάρες. Στα παλαιότερα μοντέλα, την κίνηση μετέδιδε μία μονή πεπλατυσμένη μπάρα. Με τη νέα αυτή εφαρμογή, αποφεύγονται τα προβλήματα έκκεντρης κίνησης και οι επιπλέον τριβές.

 

Με το νέο κλείστρο επιτυγχάνεται (συγκριτικά με τα προγενέστερα), πολύ καλύτερο και ασφαλέστερο κλείδωμα στην κάννη. Μία δεύτερη παράμετρος είναι, ότι με το νέο κλείστρο αποτελεί οριστικά παρελθόν το πρόβλημα που υπήρχε παλαιότερα στα κλείστρα της σειράς Α3, στα οποία μερικές φορές έσπαγε η απόληξη του οδηγού στο πίσω μέρος.

 

Μία άλλη πολύ καλή επιλογή είναι ότι το ελατήριο επαναφοράς του κλείστρου δεν είναι πλέον στο πίσω μέρος μέσα στο κοντάκι, αλλά εμπρός και περιβάλει την αποθήκη φυσιγγίων. Με τον τρόπο αυτό ελέγχεται, καθαρίζεται και αν χρειαστεί αντικαθίσταται εύκολα. Παράλληλα μεταφέρεται το κέντρο βάρους του όπλου, πιο κοντά στο κλείστρο και η λειτουργία γίνεται πιο ομαλά, εξαιτίας της μεγάλης διαμέτρου του ελατηρίου.

 

Κάννες by Beretta

 

Η τεχνική κατασκευής της κάννης, ήταν και παραμένει ίδια. Η Beretta δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να αλλάξει τον τρόπο που κατασκευάζει τις κάννες. Άλλωστε ο συνδυασμός που χρησιμοποιεί για την κατασκευή τους (βαθύς τρυπανισμός και εν συνεχεία ψυχρή εξέλαση), είναι μοναδικός και ίσως ο καλύτερος.

 

Στο μοντέλο Α350 Xtrema Wild Boar, τα διαθέσιμα μήκη καννών είναι 66 και 71 εκατοστά.

 

Εσωτερικά η κάννη του είναι χρωμιωμένη (πάχος χρωμίου 9 μικρά) και μπορεί να δεχτεί και φυσίγγια με ατσάλινα σκάγια. Η δοκιμή σε πιέσεις είναι στα 1370 bar. Η θαλάμη έχει μήκος 89 χιλιοστά και μπορεί να ρίξει όλα τα νέα εφευρήματα (φυσίγγια με υπεργομώσεις) τις Αμερικανικής σχολής. Big is nice (το μεγάλο, είναι καλό) κατά τους Αμερικανούς.

 

Το πάχος της ρίγας σκόπευσης είναι 6 χιλιοστά.

 

Στο πίσω μέρος της κάννης, υπάρχει προσαρμοσμένη μια ατσάλινη ενίσχυση, που καλύπτει ολόκληρο το κλείστρο, ώστε ακόμη και σε περίπτωση βλάβης, να προστατευτεί το όπλο και κατ’ επέκταση ο κυνηγός από επιστροφή ενέργειας ή αερίων.

 

Τα τσοκ που συνοδεύουν το όπλο είναι τρία και βιδώνουν εσωτερικά στο στόμιο της κάννης το δε μήκος τους είναι 7 εκατοστά.

 

Made in Italy

 

Το Α350 Wild Boar διατίθεται με κοντάκι και πάπια από μαύρο συνθετικό. Τα πλαστικά αυτά μέρη του όπλου είναι κατασκευασμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση  και όχι στην Τουρκία. Είναι ποιοτικά και προσφέρουν καλό κράτημα.

 

 Το σύστημα Kick off αποτελεί εγγύηση ότι ακόμα και «κεραυνούς» να ρίξετε ότι δεν θα σας φύγουν «τα σφραγίσματα από τα δόντια». Έχει τα θετικά και αρνητικά του (βάρος, αίσθηση), όμως αποτελεί σωτηρία για όσους αγαπούν τις ενισχυμένες γομώσεις, αλλά υπολογίζουν και τον ώμο τους. Το πέλμα είναι πολύ καλό, δεν κολλά στα ρούχα κατά την διαδικασία επώμισης και «κουμπώνει» πολύ καλά στον ώμο.

 

Μέχρι 8 φυσίγγια.

 

 Η αποθήκη φυσιγγίων με την προέκταση έχει μεγάλη χωρητικότητα (8 φυσίγγια) για όσους ασχολούνται με την πρακτική σκοποβολή. Ωστόσο υπάρχει μειωτήρας που περιορίζει την χωρητικότητα του όπλου στα τρία φυσίγγια, ανεξάρτητα από το μήκος της αποθήκης, ούτως ώστε το όπλο να είναι νόμιμο με βάση την νομοθεσία σε ότι έχει να κάνει με την χρήση του στο κυνήγι.

 

 

 

 Σε γενικές γραμμές το Α350 Xtrema Wild Boar αποτελεί έξυπνη αγορά γιατί, συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο στοιχεία από 2 γενιές όπλων του Ιταλικού εργοστασίου. Οι επιλογές που έχουν γίνει είναι πολύ μελετημένες. Πάνω στο όπλο αυτό, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία εντυπωσιασμού που ο αγοραστής θα πρέπει να καταβάλει επιπλέον χρήματα για να τα αποκτήσει. Με λίγα λόγια, αγοράζει ουσία, η οποία μεταφράζεται σε αξιοπιστία και καλά εργονομικά χαρακτηριστικά. 

 

Δείτε ΕΔΩ τα Πλάνα Συνδρομών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέτσοβο: Nεκρές αγελάδες από κεραυνό

Μέτσοβο: Αγελάδες νεκρές από κεραυνό Μπουρίνι χτύπησε το Μέτσοβο κατά την διάρκεια της νύχτας. Στην περιοχή εκδηλώθηκαν πολύ ισχυροί άνεμοι συνοδευόμενοι από βροχόπτωση. Την ίδια ώρα...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,510ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
23.9 ° C
24.7 °
22.8 °
57 %
3.1kmh
20 %
Δε
24 °
Τρ
22 °
Τε
22 °
Πε
23 °
Πα
23 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ